De enige die ik te pakken kreeg.

De enige die ik te pakken kreeg.Deze kohaku is de enige die ik op de veiling van Momotaro heb te pakken gekregen.

Ondanks het feit dat ik toch flink wat geboden heb, lukte het me niet om betaalbare koi te pakken te krijgen. Natuurlijk kan je wel door blijven bieden, maar je moet ze ook nog kunnen verkopen, en dit lijkt me in de huidige omstandigheden, koers van de yen - prijzen van de koi - economische omstandigheden, geen goede investering.

Ik ben wel bijzonder blij met deze kohaku van de Mako bloedlijn. Waarom ? Dat zal ik je proberen te verklaren. Toen ik in Japan was bij Momotaro, hebben we de kohaku mee geselecteerd voor de veiling. Niet dat wij ze geselecteerd hebben, maar we hebben het mogen bekijken van Maeda San. Hier hebben we eigenlijk vrij veel van geleerd, en ik heb toen een aantal foto's genomen van kohaku waarvan de huidkwaliteit en de kwaliteit in het algemeen voor ons heel goed was. Deze behoorde daar ook bij, en de foto die ik toon is genomen ten tijde van de selectie. Vooral deze kreeg mijn aandacht door het speciale hi waar ik toch wel een voorliefde voor kreeg. Het is geen gewoon hi, maar van een bijzondere kwaliteit dat je niet zo dikwijls ziet. Bovendien is het een gebalanceerde 4-stapper die menig hart kan bekoren.

Ik ga deze voor de winter laten overkomen, tenzij er mensen zijn die interesse hebben om haar nog een jaar in de mudpond te laten. Als je gelukt hebt met de koers, kost dit slecht ± 600 euro (koers van 2 jaar geleden), als je tegenslag hebt zoals dit jaar, dan kost het je helaas ± 920 euro.

filmpje voor de veiling
filmpje na de veiling
Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Ik wou dat ik nog reserves had! Ik zou het wel weten!

Ton on 17/11/2010 16:11

Vind de Kohaku meer dan fantastisch!
Hoe meer je er naar kijkt,hoe meer je de klasse ziet.
Stel je de vis eens voor bij ruim 80 cm.......
Ik moet Ton zijn woorden weer herhalen,zo jammer...

Gr.jack

jack on 17/11/2010 19:51

Een pracht van een kohaku....
eigenlijk klopt alles op deze vis...voor zover te zien op het filmpje is de huidkwaliteit zeer goed...patroon klopt...shiroj en hi zien er goed uit...
om het nog maar niet over de bouw te hebben...
das echt goed.. kijk vooral eens naar die kop...heerlijke vis om te zien!

Matthijs on 17/11/2010 20:58

Ik kan mijn voorgangers hier in de Reacties, die overigens veel meer koikenner zijn dan ik (zit zelf nog in de leerschool), alleen maar gelijk geven. Wat een plaatje van een kohaku!
Het hi is inderdaad speciaal in die zin dat het kennelijk dieper, feller en egaler is dan wat we van Momotaro gewoon zijn.
Zo te zien raken de eerste twee hi-platen mekaar nog wel vlak voor het begin van de rugvin. Stel mij dan ook de vraag of deze platen mettertijd volledig uit elkaar zullen trekken; iets wat de "look" van het vierstaps patroon zeker nog ten goede zou komen. Maar persoonlijk twijfel ik hier toch een beetje aan.
Hoe dan ook een koi die het in mijn ogen meer dan waard is om haar sowieso nog een extra jaar in de mudpond te laten, ongeacht snel verkocht of niet. Haar ontwikkeling zal er alleen maar wel bij varen.

Martin on 17/11/2010 22:13

Proficiat met de aankoop Luc .
Geweldige kohaku , dit is topklasse van de bovenste plank .
Ben benieuwd of deze Mako kohaku's net zo goed groeien als de Bentley's .
Een van jou mooiste aankopen dit jaar , veel succes ermee .

Marcel D on 17/11/2010 22:53