De enige die ik te pakken kreeg

De enige die ik te pakken kreeg

Deze kohaku is de enige die ik op de veiling van Momotaro heb te pakken gekregen.

Ondanks het feit dat ik toch flink wat geboden heb, lukte het me niet om betaalbare koi te pakken te krijgen. Natuurlijk kan je wel door blijven bieden, maar je moet ze ook nog kunnen verkopen, en dit lijkt me in de huidige omstandigheden, koers van de yen - prijzen van de koi - economische omstandigheden, geen goede investering.

Ik ben wel bijzonder blij met deze kohaku van de Mako bloedlijn. Waarom ? Dat zal ik je proberen te verklaren. Toen ik in Japan was bij Momotaro, hebben we de kohaku mee geselecteerd voor de veiling. Niet dat wij ze geselecteerd hebben, maar we hebben het mogen bekijken van Maeda San. Hier hebben we eigenlijk vrij veel van geleerd, en ik heb toen een aantal foto's genomen van kohaku waarvan de huidkwaliteit en de kwaliteit in het algemeen voor ons heel goed was. Deze behoorde daar ook bij, en de foto die ik toon is genomen ten tijde van de selectie. Vooral deze kreeg mijn aandacht door het speciale hi waar ik toch wel een voorliefde voor kreeg. Het is geen gewoon hi, maar van een bijzondere kwaliteit dat je niet zo dikwijls ziet. Bovendien is het een gebalanceerde 4-stapper die menig hart kan bekoren.

Ik ga deze voor de winter laten overkomen, tenzij er mensen zijn die interesse hebben om haar nog een jaar in de mudpond te laten. Als je gelukt hebt met de koers, kost dit slecht ± 600 euro (koers van 2 jaar geleden), als je tegenslag hebt zoals dit jaar, dan kost het je helaas ± 920 euro.

filmpje voor de veiling

filmpje na de veiling

Meer afbeeldingen

De enige die ik te pakken kreeg: afbeelding 1
De enige die ik te pakken kreeg: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml