De karashigoi zijn geland.

De karashigoi zijn geland.Het was een drukke week, zelfs zo druk dat ik gewoon niet de tijd heb om alle nieuwsitems te plaatsen.

Er komt volgende week dus nog een heleboel ouder nieuws, want het leven bestaat nu eenmaal niet alleen uit nieuwsitems schrijven. Ik ben wel blij dat de 50 reacties eindelijk gehaald zijn, zoniet was ik gebonden aan mijn belofte. Nu ligt de poort open en zal ik Rini zoals altijd maar weer in de watten leggen en vragen of hij onze cultuur wil blijven verrijken met zijn unieke schrijfstijl.

Ik zal hem toch vragen om te beginnen aan zijn biografie, want volgens mij is dit nog een verborgen bron van een rijk gevuld mensenleven. Laat ons er een vervolgserie van maken, een feuilleton zoals op de televisie…vergelijkbaar met Pipi Langkous…

Zijn domino vobiscum getuigt toch weer van een ongekend talent, een Toon Hermans in de literatuur, juist gespijsd met de nodige humor en levenswijsheid. Iedere maand een aflevering die je enkel via de website kan lezen….

In ieder geval ben ik gisterenavond ook nog de karashigoi gaan ophalen en de wel zeer bijzondere Ki Shusui van Conias. Ik heb het zelf nog nooit gezien een koi zoals deze. In perfecte gezondheid kwam Madam uit zijn doos tevoorschijn, zo zuiver als ze maar kan zijn, en na enkele malen de kieuwen gespoeld te hebben zocht ze een weg door de karashigoi. Wat een bijzondere en zeldzame koi, en wat een kleurenpalet voor deze Jumbo van 74 cm.

De karashigoi zien er allemaal goed uit. Het is iets wat wij normaal niet doen, maar karashigoi hebben een speciale plek in ons hart, omdat ze zo ontzettend charmant kunnen zijn. Nog maar eventjes in de vijver en ze begonnen reeds te zoeken naar eten, en waren ze zelfs niet te beroerd om al even kennis te maken.

Ze hadden een geduchte reis gehad, want velen hadden kleine wondjes. Deze zullen echter snel genezen en binnenkort wordt het hier een eetfestijn van jewelste. Er zijn verschillende kleurschakeringen van licht naar donker, van vleeskleur naar geel. Ze zijn allemaal tussen de 35 en 40 cm met enkele uitschieters naar boven en beneden. Aan de bouw te zien hebben ze heel lang geen eten gehad, maar daar zal snel verandering in komen.

Binnen enkele weken, als alles goed onder controle is, zal ik een speciale dag organiseren om ze te kunnen zien, en om ze te kunnen kopen.

Ki Shusui-01
Ki Shusui-02
karashi-01
karashi-02
karashi-03
karashi-04
karashi-05
karasishi-06

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Supervis, die Shusui.

Jeroen on 17/06/2011 09:13

Die Shusui is een zeer aparte zullen we maar zeggen! Denk niet dat er veel van deze in de Benelux zwemmen! Het zal een absolute blikvanger in de vijver worden!

Ton on 17/06/2011 10:32

Die ki shusui is absoluut een unicum. Maar dat jij erin slaagt dergelijke unieke koi hier naar toe te halen, heb je al wel eerder bewezen... Zo staat een zekere reversed asagi mij nog helder voor ogen!

Die karashi, ik vind het bizar... net ik-weet-niet-hoeveel uur in een zak gezeten, ander water, etc. en gewoon meteen komen kijken of die hand wat te eten betekent.

Echt bizar... ;-)

Noëlle on 17/06/2011 19:35

Mooie shusui! best een heel goede body, mooi egaal geel en weinig tot geen sumi spots. Ben eens benieuwd hoe die in onze waterhardheid en kwaliteit gaat evolueren.
Een plaatje is het zeker en een ideale trekpleister voor elke koiliefhebber om eens gezien te hebben!
Super...
Had zeker de prijs most unique koi gewonnen!

raf on 17/06/2011 19:45

onglooflijke knappe koi .. ik heb deze avond de Ki Shusui live kunnen bewonderen en ik was serieus onder de indruk wat een mooie koi ...
luc ze smullen ervan hoor de pro-bites gaan er vlotjes in :-)

grtj sam

sam on 17/06/2011 22:10

Ik ben erg benieuwd naar de status van de ki shusui nu. Is dit mogelijk misschien Luc hier achter te komen?

motiverende groet,

Tiebo

Tiebo Jacobs on 28/07/2014 21:38

Deze is al 2-3 jaar geleden verkocht, en ik heb er sindsdien nooit meer iets van gehoord. Het enige wat je met dit soort koi hebt, is dat ze hun mooie kleur niet behouden, maar langzaam, net zoals alle andere shisui, donkerder worden. Dit was al duidelijk nadat ik ze enkele maanden later had gezien.

luc on 29/07/2014 08:33