De keuze van Danny en Lut

De keuze van Danny en LutIk denk nog wel dat iedereen zich de inzamelactie voor Danny en Lut herinnert op 13 december.

Wie zich dit niet herinnert of wie die niet weet, kan dit nogmaals lezen op deze link. Tijdens een impulsieve inzamelingsaktie van Interkoi werd er toen geld verzamelt om Danny en Lut terug op weg te helpen met hun diepgewortelde koihobby. Het resultaat was een bedrag van 857,50 euro op enkele dagen tijd.

Aan al de mensen die toen bijgedragen hebben aan deze aktie, willen we even meedelen dat Danny en Lut besloten hebben om showa 904273 van de 42-reeks 2009 aan te kopen.

Om het met de woorden van Danny te zeggen:
Mijn keuze van de oorspronkelijke 42 was 252, 256, 257, 259, 260, 262, 265, 266, 273, 274, en 278 die waarschijnlijk een mooie Shiro zal worden als het sumi op de kop nog een beetje meer ontwikkeld. Ik had na veel wikken en wegen mijn top tien samen gesteld en stilletjes gehoopt dat mijn nummer één 273 niet verkocht zou zijn bij de eerste tien.Dit jaar telt iedere euro daar ons nieuwe koihuis handen vol geld zal kosten. Mijn vrouwtje en ik hebben ons dan maar tesamen achter de computer gezet waarbij ik alle plus en eventueele minpunten opgesomd heb en ja hoor ze viel ook op mijn keuze, driewerf hoera!!!! Acht op tien keer hebben we dezelfde keuze en beslissen we dan of de koop doorgaat of niet. We danken u nogmaals voor de inzameling die werkelijk uniek was en ons een nieuwe boost gegeven heeft want zonder de steun van zoveel mensen hadden wij waarschijnlijk het bijltje er bij neer gelegd en was deze nieuwe Showa niet voor ons geweest. Nogmaals dank hier voor.

Groetjes uit Wachtebeke
Danny en Lut


Rini en ik hebben besloten om het saldo van hun aankoop (1100 euro - 857,50 euro) ook weg te schenken aan Danny en Lut, zodat ze helemaal niets bij moeten leggen op deze showa, zodat ze al hun geld aan het nieuwe koihuis kunnen besteden. Veel succes Danny en Lut en hou ons op de hoogte met de bouw van het nieuwe koihuis.

Reacties

11 reacties tot nog toe

Danny en Lut, wij weten hoe intens je met je neus boven de bakken ging hangen om je keuze te maken. Telkens was het raak, en haalde je er een prachtexemplaartje uit. Je verzameling van koi was om jaloers op te worden, en om dit te verliezen moet een diepe wonde hebben nagelaten. De enige showa die je nog overhield was de showa die een extra jaartje in de mudpond verbleef: namelijk showa SH-V-310. En wat voor een showa....Ik heb hem nog even terug geactiveerd, zodat iedereen hem nog eens kan bewonderen, want deze moet niet veel onderdoen voor de sanke van Ben hoor. Samen met je nieuwe aanwinst, de 904273, moet dit een geweldige duo worden in je nieuwe koihuis anno 2009. Stuur ons zeker foto's op van de vorderingen, want jou koi zijn nu ook een beetje onze koi geworden.

luc on 24/02/2009 07:16

Dat jullie er maar heel lang van mogen genieten!
En succes met het koi huis!
mvg
Ton

Ton on 24/02/2009 08:20

Danny en Lut,
een prima keuze. En nu maar aan de slag.Het dagdagelijks zien evolueren van een nieuwe koibiotoop geeft toch ook de nodige adrenaline. En daarna genieten van de evoluties van de koikes.Veel succes en werkgenot.

willy on 24/02/2009 14:50

Nou Danny en lut, nu gaat het nog maar 1 kant op en dat is de goede .
Ik hoop als de nieuwe koi binnen komen , dat we samen weer in de bakken kunnen turen zoals eerder .

Groetjes Ben en Rini.

Ben Doorakkers on 24/02/2009 15:44

Beste Luc en Rini, wat er op 13 December 2008 gebeurd is, was al ongelooflijk en daar doen jullie nu nog een grote schep bovenop. Koi liefhebbers zijn toch mensen met hun hart op de juiste plaats. Jullie zitten op een speciaal plekje in mijn hart. Zoals Luc het al aangaf laat het verlies van onze troeteldieren een diepe wond na. Er gaat geen week voorbij waarbij ik onze vissen op de computer bekijk elk in hun eigen mapje waarbij we iedere ontwikkeling bijhielden zoals ze in Japan en zoals velen onder ons doen. Hopelijk blijft iedereen gespaard van wat wij meegemaakt hebben, want ik zal wel niet de eerste zijn die zijn troeteldieren verliest. Verder wens ik iedereen nogmaals te bedanken voor hun steun en laten we daarbij Willy en zijn vrouwtje niet vergeten. Groetjes uit Wachtebeke.

Danny en Lut on 24/02/2009 15:46

Danny / Lut,

Proficiat met deze pracht Showa. Dat jullie er veel plezier aan mogen beleven.
Succes met de opbouw ...

Groetjes,

Robby

Robby on 24/02/2009 16:22

Heel veel succes met jullie nieuwe start en met deze twee prachtige showa's gaat dat vast lukken.
En Luc en Rini dit is weer een prachtig gebaar.

Geerard on 24/02/2009 17:36

Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Geniet ervan.

rini on 24/02/2009 17:39

heel veel succes met het bouwen van jullie nieuwe koi onderkomen. Luc en Rini heel mooi gebaar wat jullie doen. dit onderscheidt Interkoi.

stephan on 24/02/2009 19:35

Erg leuk om ook hierover opvolging te krijgen..het is jullie van harte gegund danny en lut... ik zal jullie vast weer zien met de bbq dit jaar!
wel willen we natuurlijk graag update's van deze schitterende showa!

Matthijs on 24/02/2009 20:21

Danny en Lut,

Wij kunnen als geen ander begrijpen wat jullie doorgemaakt hebben. Wij hebben onze hele populatie in 2005 verloren aan KHV. Het is dan heel moeilijk om weer "opnieuw" te beginnen, dat verdriet zit heel diep. Ook wij hebben onze foto's van onze 1e populatie nog in de computer en ik herken het gedrag om deze foto's nog eens te bekijken. Wij doen ze ook nooit weg. Wij hebben in 2006 weer een herstart gemaakt en we zijn super blij dat we dat gedaan hebben. We halen weer heel veel voldoening uit onze koi..en dat gaat bij jullie ook gebeuren..

Ook jullie gaan weer een hoop plezier beleven aan jullie herstart en weer een hoop voldoening halen uit de koihobby in de komende jaren. En met wat voor een herstart? met deze 2 prachtige showa exemplaren...weer een heel mooi begin en een super gebaar van Interkoi, chapeau voor de jongens!

Veel geluk ermee en succes met het bouwen van jullie koihuis..
Mvg,
Ton & Ingrid

Ingrid on 24/02/2009 20:22