De kleintjes van Dennie en Peter.

De kleintjes van Dennie en Peter.Sommigen willen de kleintjes bij hun thuis hebben, anderen willen de kleintjes nog wat laten zitten.

Dennie had zijn temperatuur aangepast naar de temperatuur van mijn vijvers, en nam ze graag mee naar huis.

Dat de kinderen verzot op de visjes waren kan je wel uitmaken op de foto’s. Dat ze flink veranderd zijn is duidelijk, nu afwachten wat er van terecht gaat komen.

Mooi om dit soort koi op te volgen, en velen zullen het op prijs stellen indien er einde van het jaar een update volgt.

Een kijkje hoe de koi eruitzagen bij aankoop ?
Showa 1611115
Showa 1611126

Een filmpje van hoe ze er nu uitzien ?
De koi bij het ophalen.

Een filmpje van waar ze terecht zijn gekomen !
De vijver van Dennie

Beiden waren volgens mij 23 cm toen ze naar huis gingen.

En dan hebben we nog Peter. Peter heeft me gisteren de ganse namiddag geholpen met het zuiver maken van de vijver. Nu weet hij ook eens wat werken is ! Hij vond het wel plezant….

De reden ? Ik heb gisteren de kleintjes overgezet in een andere vijver, want ik moet tegen volgende week plaats maken voor de nieuwkomers.

Een kijkje hoe de koi van Peter er uitzagen bij aankoop ?
Showa 1611112 (de mini met het neuzeke = babychampion verkozen.
Showa 1611124

Een filmpje van hoe ze er nu uitzien !
De koi bij het ophalen

De kohaka is nog een Taniguchi van de serie die ik aankocht eind 2015, maar daar heb ik helaas geen filmpje meer van bij aankoop…Hoe kan dat nu ?

Alle kleine showa zitten op buitentemperatuur en doen het bijzonder goed. Het staat je vrij om deze op te komen halen. Er zijn nog 13 stuks over, waarvan er nog 8 zijn verkocht. 5 zijn er dus nog in de aanbieding, en met een snelle blik heb ik gezien dat het niet van de minste zijn.

Peter heeft er gisteren een kort filmpje van gemaakt. Was plezant hè Peter !

De vijver waar ze zich nu in bevinden wordt gedeeld door de ginrin benigoi die ook op buitentemperatuur zitten. Met het goede weer in het vooruitzicht zie ik persoonlijk geen problemen om ze op te komen halen. Nogmaals je bent vrij om deze op te komen halen.

Ik ben wel heel benieuwd hoe groot deze einde dit jaar zijn. De kleinste van Peter was 19 cm, de andere was 23. Een kleine gok wil ik er wel aan wagen, en ik schat tussen de 42-46 cm, behalve de babychampion...maar dat kan de pret niet bederven want die is charmant mooi.

Nu woensdag komen er bijzonder veel grote koi binnen, en eind april komen er nog een 100-tal tosai binnen. Dan moet ik de vijver wel vrijmaken voor een aantal tosai die ik op constante temperatuur wil gaan zetten, maar dat zal rond 15 mei zijn.


Meer afbeeldingen

Reacties