De koi van de koivrienden gemeten.

De koi van de koivrienden gemeten.Gisteren was het de grote dag voor de meting van de Taniguchi koi van de koivrienden.

Zoals reeds voorheen gezegd, had ik ze graag een 2-3 tal centimeter groter gehad, maar het is niet zo. Het was trouwens de eerste keer dat we de koi van Taniguchi in de groeivijver hadden gezet. Als het Momo's waren dan was het verhaal heel anders geweest, want dan wisten we precies wat de koi zouden doen. Die wordt 42, die wordt 39, zonder problemen.

De groeivijverperiode was ook maar 3 maanden, maar ik zoek geen excuus, het is zoals het is. Het haalt echter niets weg van het feit dat de huidkwaliteit optimaal was. De koi hebben we ook in het volle zonlicht geplaatst, zodat er een scherp oordeel zou kunnen gevormd worden.

De koivrienden, onder leiding van Katia en Geert, hebben het hele meetgebeuren op de voet gevolgd. Er werden 2 juryleden aangesteld, namelijk Jent de Groot uit Arnemuiden(NL) en Johan Driessens uit Grobbendonk (BE). Het hele gebeuren kan je volgen op dit filmpje. Wie de winnaar is geworden laat ik over Katia en Geert om dit mede te delen. De bijhorende waardebon zal ik achteraf opsturen aan de winnaar. Proficiat in ieder geval.

Verder laat ik nog even een filmpje zien van enkele kenners die uit de Taniguchi serie, een aantal tosai selecteerden om verder te laten opgroeien. Op het filmpje zie je hoe de tosai, die in hun ogen het beste waren uit de bak, in een blauwe bowl gezet werden, en daarna één voor één geëvalueerd, besproken en omgedraaid werden tot er tenslotte 2 koi overbleven die voldoen aan de eisen.

Enkele mensen zochten nog wat hoogwaardige koi, en omdat er nogal wat klanten aanwezig waren, hebben we een aantal koi die ze wilden zien gebowld en besproken. Dit kan je opvolgen op via dit filmpje.

Voor de liefhebbers, hebben we een aantal pearl gin oshiba, soragoi, utsuri aangeschaft. Dit zijn gewoon weggevertjes die ik aan kinderen of bekende klanten die dit spul graag hebben voor een habbekrats weggeef. Het is mooi om te zien, maar je moet ze eigenlijk achter een vergrootglas zetten of in een aquarium. Wel moet ik toegeven dat het pearlgin ontzettend mooi kan zijn.

Nu we toch bezig zijn om alles uit de doeken te doen, moet ik hier nog even 3 klepperkes laten zien van Momotaro. Ik heb enkele malen moeten slikken omdat de aankoopprijs verschrikkellijk hoog was, maar ik heb dan toch niet getwijfeld en de knoop vrij vlug doorgehakt.

Hier zit een koi tussen die wel zo fenomenaal goed is, dat zelfs de leek kan aflezen welke dit is. Ik ben dan ook benieuwd of iemand van jullie dit kan aflezen....laat maar horen.

Mako Showa Momotaro 1204032
Mako kohaku Momotaro 1204033
Mako kohaku Momotaro 1204034

Veel kijk en filmplezier.Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Wie o wie gaat de hoofdprijs winnen...

Arjan on 15/04/2012 08:37

ik denk dat 1204033 de beste is maar geef mij maar de showa prachtige koi

sam on 15/04/2012 08:41

Sam, ik heb exact dezelfde vis(s)ie.

Marco on 15/04/2012 09:43

Goedemorgen Luc,
De Kohaku is goed aangekomen in Arnemuiden en zwemt rustig met de andere vissen mee, nog bedankt voor de goede zorgen want ze ziet er goed uit.
Het was gisterenmiddag weer een gezellige leerzame middag.
Er werden weer mooie koi gebowld en dan met de uitleg van Ben ga je deze vissen toch met andere ogen bekijken.
En dan wil ik de winnaar van de Koivrienden hierbij feliciteren.
Luc nogmaals bedankt en tot de volgende keer

Jent on 15/04/2012 10:21

Ik zou gaan voor Kohaku 1204033
Voor een tosai een fraaie body (hoewel ze vast wel doorgevoed zullen zijn) maar vooral de grote kop en het patroon spreken mij zeer aan!
Maar ook de showa klopt helemaal, patroon gaat zich mooi invullen aan de limnker kant als sumi eenmaal doorkomt, menware zal schitterned over de kop doorlopen en dan is ook dit een toppertje...jammer van dat ginrin schubje op de schouder maar daar moet men doorheen kijken.
En Kohaku 1204034 is ook helemaal niets mis mee.. mooi lang hoofd, patroon wat in de loop van de tijd uit elkaar zal groeien en dan helemaal klopt maar spreekt mij iets minder aan...

Ton on 15/04/2012 11:02

Ik gok op 1204033, als leek zijnde vind ik dit zonder twijfel de mooiste vis.
Wat mij wel opvalt aan deze vissen is dat het rood wel echt knal rood is ! Prachtig visje !

Ray on 15/04/2012 13:31

Ik denk ook de 33,maar persoonlijk vind ik de 32 stukken mooier

Johan on 15/04/2012 15:16

Het was een zeer leuke ervaring, wij hebben enorm genoten,veel bijgeleerd;prachtige Koi gezien en fijne mensen ontmoet.
aan alle aanwezigen hartelijk dank, Jent en Johan bedankt voor het opnemen van de officiële taak.
Luc en Ben een heel dikke merci voor jullie warme ontvangst en onvermoeibaar enthousiasme.
Ik zal er nog een nachtje moeten over slapen maar ik zit toch zeer kort bij mijn besluit.
We zullen vragen dat de winnaar kontakt met u opneemt Luc
tot de volgende keer
Ps ik kies voor 1204033

Katia on 15/04/2012 23:07

Nice to see Franz looking so fine in these photos! Please say "Hello" from Japan for me Luc!!!

Paul on 17/04/2012 14:16

He will have read it himself probably Paul.

luc on 17/04/2012 19:46