De koi van Samana

De koi van SamanaZe zijn wel iets groter, de koi van Samana, maar deze wil ik je niet onthouden. Ongeveer 15 tot 18 m. lang en 40 ton kunnen ze worden, deze walvissen.

Samana is de broedplaats voor deze walvissen. Ieder jaar rond februari komen ze in de baai van Samana overwinteren en eten ze niet gedurende 6 maanden om hun jongen te zogen zodat deze sterk genoeg zijn om de zomer verder door te brengen in Canada en Groenland. Ze drinken 200 liter melk per dag, en worden 50 kg per dag zwaarder. De dikke melk wordt als het ware door de moeder in het jong gepompt.

De walvissen was één van mijn doelstellingen tijdens deze vakantie. Het heeft helaas niet mogen baten. Wij hebben het ongeluk gehad om aan te komen in de zon, dan gedurende ons verblijf niets anders dan regen en slecht weer te hebben en dan nog een beetje zon op het moment dat we vertrokken. Nog nooit was dit gebeurd, maar ja hoor, ik had het aan mijn been.

Tegen beter weten in hebben we toch de trip op zoek naar de walvissen gedaan. Men zei nog om het niet te doen, want de zee was veel te wild, maar wat wil je, voor die ene keer dat wij er zijn, moet je dit toch meegemaakt hebben. Het was voor sommige mensen een hel. Zeeziek vanaf de eerste minuut, en men kon om de haverklap zien wat ze allemaal gegeten hadden. Op een gegeven moment waren de verantwoordelijken er niet snel genoeg bij om zakjes uit te delen voor de ongelukkigen. Ik heb het lang kunnen tegenhouden, maar op een bepaald moment was het voor mij ook prijs. Gelukkig maar voor een tweetal minuten, maar ik kan je garanderen dat het geen pleziertje is. We hebben op de trip van 3 uur gedurende 4 seconden enkele walvissen gezien. De boot steigerde en wentelde als een tol in de golven, dit had zelfs ik nog nooit meegemaakt. We waren allen kletsnat, doodziek en blij dat de trip voorbij was.

Ondanks de regen en de tegenslag met de walvissen, hebben we echter de moed niet laten zakken en hebben ons kostelijk vermaakt en toch goed gelachen. Zoals je kan zien aan de sfeerfoto's hebben we de tegenslag gecompenseerd met lekker eten. Onze privé kok Pierre, deed zijn best, en deze Catalaan, kan nog koken ook...

De bedoeling van de vakantie was, om mensen te ontmoeten die we al meer dan 20 jaar niet meer gezien hadden. Plotseling waren ze uit ons leven verdwenen, tot ze verleden jaar terug opdoken in een TV programma "Post uit Belgie". Zij waren vertrokken naar de Dominikaanse Republiek en hebben daar een "bed en breakfast" opgestart met de toepasselijke naam La Rancheta. Zij verhuren hier een 10-tal kamers en geven rondritten met paard. Karin en Ronald is hun naam. Voor de liefhebbers van luxe en weelde, is dit niet de place to be, maar voor de avonturiers en mensen die goedkoop en primitief een verblijf willen hebben in de Dominikaanse Republiek, is dit altijd een ervaring. Pierre en Isabel waren de mensen die het bijhorende restaurant uitbaten. De entourage is ook zeer "basic", maar het eten, de ontvangst en de gezelligheid des te beter, en daar is het toch om te doen. Het strand lag om de hoek en er waren verschillende mooie plaatsen in de omgeving. Op de kaart heb ik een beetje aangeduid waar we gezeten hebben.

Van de Dominikaanse Republiek zijn we doorgevlogen naar Las Vegas, één van mijn favoriete plaatsen, en een grotere cultuurschok kan je niet krijgen. Ik ga wel niet om te gokken hoor, dat vind ik zonde van het geld. Het gokken laat ik liever over aan de vrouwkes die graag een muntje in de jackpot steken. Neen, ik ga vooral voor de shows. Ieder hotel is een stad op zichzelf. Je moet er zelf geweest zijn om je het voor te kunnen stellen.

Tot hiertoe hebben we al één show geboekt, met name Le Reve, en de 2 volgende worden vermoedelijk een show van Cirque de soleil (klik op "watch trailer)" en de show "V the ultimate variety ". Het is ondertussen de 5de keer dat ik Las Vegas bezoek, en het is telkens de moeite waard om terug te komen. MIsschien een idee om eens een rondreis door Amerika te geven met een halte in Las Vegas. Ik heb dit nog gedaan voor mensen, en dat was een heel geslaagde reis.

Voor de geinteresseerden heb ik ook enkele video's opgenomen om u toch mee te laten genieten:
In het binnenland van de Dominikaanse Republiek
de jeugd in de Dominikaanse Republiek
De Venetian in Las Vegas
De Harlekijn en het kind. (niet gespeeld)
Sfeerfilm Las Vegas vanuit de dubbeldekker-01
Sfeerfilm Las Vegas vanuit de dubbeldekker-02
Sfeerfilm Las Vegas vanuit de dubbeldekker-03

Dit was het tot dusver vanuit Las Vegas.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Prachtige plaatjes Luc! Mooie omgeving en lijkt me heerlijk om daar tot rust te komen in die prachtige natuur!
Geniet er nog maar van samen!
mvg
Ton

Ton on 14/02/2009 10:16

mooie foto's en filmpjes dit geeft toch een goede indruk. zonde dat het slecht weer was om de walvissen te bekijken.

Maar zo aan het zien hebben jullie het wel naar het zin daar in Amerika. . Luc je bent toch wel een wereldreiziger over ruim een maand zit je weer aan de andere kant van de wereld.

geniet er nog maar even van.

tot snel!

Stephan on 14/02/2009 12:17

Dat is echt genieten mooie omgeving in de Dominicaanse Republiek ,als je in Japan bent maak dan ook een paar filmpjes als je van dealer naar dealer rijdt dat is het tegenovergestelde van Vegas.
Eerlijk gezegd lijkt me Japan mooier , geniet nog veel en kom gezond terug.

willem on 14/02/2009 13:52

Het ziet er daar prachtig uit, ik krijg er helemaal heimwee van, het is een heerlijke plek om te relaxen...bedankt voor het laten meegenieten...

Nog veel plezier in Vegas,
groetjes,
Ton & Ingrid

Ingrid on 14/02/2009 18:36

Voor de geinteresseerden heb ik er vandaag nog wat foto's van Las Vegas bijgezet. Het was vandaag vooral een bezoek aan Ceasar's Palace omdat mijn jongste zoon Vincent de opdracht had gegeven wat spullen aan te kopen daar. Speciaal voor Wilfred heb ik wat foto's toegevoegd van de blauwe Caesar's, want van de blonde dolly's op de strip heb ik er nog geen kunnen maken. Ik heb een volledige opname kunnen maken van de strijd der goden in één van de zalen van Caesar's Palace. Het geeft je een idee van de grandeur van een hotel zoals dit. Om je een idee te geven, dit is slechts één van de vele zalen en zal ongeveer 50 m.diameter zijn. De film kan je hier zien. (duur 8 min.) En verder nog een filmpje van de nieuwste zaal bij Caesar's Palace, klik hier. Gisterenavond zijn we naar de show "Le Reve" gaan zien...geen woorden kunnen dit omschrijven, en vandaag gaan we naar een show van David Copperfield.

Nog even vertellen dat we vandaag 100 $ hebben gewonnen met het gokken en dan ook wijselijk gestopt zijn. We moeten er al hard genoeg voor werken.

luc on 15/02/2009 17:16

Vandaag stond de Bellacia op het programma. Verder heb ik een prachtig filmpje gemaakt van de fonteinen. Het is wel voor mijn kleindochter bedoelt, maar ik wil deze toch wel even met jullie delen.
De fonteinen van de bellacio op de muziek van Elton John

luc on 16/02/2009 05:14