De laatste barbeque in Augustus.

De laatste barbeque in Augustus.Zolang het weer het toelaat, mogen en moeten we ervan profiteren, en dat doen we met volle teugen.

Dit jaar kenmerkt zich door het op bezoek gaan bij interkoi vrienden, dat gepaard gaat met een fijne barbeque avond. Dit is de 3de op rij en tevens de laatste voor deze maand. In september hebben we nog een barbeque tegoed, maar daarover later meer.
Moppentapper van dienst: Ben
Verteller van dienst: Rini
Fotograaf van dienst: Noëlle
Kok van dienst: Ans en Frans
Verslaggever van dienst: ik
Sfeer: zeer aangenaam
locatie: geven we niet door
Aantal vijvers: 3
Aantal vissen: mij niet bekend

Vermits ik vorige week reeds een verslag gemaakt had van ons bezoek aan Ans en Frans, beperk ik me nu tot wat sfeerfoto's van deze zeer geslaagde barbeque. De vijver was trouwens volledig groen, dit in navolging van onze raad: Spelen met algen.

Als je dit op regelmatige basis doet, afgewisseld met het terug helder maken van je vijver, dan pas besef je hoe koi zich kunnen evolueren in positieve zin qua huidkwaliteit en het opbouwen van de body. Het lijkt wel of de constante aanvoer van algen een feestbanket is voor de koi, die zienderogen body maken en waarvan de huidkwaliteit met rasse schreden verbetert.

Het enige nadeel natuurlijk is dat je je vissen niet kan zien, maar als je hier een afwisselend spel van maakt, kan je het goede met het aangename paren. Het is in ieder geval een geweldig gevoel om die blinkende lijven uit het water naar boven te zien komen na hun algenfestijn.

De barbeque was in ieder geval zeer geslaagd vergezeld van aangenaam weer en aangenaam gezelschap. Nu op naar de volgende barbeque en vooral focussen op Arcen. Het probleem is wel dat we niet zoveel koi meer hebben om in Arcen in te zetten. De verkoop is, na een minder begin dit seizoen toch aardig aangezwengeld. Waren we in het begin van dit jaar wat pessimistisch, op dit ogenblik worden we vooral gerespecteerd voor onze hoogwaardige koi, en dat is waar we uiteindelijk naartoe willen.

Samenvatting: doel bijna bereikt...

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Leuke boel daar precies. Waar kan ik mij de volgende keer aanmelden ?

frans on 14/08/2009 10:12

Volgend jaar begin mei 2010 organiseer ik zeker weer een barbeque in Arendonk, dus wees er op tijd bij

luc on 14/08/2009 10:13

Zucht... Helaas de laatste bbq van het rondje dit jaar...
Was weer enorm gezellig (en niet te vergeten: lekker!!!).

Ans & Frans: dank voor de gastvrijheid!

Groetjes,

Noëlle on 14/08/2009 11:53

ziet er weer heel gezellig uit :D

Luc, ik heb een vraagje ivm de periodes "algenwater" => is dit niet nadelig voor het shiroji? Veel gerenomeerde hobbyisten in Azië zetten namelijk speciaal plecos en dergelijke in hun vijver om zelfs maar de kleinste algendeeltjes aan de wanden weg te eten omdat dat het shiroji negatief zou beinvloeden... Is het daarom dat je afwisselende periodes doet zodat het niet permanent blijft of hoe moet ik dat zien? en is hetzelfde effect niet te bereiken met kleurvoer?

groetjes

Steven on 14/08/2009 17:19

Hoi Steven,
Je kan hetzelfde effect absoluut niet bereiken met kleurvoer,integendeel. Op langere tijd heeft dit zelfs een nadelig effect. Algenwater moet je inderdaad met periodes inlassen, maar wat een effect.... Je moet proberen met algen te spelen: Lichtjes groen laten worden zodat je de vissen nog juist kan zien, dan weer je lamp opzetten zodat je ze nog eens goed ziet. Probeer maar eens...
Wat betreft het shirojo, dat wordt inderdaad geel als ze in algen zitten, maar dat gaat snel weg eens ze weer zonder algen komen te zitten. Zoek de balans wat jezelf het meeste geschikt vind.

luc on 14/08/2009 17:42

Laat de mensen die met algen spelen hun ervaring eens meedelen, zodat iedereen wat kan leren....

luc on 14/08/2009 17:45

Was wederom een top avond!
Perfecte sfeer en omgeving en de gastheer en vrouw waren geweldig!
Volgend voorjaar bij ons als seizoensopening?
mvg
Diny en Ton

Ton on 15/08/2009 14:21