De laatste dag van het jaar.

De laatste dag van het jaar.Een jaar is toch niets meer, of wel ? Het wordt pas januari vooraleer we weer open zijn, maar op afspraak is alles mogelijk.

Ondanks het feit dat ik niet veel volk verwachte vandaag, was het behoorlijk druk geweest. Als we alles samentellen van de 4 dagen, dan denk ik toch dat er meer dan 100 mensen geweest zijn, die we ditmaal goed te woord hebben kunnen staan.

Het nieuwe project wordt dan ook als geslaagd aangenomen. We hebben vandaag ook voldoende tijd genomen om vooral de Momotaro's te bekijken. Matthijs wou ook eens graag wat meten, zodat we konden vergelijken, en wat was nu het plezierige ?

De meeste momo's (lees Momotaro) waren gemiddeld 4-5 cm gegroeid, en dit niet bij één koi, maar allemaal. Dat was plezierig om te weten. Ze hebben trouwens de quarantaine goed doorstaan, en zwemmen ontspannen en relaxed rond.

Uiteraard hebben we nog de kleintjes onderhanden genomen, want er waren nog enkele mensen die hun keuze moesten bevestigen. Kurt was onmiddellijk akkoord, en terecht, terwijl Gerrit het er nogal moeilijk mee had.

Het is dan ook niet makkelijk om een kleine sanke te kiezen, en begrijpelijk. Ben echter is zo zelfzeker als hij groot is, en wees onmiddellijk de beste sanke aan die er nog inzat. Het was de kashira van de bak, en nu is het de volgende om kashira te zijn.

Iwan was verzot op de Ooishi, en dus hebben we deze ook eens van dichtbij laten zien. Samen met de karashigoi van Matthijs en de showa van Jeroen, was het weer een geslaagde dag. Het zal nu wel weer iets minder worden, maar hopelijk zal het nieuwe jaar toch de ingezette trent verder uitbouwen.

Mijn persoonlijke lieveling
De sanke van Richard en Rilana
Nog niet verkocht...soms onbegrijpelijk
Eindelijk zie ik haar...
1009023 - 57 cm
karashigoi van het voorjaar - 51 cm
De showa van Jeroen - 47 cm
Een trio uit vijver 4
Even vergelijken
Welke zou ik nemen
De kohaku van Kurt

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Het was een zeer fijne dag en het was een aangename verrassing om mijn showa te kunnen zien :-)

Jeroen on 19/12/2011 10:11

Ondanks het slechte weder in de vlaamse ardennen bij vertrek naar Interkoi Arendonk, was het terug een tof weerzien met al dat schoons dat daar zwemt. Mijn keuze was snel gemaakt ivm mijn kohaku, ik kijk eigenlijk nu al uit naar de updates in de groevijver van Ben!!
Goede en vriendelijke ontvangst bij Luc en Co. Koffie, soep en ontbijtkoeken stonden klaar, alles piekfijn in orde. De koi die ik heb gezien waren van uitzonderlijke kwaliteit, uitleg van Ben was TOP... Ondank het krappe tijdschema van mijnentwege was het een leuke middag. Alvast dank u aan het Interkoi team voor de organisatie!

kurt on 19/12/2011 13:14

Hey het is tof om de fotos/filmpjes nog eens te kunnen zien ,voorral omdat ik er zelf bij was .grtjs

paul on 19/12/2011 14:24

Het mag gezegd worden, alles piekfijn in orde.
Telkens weer mooie kwaliteit ten top, een genot om te zien .
Ook de uitleg mag er zijn, komen ook serieu wat liefhebbers bijeen.

Marcel D on 19/12/2011 19:13

het was weer een zeer gezellige en geslaagde middag
we hebben weer genoten van al dat koi geweld wat er allemaal rond zwemt
vooral van de jumbo nissai binnen
ook de terug weg was weer lachen ondanks de heftige sneeuwbui die voor wat klein op onthoud zorgde
luc ,ben ,rini en alle bezoekers bedankt

gerrit on 19/12/2011 20:56

Het was zeker weer een geslaagde dag!
erg mooie koi gezien weer!
de terugreis was inderdaad weer mooi..SCOOTER!
de IJsbaan op de terugweg vertraagde ons alleen wel inderdaad haha!

Matthijs on 19/12/2011 22:21