De laatste mogelijkheid werd benut.

De laatste mogelijkheid werd benut.De azukari vijver was betrekkelijk zuiver. Het viel niet mee om deze op korte tijd helemaal zuiver te krijgen, maar we hebben ze vrij makkelijk kunnen bowlen.

Vanaf vandaag worden ze nu niet meer gestoord, en zullen ze hun laatste maanden verdwijnen in de anonimiteit. Het project valt me 100% mee. Het is altijd de vraag of datgene wat je doet ook zal aflopen zoals je het in gedachten hebt. Tot hiertoe ziet het er behoorlijk positief uit.

Qua grootte en ontwikkeling is er een enorme vooruitgang te zien. Als je nu in de bowl kijkt, en je vergelijkt dit met 6 weken geleden dan is de massa in principe zeker verdubbelt. Laat ons echter niet vooruitlopen op de zaken en rustig afwachten. Als de verwachtingen te hoog zijn gespannen, kan het alleen nog maar tegenvallen, dus laat ons tegen die tijd verrassen.

Dave en Katja, kwamen voor een showa van een bepaalde prijsklasse en kwamen terug omdat ze verleden jaar op aanraden van Ben een kohaku gekocht hadden. Deze was geworden wat beloofd werd, en dan is het altijd goed. Ik had echter slechts één showa zitten die kon voldoen aan de gevraagde criteria, maar kon nog wel enkele veelbelovende kohaku laten zien.

Er was één kohaku die er met kop en schouder bovenuit stak, en waar wij in principe allen achterstonden, en dat was de kohaku van Isa. Dat zijn zo van die koi waar je je van afvraagt hoe het komt dat deze er nog zit. Een huidkwaliteit om van te likkebaarden, zeer aantrekkelijk patroon, kiwa en sashi benaderen de perfectie, en de prijs was menselijk, wat kan je je nog meer wensen.

Ik zou willen dat ik 100 kohaku van deze klasse had rondzwemmen, al moet ik zeggen dat de tosai kohaku die bij de Isa in de bowl zaten, helemaal niet van de slechtste waren. Het is echter de aanspreekfaktor die een rol speelt, en voor iedere aanwezigen was de Isa, de numero uno, zonder twijfel.

De 2 Momotaro's die bij de kohaku in de bowl zaten en die je op het fillmpje kan zien, hadden ook een flinke sprong voorwaarts gemaakt, en zitten prijstechnisch goed in elkaar. Flinke vissen met flinke body....laat ze maar zwemmen.

Ik heb 2 filmpjes gemaakt tussen de olympische spelen door, en daar laat ik je graag van meegenieten.
bowlen azukari (5.06 min.)
Het kiezen van een kohaku (1.13 min.)

Voor diegenen die het interesseert: ik ben vandaag aanwezig tot 12.00 uur. Wil je nog even langskomen, dan is het geen probleem.

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Laat ze maar lekker zwemmen Luc, rust is wat de visjes kunnen gebruiken.. Dan hebben ze tijd om lekker bezig te zijn met zich zelf te ontwikkelen.

Arjan on 29/07/2012 20:19

Ja lekker laten badderen in een warm groen badje.
Ik ben benieuwd wat de Sanke 1204040 gaat doen, deze geniet mijn voorkeur.
Gr johan

johan frentz on 29/07/2012 21:37