De laatste serie van de tosai

De laatste serie van de tosaiHet is nu 7 uur in de morgen (bij jullie 1 uur s'nachts), stralende zon en rond de 25°, wat verlang je nog meer.

In het onderdeel "vraag het aan Rini", wordt de vraag gesteld hoe je het onderscheid kan herkennen van echte bacteria house en bacteria home. Zoals gezegd door Rini is de bacteria house veel fijner van structuur dan het bacteria home. Het verstandigste is dat je vraagt om de doos te mogen zien, waarin het verpakt wordt. Normaal wordt het originele bacteria house verpakt in de originele dozen van Momotaro, tenminste zo was het bij mij toen ik een lading heb laten komen.

Ik kan weinig zeggen over het verschil in werking, of het verschil in kwaliteit. Of het slechter is, kan ik niet beoordelen. Men zegt dat het verschil vooral ligt in het verhitten van het materiaal. Het originele bacteria house zou op zeer hoge temperatuur worden gebakken of verhit, terwijl bacteria home niet zo verhit wordt.

Als ik beide vergelijk, want ik heb het originele en de copie, dan is het originele ook veel harder en brokkelt niet af. Bacteria home brokkelt wel af als je er over wrijft, wat er op duid dat zou kunnen afbrokkelen. Het origineel ligt al enkele jaren bij mij in de bakki's, en is nog in precies dezelfde staat als toen ik het erin legde.

Wat betreft andere materialen, ben ik zeer tevreden over het product glafoam. Dan vraag je je af, waarom ben ik daarover tevreden ? Hier moet je weer praten over het "goede gevoel" syndroom, want meten of weten kan je niet. Het is in ieder geval zo dat glafoam mij de beste indruk geeft. Het is poreus, het water kan er goed doorstromen zodat de nitrificerende bacteriën zich goed kunnen hechten. Je hebt er weinig onderhoud aan, en het verlies van materiaal door wrijving is minimaal.

Als ik het opnieuw moest doen, zou ik gaan voor glafoam, omdat het in verhouding prijs/kwaliteit gewoon niet te vergelijken is. Ik weet niet wat het momenteel kost, maar toen ik het aankocht zat het rond de koers van 35-40 euro voor 20 kg. Bij het originele bacteria house zat je toen al snel rond de koers van 200 euro voor 10 kg of het 10 voudige...

Dat wat betreft mijn persoonlijke ervaring met filtermateriaal, laten we nu overgaan tot de orde van de dag. Kort en bondig zijn dit gewoon de laatste tosai waarvan ik voor het vertrek een filmpje heb gemaakt.

Tosai-7de serie
Tosai-8ste serie

Reacties

6 reacties tot nog toe

Zo dat is wel wat beter weer als hier.
Dus als jullie het overnieuw zouden doen zouden jullie dan alle bakken vullen met het glafaom of nog iets anders erbij doen?
Heb namelijk ook goede verhalen gehoord over hexamedium.

Mvg raymond

Raymond Baetsen on 28/01/2013 18:34

Ik heb de bakken gevuld met BH van Stoel Import
zeer correcte firma
gr Bart

bart on 28/01/2013 19:05

Heb indertijd Bacteria Home gekocht via Luc, heb dit gekocht aan een sterk verlaagde prijs... Ik ben er dan ook zeer tevreden over! Kben er dan ook van overtuigd van de nitrificerende werking van BHome... Prijs- kwaliteit goed stuff.
25C om 7.00 uur smorgens, pffffffffffff , gelukzak!

kurt on 28/01/2013 20:25

Hexamedium is een produkt dat ikzelf op de markt heb gebracht. Ik heb het redelijk veel verkocht, en kan er niets slecht over vertellen. Ik zou inderdaad alles met glafoam vullen.

Wat heb ik in de bakken ooit geprobeerd ?
Een combinatie van oesterschelpen, KNS en glafoam. Oesterschelpen kan nooit geen kwaad, KNS slibt op de duur helemaal dicht, dus zou ik niet doen, en glafoam ligt er nog altijd in, samen met de originele BH.

Het bacteria home van Rob (stoel import) heb ik nog nooit geprobeerd. Zo gauw hij mijn bakken gratis vult, zal ik het misschien eens proberen :)

luc on 29/01/2013 01:42

ik hou je er van op de hoogte luc ; in mijn shower liggen er momenteel
7dozen BH

bart on 29/01/2013 12:37

Je hebt van die hele grote bakken Luc, ga ze niet gratis vullen, maar wel voor weinig.

Nog bedankt trouwens voor het filmke van mijn vijver, heb je knap gedaan met het (slechte) materiaal dat ik je hebt gestuurd.

Rob Stoelinga on 02/02/2013 23:58