De laatste uren.

De laatste uren.Zoals afgesproken zal ik zo dadelijk de grootste korting geven die ik kan geven op de opensales koi.

Enkele personen hebben er gebruik van gemaakt, en die zullen zeker en vast geen spijt krijgen. Zo gauw ik de laatste wijzigingen heb aangebracht, zal ik gaan eten. Daarna zal ik de kortingen verwijderen.

Moest er nog enige twijfeling zijn aangaande deze vissen, dan kan je me nog mailen of je twijfeling met me delen, en dan kan ik er misschien nog een gepast antwoord op geven.

Het embleem dat je ziet bovenaan de foto van de 4 koi, is een speciaal embleem dat Maeda San zelf voorziet op de koi die hij speciaal vind. Het stelt een omgedraaide perzik voor, en dan kom je op de achterliggende gedachte. Momotaro wil zeggen peach boy of perzik jongen, en dat verhaal is je zeker al lang bekend. Zo niet, google dan maar even, of lees mijn nieuwsitem van weleer. (handig deze encyclopedie).

Gewoonlijk zijn dit ook de betere koi, want ik heb er ooit één of twee gekocht op de veiling, en die koi ontwikkelen altijd ontzettend goed. De enige die ik nu nog heb met dit speciaal embleem, is de mannelijke koi van de veiling (KO-V12-1002) en mijn persoonlijke lieveling Normaal val ik niet op mannen, maar bij deze zou ik beginnen te twijfelen. Ik heb eens goed bekeken, en die moet echt niet onderdoen voor een vrouw. Op dit filmpje zie je hem nog eens van zijn beste kant, en binnenkort in Arendonk.

Ik kan nog veel vertellen over de selectiekwaliteiten van Maeda San als je wilt, maar laat me dat maar kort houden, want anders heb ik weer een lang nieuwsitem. Het is in ieder geval zo, dat als hij in één van zijn vijvers kijkt om de beste koi eruit te halen, het een genoegen is om te zien hoe hij het op korte tijd klaarspeelt om die koi te zien, die stukken beter zijn dan de andere.

Hij staat onbewogen langs de zijlijn, Daisuke ernaast, en 2 man personeel om te scheppen en de koi weg te brengen. Rustig wijst hij de ene koi na de andere aan, en geloof me, het zijn inderdaad de betere. Het is een gave, het is een kunst, je kan er alleen maar respect voor opbrengen.

Vermits dit het laatste nieuwsitem zal zijn voor de volgende dagen, kan ik je enkel nog zeggen dat ik een klein filmpje heb gemaakt van de stad Okayma. Niets bijzonder, maar dan weet je hoe de stad er uitziet, en hoe de mensen hier leven.

Het filmpje is maar een kleine 5 minuten lang, maar de liefhebbers kunnen er van genieten, en wie weet, misschien ga je in de toekomst wel eens mee om een koi rechtstreeks in Japan te kopen, want dat heeft natuurlijk ook zijn charme. Vanaf volgend jaar zal ik proberen iedere keer persoonlijk aanwezig te zijn.

Het zal nu even rustig zijn op de site, maar er staat genoeg informatie op.

Als laatste nog even opsommen:
Er komen in totaal 35 nisai en sansai van bijzonder hoge kwaliteit naar Arendonk, en 40 lilliputters. het zal wel een lust zijn om even langs te komen. De verdeling in de binnenbakken is zo precies goed. Alle kwekers apart en slechts 11-12 koi per q-bak. Volgende week zijn ze er...

Reacties

14 reacties tot nog toe

@Luc, We hebben een hele week mogen meegenieten van uw adventuren in het verre oosten. Waarvoor dank.
Prachtige reportages kwamen tot stand door u, het waren ongetwijfeld zeer zware dagen voor u...
Hoed af-- groot RESPECT man.

kurt on 24/11/2012 10:55

Hallo Luc,

Bedankt dat je ons deel genoot hebt gemaakt van de reis langs de koi dealers.
Het was weer leuk om te lezen en te zien
Ik wens je een goede terug reis

Jent on 24/11/2012 11:04

Dank Luc voor al het beeldmateriaal dat je met ons gedeeld hebt. Wij wensen je een goede en veilige reis terug naar huis. Sterkte voor de 33 uur reizen thuis zullen ze blij zijn dat je er weer aankomt!

Arjan on 24/11/2012 11:41

Luc; ik heb er hier ook van genoten dat je ons de reis mee getoond hebt
SUPPER mooi gedaan , goede reis terug !!!!
gr Bart

bart v.s on 24/11/2012 12:00

Ik ben verkocht wat een koi produceerd momotaro toch he ,ik geloof niet dat ze tegen kunnen vallen .grtjs

paul on 24/11/2012 12:48

Hallo luc, We willen je een goede vlucht wensen, tot snel.

Groetjes Frans en Ans

Frans en ans on 24/11/2012 13:21

Luc ,bedankt voor alle moeite die je weer gedaan heb om ons van mooie foto's en filmpjes te voorzien!
Zijn toch weer de nodige uren in gaan zitten.
Goede terugreis,tot in Arendonk!

Gr.Jack en Corina

jack on 24/11/2012 17:28

Nu dacht ik echt dat die met dat rood jasje je ging bespringen!

Johan on 24/11/2012 19:54

heb je wel geslapen de afgelopen week? zag je de raarste tijden reageren...

er springt er 1 uit voor mij....de eerste klap was echt een daalder waard

arie on 24/11/2012 20:56

@ Arie,
Je spreekt chinees voor een simpele Belg als mij, vooral in uw tweede zin.
Graag wat meer dan een tipje van de sluier opgelicht! Wat of welke springt er voor jou uit? Ben wel benieuwd wat je hier bedoelt.

Martin on 25/11/2012 00:24

Martin, de eerste klap slaat op de eerste koi die aangekocht werd. Het is eigenlijk spijtig dat alleen Arie deze gespot heeft, want dat is een zeldzaam goede koi. Ik had zeker verwacht dat meerdere koikenners hier een duit in het zakje zouden doen, maar helaas...

luc on 25/11/2012 05:29

Martin, je wordt voorspelbaar. Toen ik het berichtje typte wist ik al....dit gaat vragen bij de 'simpele belg' opleveren;-)

Luc heeft de volledige sluier inmiddels bruut weggerukt. Hij bleek een belg die goed Chinees spreekt....

arie on 25/11/2012 08:26

Als de eerste aankopen de Go-sanke van Yamamatsu waren,
dan is daar toch op gereageerd dacht ik door meerdere mensen...
Of heb ik wat gemist ?
Ik zag wel een Goshiki voor Martin voorbij komen!

Gr.Jack.

jack on 25/11/2012 14:53

Aangenaam om volgen Luc ...
Thanks & een veilige thuiskomst bij je familie and friends!

grtz,

Luc DD on 25/11/2012 17:12