Momotaro contest naar huis." />

De laatste van de Momotaro contest.

De laatste van de Momotaro contest.Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk gingen de laatste sank e van Momotaro contest naar huis.

Er blijven 2 stuks bij mij, en zullen in gewone omstandigheden het jaar verder afwerken. Vermoedelijk zullen die qua groei ook het minste gaan doen, maar we zullen wel zien.

De bedoeling is om eind augustus eens een update te maken van deze koi om al een beeld te krijgen van de evolutie.

De overgeblevenen hebben altijd binnengezeten en dat zie je eraan. Het verschil qua kleurvorming tegenover diegenen die buitenzitten is opmerkelijk, en eerlijk is eerlijk, het stoorde me toch een beetje. Ik ben dan ook bijzonder benieuwd naar de verdere ontwikkeling van de anderen…

Toch ook nog even een kleine controle uitgevoerd op de laatst binnengekomen tosai en mijn werk zat er weer bijna op.

Bijzonder fraai bovendien is mijn nieuwe doitsu karashigoi. Een dijk van een koi die me bijzonder veel vreugde schenkt. De moeder is uit de befaamde Konishi stal, en de vader was een midorigoi wat haar de mosterdkleurige touch geeft.

Daarbuiten is er nog één van mijn favorieten binnengekomen, namelijk een niet te versmaden kumonryu, een koi die dikwijls vraagt om problemen.

Ze zijn bijzonder onderhevig aan temperatuurschommelingen en waterkwaliteit, en durven wel eens helemaal zwart worden. Als je echter een meer stabiele Kumonryu in je bezit hebt is ze dan ook bijzonder waardevol.

De afscheiding van het sumi met het wit is sterk en duidelijk, wat de intrensieke waarde verhoogt. Misschien zal ze nog veranderen, misschien blijft ze stabiel, maar het wit is van hoge kwaliteit, de bouw is bijzonder goed, en ik heb altijd goede herinneringen gehad aan mijn vroegere kumonryu die ik ooit in mijn bezit heb gehad, en die bijzonder veel prijzen heeft gewonnen.

Zaterdag koibeoordelingsdag
Er zijn momenteel nog niet voldoende kandidaten voor zaterdag. Ik zal het aanbod om tot een koibeoordelingsdag over te gaan nog tot donderdagavond laten staan, en zal dan beslissen of het door zal gaan of niet. Indien het doorgaat zal ik om 12.30 uur beginnen.


Reacties