De mooiste momenten

De mooiste momentenIk ben volop bezig met de voorbereidingen voor zondag, de jaarlijkse barbecue, en helaas hebben we dit jaar geen geluk.

De weersomstandigheden laten het vermoedelijk afweten. Grote kans op regen en temperaturen die tussen de 16° en 18° zullen zijn, niet echt het ideale weer om een barbecue te houden.

We zullen daarom moeten improviseren en met zijn allen gezellig binnen gaan zitten, want het zijn tenslotte de mensen die de dag maken en niet het weer. Laten we optimistisch blijven en hopen dat de weersgoden ons toch nog iets van hun goede kant laten zien en de regen achterwege zullen houden.

Ik had gehoopt om een dag zoals vandaag te hebben. Het is 7 uur s’morgens en dit zijn volgens mij de mooiste momenten van de dag. De vogeltjes fluiten, de temperatuur is ideaal, de zon schijnt, er hangt een bepaalde sfeer van rust en eenzaamheid…wat kan het mooi zijn.

Vermits ik een drukke week heb, zal ik wat minder nieuws kunnen geven, maar ik kon het niet nalaten om toch even de sfeer op filmpjes vast te leggen. De sfeer die je proeft is dus ook de sfeer van een gezonde dag in mei om 7 uur s’morgens:

7 uur s’morgens-01
7 uur s’morgens-02
7 uur s’morgens-03
7 uur s’morgens-04

Ook mooi om te lezen is de update van N. en P. TH die haar versie van het ophalen van hun koi en het beleven van het uitzetten van de koi in hun vijver neerpent, zowaar een literair hoogstandje.

Hoi Luc,

Even een update:
Die mannelijke sanke is mesjokke… getikt… niet helemaal honderd…. Misschien is daar een mooie Vlaamse uitdrukking voor, maar waarschijnlijk snap je de strekking wel. Hij denkt dat ie Jaws is, maar dan in die slechte film waarin de haai ergens naar binnen zwemt en je de staart zo woest heen en weer ziet gaan. Dat doet ie namelijk: hij zat zo driftig aan de wanden te grazen, dat je alleen de staart nog zag (het draadalg WAS zo’n 20 cm lang, nu niet meer…..). Hij kreeg er letterlijk een rode neus van! Ik heb ogenblikkelijk sla en sinaasappel in de vijver gedaan en nu zie je die (wederom als in Jaws) heftig door de vijver geslingerd worden. Vind nu iedere dag zo’n leeggesabbelde schil in de vijver. Sneu voor de sla en de sinaasappel, maar in ieder geval probeert Meneer nu minder de wand van de vijver eruit te drukken.

De neus is alweer rustig. Meneer ziet er weer helemaal goed uit. Vanaf nu gaat er dus dagelijks sla en een stuk sinaasappel in de vijver. Vind ik helemaal niet erg, ik hoop dat de anderen die gewoonte van ‘m overnemen.

Ik heb de andere sanke Keiko genoemd… Vond ik charmanter dan het oneerbiedige ‘Spikkel’… De spikkels vallen in een vijver echt minder op, en als ze dicht aan het oppervlak is, zie je alleen d’r ogen en koppie nog… Wat heeft dit visje een mooie, rustige, lievige uitstraling.

Vanmorgen dacht ik ineens aan haar met de naam Keiko. Hoe ik er bij komt, weet ik niet, ik heb net pas de betekenis opgezocht. Blijkt het zowaar een meisjesnaam te zijn en ik vind het ook nog bij haar passen. ‘Goedgemanierd/geliefd’ schijnt het ook te betekenen. (behind the name voor meer info over namen)

Ze lijken goed te aarden, vinden de aerator interessant, de waterval geweldig omdat daar het voer onder wervelt en de planten… ach ja, de planten waren even leuk. Die moeten nu eerst weer flink groeien. Voerautomaat vinden ze nog niet zo de moeite waard, waarschijnlijk omdat daar steeds wat te weinig uitkomt. Beide slurpen bij voorkeur hele plakken korreltjes tegelijkertijd naar binnen.

Af en toe wordt in de vijver wat langs de wanden geschuurd door deze of gene koi, maar geen zwemt met geknepen vinnen of vertoont gebrek aan eetlust. Ik heb gistermiddag de drie kleintjes gevangen, eerst gewoon afgestreken, maar vooralsnog houd ik het op gewenning aan elkaar en toch die overdreven hoeveelheid pollen die in de vijver zit. Ik houd het natuurlijk zeer strak in de gaten, maar dat moge duidelijk zijn.

Als het aan mij lag, sliep ik naast de vijver, zo leuk vind ik de visjes & vijver. Alleen denk ik dan dat mijn steun en toeverlaat de wijk neemt… . Dus dat doe ik maar niet.

Tot zover… ik ga de hordes voederen!

Fijne avond!

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

's morgens is het altijd genieten... Zit elke dag rond 6 uur met een bakkie aan de rand van de vijver. Heerlijk rustig, klaarmaken voor een nieuwe dag arbeid..

Ton on 12/05/2011 08:04

zo moet het Ton,dit probeer ik ook te doen.

johan on 12/05/2011 22:59