De Naomi Campbell onder de Goshiki.

De Naomi Campbell onder de Goshiki.Een Goshiki blijft een moeilijke koi om te verkopen, maar ze winnen stilaan aan populariteit.

Goshiki is ontstaan uit een kruising van Kohaku met Asagi. De Goshiki wordt beschouwd als een vijfkleurige vis van licht- tot donkerblauw/purperachtig, rood, wit, en zwart. Bij de Goshiki is het zo dat alle schubben een zwart uiteinde hebben en niet alleen zoals bij de Goromo alleen op de kleurelementen.

Zelf kan ik er ook van genieten, alhoewel niet iedere goshiki mooi is. Ik denk dat de goshiki die ik gisteren voor Pascal en zijn vrouw bowlde, goed mag gezien worden.

Een kohaku met groeipotentie staat echter ook op het verlanglijstje, en gelukkig heb ik dit jaar goede kohaku zitten. Wat is er ook mooier dan een aantal kohaku samen in een bowl. In deze bowl zaten toevallig 4 Taniguchi kohaku, waarvan 2 tosai en 2 nisai. Ze maakten dankbaar gebruik van de lopende promotie om hun slag te slaan, en waarom ook niet...

Het zijn dankbare klanten, waar ik graag tijd voor vrijmaak, en ik moet zeggen dat ik tegenwoordig veel van deze klanten over de vloer krijg, wat ik ten stelligste op prijs stel. Meestal zijn het mensen die stilaan hun kwaliteit willen optrekken, en blijkbaar biedt ik een goede overgang aan van goede koi voor een aanvaardbare prijs, een strategie die ik dit jaar bewust heb gekozen, en met veel succes overigens.

Ondertussen is het hier vrij fris aan het worden s'morgens, en je voelt dat er andere tijden beginnen aan te komen. Zonde, maar we kunnen er niets aan doen. September en oktober zijn echter maanden die toch nog een grote mate van genot kunnen bieden voor de koiliefhebber, alvorens over te stappen naar de winter.

Denk eraan...september en oktober, de beste deals, de beste tijd om koi over te zetten, ik sta er voor open....

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Naomi Campbell, beste Luc (en niet Noami)!
Het zal wel zijn dat er geen reacties komen op het nieuwsitem, als je zo'n flaters schiet . . . :-).
Snel even nalezen, uw nieuwsitems, alvorens ze te posten!

Martin on 26/08/2013 23:52

Dat is dan ook het verschil tussen mensen die iets doen, en af en toe een foutje maken, en mensen die niets doen, nietwaar ? Als je niets doet kan je ook geen fouten maken...

Bovendien of het nu Naomi of Noami is, het blijft de moeite om te zien.

luc on 27/08/2013 07:45

Héla, héla Luc, niet beweren dat ik niks doe hé!
Op voorhand grondig nadenken over al de pientere reacties die ik schrijf op uw nieuwsitems (en dit tussen haakjes zonder taalfouten), daar kruipt ook tijd en energie in, nietwaar :-).

Maar ik moet toegeven: uw "Noami" is een beauty!

Martin on 27/08/2013 17:37

hahahahah hahahaah heerlijk!

Arjan on 27/08/2013 21:42

Bedankt dat we iedere keer zo gastvrij ontvangen worden!!!

Naomi loyson on 31/08/2013 21:59