De nieuwe lichting is aangekomen.

De nieuwe lichting is aangekomen.Het wordt een gewoonte om koi te gaan ophalen in Schiphol. Toch blijft het telkens een gebeurtenis waar de verwachtingen hoog zijn gespannen.

Ik had weeral 2 goede helpers om alles in goede banen te leiden, en een handje toesteken bij het inladen van de zware boxen is altijd meegenomen. Rudy en Jeroen, een combinatie België - Nederland, altijd klaar voor een leuk onderhoud tijdens de lange reis naar Schiphol.

Het ernaartoe rijden was problematisch, met heel wat files, maar éénmaal aangekomen verliep alles vrij vlot. De dozen stonden klaar, het inladen kon beginnen, en het naar huis rijden ging vlot, zodat we toch nog tijdig thuiswaren. Het hele gebeuren duurde van 16.00 uur tot 20.45 uur, en dan was het tijd om de koi uit te pakken.

Hier nemen we de nodige tijd voor. Het is ondertussen routine geworden. De zakken naar de vijvers brengen die ervoor bestemd zijn, het aanpassen aan de temperatuur, en daarna het één voor één uitladen van de zakken. De temperatuur tussen de zakken en de vijver stemde aardig overeen, dat is al een meevaller. Daarna de zakken openen, de tijd nemen om de koi aan te passen aan het PH verschil door telkens enkele bekers water toe te voegen, en daarna kunnen de vissen worden vrijgelaten. Om 23.00 uur was alles achter de rug.

Jeroen heeft het uitladen van zijn showa gefilmd, en dit is er een verkorte versie van. Rudy was de fotograaf en de filmer van dienst, en in dit filmpje zie je een overzicht van het overzetten van alle koi.

Het uitpakken van de ginrin showa moest buiten gebeuren. Het was donker, dus hebben we er een lamp bij moeten zetten. Dit korte filmpje zegt niet veel, maar het werd stilaan tijd om te stoppen, het was al laat genoeg.

Ik ben ditmaal heel trots op mijn collectie, het is een lust om dit soort koi te zien rondzwemmen. Je kan de keuze maken uit reuzekoi van 20 maanden, die allen meer dan behoorlijk goed zijn voor een acceptabele prijs, of je kan de voorkeur geven aan persoonlijk gekozen tosai. Mijn vijvers zijn op dit moment niet overdreven druk bezet, en dat is ook de bedoeling. Stilaan wordt duidelijk waar ik echt naartoe wil, en dat is hetgeen ik nu rond heb zwemmen, met een goede roulatie in verkoop, zonder me te bezondigen aan overcapaciteit.

Streefdoel is 100 goede nisai, met de nadruk op goed en betaalbaar, met daarbovenop nog 100 tosai met toekomstmuziek. Dit verdeeld over 200 kuub, geeft voldoende ruimte en accomodatie om een perfecte habitat voor de koi te creëeren. Het overstockeren ga ik aan anderen overlaten, ik heb hier geen behoefte aan.

Nog enkele filmpjes:
Taniguchi kohaku
Taniguchi kohaku
Momotaro kohaku
Momotaro kohaku
Momotaro sanke

Zowel Rudy als Jeroen waren duidelijk onder de indruk van hetgeen er van Japan is overgevlogen, en ik probeer mijn naam in de koiwereld te handhaven door een algemene hoogstaande kwaliteit aan te bieden aan mijn klanten. De koi zitten nu in Arendonk, je bent vrij om te komen kijken op zaterdag. Bowlen doe ik even niet, maar kijken kan geen kwaad.

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

mooie vissen zeg, eigenlijk al weer veels te lang niet in Arendonk geweest. Gelukkig gaan we daar heel binnenkort wat aan doen.

Luc je bent echt wel goed bezig hoor als je voortzet wat je nu begint. Gemiddeld 2m3 per vis welke dealer heeft dat nu... Dit komt de groei en gezondheid van de vis alleen maar ten goede. [Een bijkomend voordeel is dat de klant ook het overzicht houd... en niet al duizelig word bij het uitzoeken van een vis )die als sardientjes in een bak gepropt zitten.

Arjan on 27/03/2013 07:55

Ik word niet graag als dealer aangesproken Arjan. Ik voel me daar niet goed bij. Ik heb mezelf de titel "koibemiddelaar" aangemeten, kan je daar mee leven ?

luc on 27/03/2013 07:59

Luc, ik kan dan zeer zeker mee leven. Koi bemiddelaar klinkt idd veel vriendelijker.

Arjan on 27/03/2013 08:30

Goed gewerkt jongens! Een plezier om dit via de mooie reportage weeral eens te mogen meemaken. Je maakt trouwens vorderingen als cineast, Rudy :-)

Bij nader inzien: al met al toch indrukwekkende koi, die nisai van Momotaro, vooral ook die showa van Jeroen, echt een specialleke. Een mens heeft toch nog het recht om van mening te veranderen, hé Luc :-) Veel geluk ermee aan de eigenaars van de reeds verkochte exemplaren.

@ Arjan,
Ook niet teveel stroop aan de mond smeren hoor, Luc heeft dat niet zo graag, zo heeft hij mij ooit verteld.
En by the way: 100 nisai + 100 tosai, globaal verdeeld over 200 m³ water, is gemiddeld 1 vis per m³ (en niet 2 per m³). Je zat er dus 100% naast. Voortaan wat beter opletten hé :-) :-) :-)

Martin on 27/03/2013 12:41

Nu je het zegt [Martin.... Nou ja het was iig 100% hahahah
Dat krijg je als je een jaartje ouder geworden bent....

Arjan on 27/03/2013 12:47

Ik dacht toch dat ik een heel pak ouder was dan jou, Arjan, niet!
Als Alzheimer bij jou nu al aan het oprukken is, dan ziet het er absoluut niet goed uit hoor :-)

Martin on 27/03/2013 13:26

Alzheimer light.... Martin. Ik moet wel vertellen dat ik soms net een goudvis ben... 2 sec geheugen. Nou ja ... kom je nog naar Luc op 6 April Martin?

Arjan on 27/03/2013 13:39

Zeker weten, Arjan, althans bij leven en welzijn. Vooral voor de animo, als je begrijpt wat ik bedoel!

Martin on 27/03/2013 14:21

Ik ben er ook bij, de eerste open sales wil ik niet missen.

Arjan on 27/03/2013 15:21

Mooie vissen die weer hun intrek hebben genomen in Arendonk
En het zo te zien allemaal goed aangekomen

Jent on 27/03/2013 18:51