De nieuwe muggelarven zijn binnen.

De nieuwe muggelarven zijn binnen.De verpakking is anders, de kwaliteit is echter nog beter geworden. Bloedrood en netjes verpakt in zakjes van 100 gram, en voortaan uit eigen contreien.

Er is tegenwoordig veel vraag naar dit soort van psychogisch voederen dat de koi een uurtje per dag ontspanning en spel bezorgt. Zelf heb ik geen bezwaar om het in grotere hoeveelheden aan te kopen. Wel moet ik voortaan een langere besteltermijn in acht nemen, maar als dit de kwaliteit ten goede komt, mag dit geen problemen geven.

Wie graag een aantal van deze snoepjes aankoopt, moet me wel even op tijd informeren, dan zal ik ze sowieso appart leggen in de diepvries. Altijd makkelijk voor iedereen. De prijzen zijn als volgt:

Per stuk: 1.95 euro
Per 10 stuks: 1.85 euro
Per 20 stuks: 1.75 euro
> 30 stuks: 1.55 euro

Naast de rode muggelarven, zal er straks ook krill in deze verpakking te verkrijgen zijn, en zoals je kan zien is het pure ontspanning....

Hier nog een kleine omschrijving wat rode muggelarven zijn:
Met rode muggenlarven worden de larven van een aantal soorten dansmuggen (Chironomidae) bedoeld die gebruikt worden als voer voor in gevangenschap gehouden dieren.

Rode muggenlarven worden voornamelijk verkocht als levend voer voor vissen en andere waterdieren. De larven van dansmuggen leven in het water en in tegenstelling tot de larven van steekmuggen, die aan het wateroppervlak drijven, leven ze in de modderbodem.

De larven van steekmuggen moeten vrijwel constant ademhalen en bevinden zich daarom dicht bij het wateroppervlak. De larven van dansmuggen hebben een rood zuurstofbindend eiwit waaraan de rode kleur te danken is. Omdat de eiwitten zuurstof binden is de rode muggenlarve in staat om een voorraad zuurstof op te slaan in de lichaamsvloeistof.

Rode muggenlarven kunnen hierdoor in sterk vervuild en zuurstofarm water leven. Ook hoeft de larve slechts af en toe naar de oppervlakte te 'zwemmen' om verse zuurstof te halen. Bij het bereiken van het wateroppervlak maakt de larve kronkelige bewegingen en valt behoorlijk op. De rode muggenlarve is dan zeer kwetsbaar voor predatoren, zoals stekelbaarsjes en de larven van de groene kikker.

Rode muggenlarven hebben een grote tolerantie voor verschillende omstandigheden. Ze voelen zich thuis in zowel zoet en matig brak water, het water kan stilstaand of stromend zijn, en ook het zuurstofgehalte is voor de larve niet van belang. De larven voeden zich met de wortels van waterplanten en organische afzettingen op stenen.

Het langwerpig lichaam heeft enkele achterpoten, maar dit zijn geen echte poten. De staart bevat haren en de mond is met twee borstelringen bezet. De larve verlaat soms de bodem om naar het wateroppervlakte te gaan. De larven verpoppen in hun schuilplaats, waarna ze naar de wateroppervlakte drijven.


Reacties

5 reacties tot nog toe

Ik geef dit sinds een maand of twee om de andere dag (als het weer het toelaat) zo één pakje aan mijn vissen.Zij vinden dit o zo leuk,en ik trouwens ook want ik geniet er op mijn beurt van om ze zo tekeer zien gaan.

Filip on 12/02/2014 11:51

Zijn er ook andere soorten diepvriesvoer verkrijgbaar? Zwarte muggenlarven hebben een veel hogere voedingswaarde dan rode. Ook artemia en krill hebben een veel hogere voedingswaarde en zou ik ook wel willen proberen. Kan je me dat eens laten weten? Dan heb ik gelijk een reden om bij u eens te kijken...

Johan H. on 12/02/2014 16:13

Eerst en vooral gaat het bij niet om de voedingswaarde, dat is reeds herhaaldelijk gezegd. Zwarte muggelarven inderdaad een hogere voedingswaarde maar eten ze niet zo graag. Krill, acetes heb ik momenteel in 250 gram, en komt binnenkort ook in 100 gram uitvoering.

Luc on 12/02/2014 19:07

In het voorjaar ga ik er ook zeker terug mee beginnen ,het is een goede bezigheidstherapie voor de koi (en ook voor mij haha) .en volgens mij zitten er ook voedingsstoffen in die je niet kan kopen . grtjs

paul on 12/02/2014 19:20

als een walvis groeit op krill zullen onze koi dit ook wel doen zeker :-)

franky on 12/02/2014 19:40