De nieuwe vissen zijn aangekomen.

De nieuwe vissen zijn aangekomen.Het was een heel gedoe gisterenavond in Schiphol.

er werden niet minder dan 330 boxen gelost, deze moesten allemaal gesorteerd worden, eigenaar bij eigenaar. Het was dan ook een verzameling van dealers in Schiphol. Vermoedelijk wilden ze Polleke allemaal eens zien, want die was mee gereden.

Hij zou het wel eens graag meemaken, en tevens kon hij zijn eigen vissen zelf ophalen, wat toch een speciale gebeurtenis is, en een extra toets geeft bij zijn aankopen. Of hij het interessant vond, moet hij zelf maar vertellen.

Kwart voor tien waren we thuis, waar mijn zoon Frank ons stond op te wachten om de vissen naar hun vijvers te loodsen. Ik had het er altijd moeilijk mee om de plastic zakken naar boven te sleuren, vermits je deze goed moest vastknijpen, en voorzichtig moest zijn dat ze niet uit je handen glipten.

Ik had dezelfde dag dan nog een kleine oplossing bedacht, in de vorm van een doodgewoon laken. Ik had de meetbak klaarstaan, en daarin legde ik een laken. De plastic zak werd in het laken gelegd, en zo kon je met de koi in het laken gewikkeld makkelijk de trap op en naar de vijvers lopen. Een eenvoudige oplossing voor een storende probleempje, en het werkte goed.

Ik had Polleke tot cineast gepromoveerd, en het lijkt wel een aflevering "tussen kunst en kitsch" te zijn. Zijn filmische kunsten zijn op zijn minst gezegd "spontaan en vernieuwend", maar er is een resultaat behaald. Het filmpje duurt ongeveer 7 minuten, zeg maar...op zijn Poliaans gefilmd. Zijn foto's zijn echter nog kunstzinniger.... er is oog voor detail gebruikt in de fotografische opnamen, en dat merk je in heel het fotoverslag.

In Schiphol was echter alles goed verlopen, buiten een verkeerde levering van Taniguchi San. De fout die hij in Japan maakte, en die wij daar ter plaatse rechtgezet hadden, heeft hij voor een tweede maal gedaan, en wat ben je dan ? Ja, een ezel...

Er werden 2 kohaku niet geleverd, waaronder helaas de jouwe Tom. Het spijt me, maar ik zal zien hoe het rechtgezet wordt. In de plaats van de 2 kohaku heb ik 3 andere vissen geleverd gekregen, en dat hadden we hem in Japan ook al uitgelegd. Een oplossing zal wel gevonden worden, maar ik ben bang dat ik nog eens naar Schiphol moet, en daar heb ik een hekel aan.

Al bij al was het een aangenaam ritje, met een onderhoudende begeleider, maar nog wel met een klein akkefietje aan het einde van het verhaal. De spindrifter van de laatste vijver was losgekomen en hing te bengelen in het water. Dat kon ik niet zo maar laten, en er was maar 1 oplossing...inderdaad....ik moest het water in. Blijkbaar kon Polleke nu plotseling wel filmen, want hij heeft het heeft het hele gebeuren op film vastgelegd. Opgelet: Dit filmpje is niet voor gevoelige kijkers. De originele versie is op verzoek verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. (mopje hoor...)

Het was niet eenvoudig om de spindrifter op zijn plaats te krijgen, want wat wil je...ik kon niet beneden blijven. Een ballonnetje kan je ook niet op de bodem onder water houden, die komt ook naar boven, en ik verzeker je, de druk naar boven is enorm. Ik kon toch niet onder blijven zeker. Ze konden er beiden hartelijk mee lachen aan de zijlijn en zich verkneukelen in mijn duikescapades. Ik hoor Polleke serieus lachen in de filmpjes, maar dat heb ik er uitgelaten.

Het heeft me toch een 20-tal duiken met en zonder hulpstukken, en een 20-tal minuten van mijn kostbare tijd gekost. Uiteindelijk is het me gelukt, maar ik verzeker je, 18° is niet echt warm, en bovenkomen is nog minder warm. Gelukkig kan ik goed tegen de kou, maar een verkoudheid is wel in de maak. Ik was om 11.30 uur thuis, maar heb nog zeker tot 1 uur liggen bibberen van de kou, en dat overkomt me niet vaak. Nu weet ik tenminste wat koude is....

Uiteindelijk is het me gelukt en na nog even te hebben genoten van de nieuwe koi, was dit het einde van een vruchtbare dag. Ik hoop dat Polleke er ook plezier aan heeft beleefd...Meer afbeeldingen

Reacties

18 reacties tot nog toe

er mooi en een hele klus,
wel donders Kl* voor Ton dat zijn vis nu ergens is waar hij niet hoort te zijn

johan frentz on 01/12/2012 08:28

Tom, niet Ton...

luc on 01/12/2012 08:42

Hoi Luc, ziet er allemaal netjes uit, maar waar is ben ???? Zijn " vraag aan ben" is ook weg ?? groeten Huub

huub on 01/12/2012 08:49

Hai Johan, de mijne heb ik op de foto gezien...ik kan me wel voorstellen hoe Tom zich voelt... En wat dat duiken betreft ... Zelf ook al eens gedaan en is inderdaad een ramp! Beneden blijven is gewoon bijna onmogelijk...

Ton on 01/12/2012 08:58

Sommige mensen houden een winterslaap, en dan mag je ze niet storen.

luc on 01/12/2012 09:02

Oke ,bedankt luc om het eens van dichtbij te mogen aanschouwen en meemaken ,en dan nog de kers op de taart een walrus in de koivijver haha.
Nee ik heb er van genoten en ik verschoot ervan dat de koi in zo een HAPPY toestand uit de zakken kwamen .Sommige dozen heb ik stilletjes terug dichtgedaan omdat de koi vreselijk begonnen te spartelen ,dat zal wel van het plotselinge licht geweest zijn na deze lange reis in een donkere doos (of ze zijn verschoten van mijne kop) .
En als ze dan in de bowl zitten ...ja..dan ,ik kan het moeilijk verwoorden maar dat is toch anders dan een foto/filmpje van de koi .
Bij deze blik in de bowls moet ik toch zeggen dat de algemene kwaliteit van de vissen mijn verwachtingen te boven gingen (en dan zijn ze nu op hun slechtste ook nog) en ik zou ze allemaal in mijn vijver willen .
Spijtig van de verkeerde koi op de verkeerde plaats maar het was voor mij een geslaagde avond (maar wel ver rijden) .
Nu heb ik ook de speelgoedvliegtuigjes eens van dichtbij kunnen zien ,dat was lang geleden .
Ik moet natuurlijk wel toegeven dat de fotos/filmpjes niet perfect zijn maar voor mij de eerste keer met de kodak van luc dus niet schellen en kijk maar naar de info hierboven haha .
Ik hoop echt dat ik jullie hierbij een beetje heb kunnen laten meegenieten van de binnenkomst van de verse vis .(niet verkeerd opvatten he Martin)
Grtjs and see you

paul on 01/12/2012 09:19

ziet er allemaal prima uit luc,kom één van de weekends wel eens langs om ze te bewonderern

rudy on 01/12/2012 10:03

hoi luc,
ziet er weer prima uit allemaal,in het 2de filmpje ziet een koi maar kan hem niet thuis breng onder welke categorie hij valt,maar wel een goedde body. tot van de week gr johnny

johnny on 01/12/2012 11:31

En dit ook nog even ,die shiro amai het zwart was zelfs nog PEKzwart IN de zak .Dat getuigt volgens mij dat hier over kwaliteit gesproken kan worden of niet ? grtjs

paul on 01/12/2012 11:37

Goed bezig Luc!
Vooral dat duiken,was ik graag bij geweest.....
Altijd alle lucht uit de longen en dan gaan,blijft sport!

Gr.Jack.

jack on 01/12/2012 11:40

Wat een meesterlijk filmpje Luc! Ik lag echt in een deuk hier en mijn vriendin ook !! Dat je niet door een slang kan ademen wist ik al, dat hebben we hier ook eens geprobeerd.

Verder zien de vissen er Top uit.

Ik miste het vraag het aan Ben gedeelte ook al stond vol met goede info.

Ray on 01/12/2012 16:29

lijkt me een mooie serie Luc!
voor een volgende duiksessie; duikbrilletje met snorkel (kun je volgens mij wel een darm op aansluiten) en een loodgordel aanschaffen ;-)

LucDD on 01/12/2012 19:22

Mooi, mooi... Hele mooie kohaku zijn hier de revue gepasseerd!

kurt on 01/12/2012 19:36

Test voor nieuwe pc

Martin on 02/12/2012 12:32

Ja martin ik kan het lezen ,en het is de 1119 geworden hihi

paul on 02/12/2012 13:11

Mooie showa Polleke! Maar wat was er gebeurt?? Hoe kan dat nou?

kurt on 02/12/2012 15:58

Ja kurt sommige koi kunnen vliegen denk ik maar belanden naast de vijver ipv terug erin .grtjs

paul on 02/12/2012 16:11

Oeioei, als dit bijmij zou voorvallen kzou der niet goe van zijn denk ik....

kurt on 02/12/2012 16:35