De overkapping van Kristof en Vicky.

De overkapping van Kristof en Vicky.Degelijkheid en vakwerk straalt deze vijver met overkapping uit, tenminste zo ervaar ik het.

Het zijn nog jonge klanten van Interkoi, maar het is altijd een plezier om ze op bezoek te krijgen. Het maakt me dan ook blij dat ik enkele foto's van hun overkapping via mail kreeg toegestuurd.

Er is niet veel uitleg bij, maar de foto's zeggen voldoende. Ik neem dan maar de gelegenheid te baat om nog 2 koi te laten zien die ik onlangs heb overgezet.

Vooreerst een sanke van Momotaro die rustig zijn gangetje gaat naar de 75-80 cm. Binnen enkele jaren is ie er wel. De andere sanke doet precies hetzelfde als voorgaande..., langzaam maar zeker. Beiden zijn nu yonsai, en het blijven mooie koi om te zien.

In het nieuwsitem van gisteren werd gevraagd om wat foto's onder de kap toe te voegen. Ik heb hierop enkele foto's aangekregen van de koi die zich hieronder bevinden, en heb bij het nieuwsitem van gisteren toegevoegd, maar zal de foto's ook nog even in dit nieuwsitem toevoegen.

Wat ik tegenwoordig ook veel doe, en ik vind het eigenlijk best plezierig, is koi voer op maat opsturen. Wat bedoel ik hiermee ? Zeg maar hoeveel je van welk soort voer wil hebben, en ik zorg dat het verpakt en opgestuurd wordt. 0,5 Kg zinkend wintervoer, 2 kg zinkend herfstvoer, 1 kg recovery en er nog 5 liter melkzuurbacteriëen erbij ? Zeg het maar...ik verpak het en stuur het op.

Hier ga ik me volgend jaar eens wat op richten, want dat vind ik best plezierig. Ik heb trouwens een heleboel voer verkocht dit jaar. ik heb het eens nagekeken, en ik kom zo op een paar 1000 kg. De transportkosten wegen trouwens ook niet op tegen de kosten die je zelf maakt als je met de auto voer ergens moet gaan halen, dus daar moet je het niet voor doen, en het is voor mij een leuke bijverdienste.

Tenslotte heb ik nog een vraag van Johan.
Hè Luc , kan je misschien in een nieuwsitem over iemand zijn overkapping eens vragen hoe men hun overkapping beschermd tegen stormwind zoals vorige week . Ik doe de kap eraf als ik weet dat het op komst is .


Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Mijn kap is meer dan stevig genoeg Johan. Ik heb normaal nooit geen problemen met storm. Misschien dat anderen een ander idee hebben, of dat ze dit probleem nog nooit tegengekomen zijn.

luc on 06/11/2013 06:12

Hier word de kap in zijn geheel vastgevezen op de vijverrand 4 schroeven ,en in de omgekeerde T profielen zitten bovenaan ook schroeven om de wind de platen niet te laten liften .Hier kan het ook hevig stormen door de open velden .Vanboven aan de lengtebalk zitten U profielen waar de platen ook inschuiven .grtjs

paul on 06/11/2013 08:22

Aja en tussen de schroeven en de platen duw ik nog een stukje darm om het te laten klemmen ,ik doe het zo omdat je het geheel dan snel kan zetten/afbreken en er zijn geen kaders nodig om de platen in te steken .

paul on 06/11/2013 08:25

Ja Luc , vindt ik zelfs heel leuk dat u het naar mij opstuurt... langs de andere kant komen de klanten naar u , zien ze de vissen , wakkert de verkoop natuurlijk aan. Ik denk dat u voor het jaar 2013 zeker niet mag klagen hè.
Pakjes komen iedere keer netjes aan, mooi en goed verpakt door Luc, dank daarvoor! U lijkt me wel Momotaro!!!!

kurt on 06/11/2013 09:50

Ja hier is de bestelling ook vandaag binnen gekomen. Snel verzonden en keurig verpakt.

Arjan on 06/11/2013 14:40

Nog even terugkomen op het voer ,EINDELIJK zijn er meer mensen die het nut inzien van voer per seizoen en GOED voer .De koi en vijversysteem zullen er beter van worden ;) .grtjs

paul on 06/11/2013 19:30