De Rudy was tevreden.

De Rudy was tevreden.Hij zat al lang op hete kolen om zijn koi mee naar huis te nemen.

Bekijk het filmpje van de koi van Rudy. Naar huis nemen zal je denken ? Het temperatuurverschil zal toch veel te hoog zijn ? Nee hoor, als je de vijvers op elkaar kan afstellen wat betreft de temperatuur, dan hoeft de koi er niet om te lijden.

De binnenbakken staan op ongeveer 15-16° momenteel, en de koi zitten reeds van begin december in quarantaine, kweker bij kweker. Nadat er een afstrijkje genomen werd, en als de eigenaar, in dit geval Rudy, zijn vijver ook op 15° heeft gezet, dan is er geen enkel probleem.

Persoonlijk denk ik nog altijd dat een koi beter af is in zijn eigen habitat, dan bij mij in de vijvers. Ondanks het feit dat ik slechts een 10-12 tal koi heb zitten op 15 kuub, wat meer dan voldoende is, en dat men zeker niet kan spreken over "opeengeplakt als een haring in een ton", denk ik nog altijd dat de koi beter af is in zijn eigen biotoop.

De sanke is van de Open Sales van Momotaro verleden jaar, en de kohaku is van Taniguchi. De sanke bleek na meting 57 cm te zijn, wat een groei betekende van 5 cm na aankomst in december. De kohaku bleek 53 cm te zijn, en ik dacht dat deze op 50 cm was binnengekomen.

Beide zijn nisai, en ik denk dat je mag spreken van een mooi koppeltje. Rudy woont slechts op een 45 min. rijden van mij, en onmiddellijk na aankomst werden mij al enkele foto's en filmpjes doorgestuurt.
Filmpje bij aankomst sanke
Filmpje bij aankomst kohaku
Filmpje van de vijver met nieuwe koi op zondagmorgen

Nadien werd ik nog overstelpt met bezoeken van klanten die graag eens langskwamen om de koi te bekijken. En zoals altijd werd ik weer verwend door heerlijke taarten die ze altijd voor mij meebrengen. Dit keer een zalige rijsttaart met aangepaste chocoladereepjes en slagroom. De verpakking wordt dan achteraf gebruikt om theoriën uit te leggen en te bewijzen aan de hand van "kribbelekrab...." De poltloden waren geslepen en de taarten werden verslonden.

Zoals voorheen vermeld, heb ik de kappen al gedeeltelijk van de vijvers gehaald, en zoals je kan zien op dit filmpje zwemmen ze ontspannen rond. Deze vijver heeft geen verwarming, en ik moet zeggen dat ik blij was om deze koi na bijna 3 maanden zo te zien rondzwemmen. In eerste instantie totaal geen problemen en ze zwemmen rond, net of het is zomer.

Voila, het was weer een bewogen en aangename dag, en ik moet eigenlijk iedereen bedanken voor de opkomst die ik op zaterdag altijd mag beleven. Ondanks de crisis, loopt de verrkoop onvoorspelbaar dit jaar, eigenlijk buiten verwachting, en wij als Interkoi team zullen binnenkort weer volop klaarstaan, om je met raad en daad bij te staan. Hou je klaar, de zomer komt er binnenkort aan, onze vissen zijn goed in orde en onze vooruitzichten zijn zeer positief.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Mooie aankopen Rudy! heel veel plezier ermee..
De sanke behoorde tot mijn 2 eerste keuzes!
Mvg
Ton

Ton on 19/02/2012 11:02

Zeer mooie koi Rudy!
Geniet ervan,update van de Sank over een jaartje altijd leuk!

Gr.Jack.

jack on 19/02/2012 11:50

Veel plezier met de nieuwe aanwinsten Rudy,de kohaku heeft mijn voorkeur.( ben dan zelf wel helemaal kohaku gek )
Luc, de vissen zien er allemaal prima uit, met de verzorging zit het wel ok.
De taart van de nieuwe bakker was lekker en is nog eens voor herhaling vatbaar.
Hopelijk kunnen we onderhand de kappen gaan verwijderen, laat het zonneke maar komen.

Marcel D on 19/02/2012 12:29

Ik denk dat je heel gelukkig mag zijn luc dat de verkoop overeind blijft,dit is in veel sectoren heel wat minder.Je kan je geld beter in een koi steken dan het laten sterven op een bank.

Johan on 19/02/2012 15:05

allemaal al bedankt om de mooie reactie's, ze doen het prima hier ze komen al goed bedelen voor voer maar geef niet te veel hoor,hihi

rudy on 19/02/2012 16:06

sorry,voor de slechte kwaliteit van mijn flimpjes die ik gisteren en vandaag heb genomen,mijne camera is niet super de luxe,daar zal ik nog eens moeten investeren hihihi

rudy on 19/02/2012 20:03