De Shanke, een nieuwe ondersoort.

De Shanke, een nieuwe ondersoort.Vanaf vandaag heb ik het genoegen om een nieuwe gosanke soort voor te stellen, namelijk "de Shanke".

Men heeft eindelijk ingezien dat er soms koi zijn die 100% sanke zijn, koi die 100% showa zijn, maar ook dat er veel koi zijn die eigenlijk niet meer weten of ze showa of sanke zijn. Sommigen hebben wat motoguru, terwijl het sanke zijn, anderen hebben dan weer wat sumi op het hoofd, kortom, vlees nog vis. Ik ben blij dat ze eindelijk een eigen onderverdeling krijgen.

Het zijn koi die de kracht uitstralen van een showa, maar ook onder sanke kunnen geplaatst worden. Het is een groep die in Japan veel meer geapprecieerd wordt dan in Europa, en die in Japan kan rekenen op veel erkenning.

Ik heb de laatste veilingen redelijk wat "shanke" aangekocht, want ik vind ze wel iets hebben. Ze beantwoorden totaal niet aan de Europese geindoctrineerde showtechnische eisen, maar als je ze rond ziet zwemmen, dan zijn het echte krachtpatsers, met een bijzonder sterke uitstraling.

Ik zet mijn shanke hier even op een rijtje:
Shanke 1506003
Shanke 1503021
Shanke 1504005
Shanke 1504007

Ik moet wel even meedelen dat dit verhaal natuurlijk verzonnen is, maar ik vond het toch ludiek. Ik wil ze graag zien rondzwemmen, ondanks het feit dat ze niet op het verlanglijstje staan van velen. Voor al diegenen die gecharmeerd zijn door de shanke, kom gerust eens langs, ik weet zeker dat ze je zullen charmeren.


Reacties