De speelsheid der dingen.

De speelsheid der dingen.Dit is de derde in de reeks van duurdere vrouwelijke showa, die voor de liefhebbers de moeite is om te bekijken.

Als je favoriet bent van een speels en optimistisch patroon, dan zou deze showa toch wel eens een schot in de roos kunnen zijn. Geen afgewerkt exemplaar, maar eentje die de volgende 2 jaar flink zal veranderen, zeker als ze bij mij in de binnenbakken zit.

Bekijk het filmpje

Ze is lichtjes afgevallen in de winter, maar dit is niet abnormaal. Niet vergeten dat alle koi zijn "geprepareerd" voor de laatste veiling van Momotaro vorig jaar, en dat ze nadien iets in de winter moeten inleveren is dan ook niet meer dan normaal.

De reden waarom ik van deze showa hou, is zijn opvallend shiroji dat hier toch wel de boventoon viert. Een zwarte vis die uitmunt in zijn witte kleur...mooi toch.

Het hi stappenpatroon is goed geplaatst met een plezierig uitlopertje op het hoofd, maar wat deze showa een showa zal moeten maken is het sumi....en dat komt er zeker hoor. Je ziet op de neus reeds de nodige veranderingen en dit zou wel eens voor een plezierige noot kunnen zorgen.

Als je de foto vergroot, zie je onder het geweldige shiroji reeds de vulkaan die uit zal barsten, beginnende van de neus naar de rechtervin. Boven het linkeroog en bij de oogleden is bijna onherkenbaar de eerste zwarte lavastroom te bespeuren. Hier moet je aan werken en vooral....geduld hebben.

De uitstraling van de showa in totaliteit is evenwichtig, met 2 stevige Motoguru aanzetten die de ganse koi dragen op 2 mooie vinnen die nog licht doorschijnend zijn. Ontwikkeling te over zou ik zeggen. De combinatie Mako x Shiro Showa is een geslaagde mix. Robuustheid x lengte.

Het kiwa en sashi is niet echt regelmatig, maar het sashi is volgens mij dun genoeg om in de toekomst volledig op te klaren. Ik voorspel bij deze toch het onvoorspelbare, en bovendien een showa die volgens mij zeker nooit gaat vervelen, en dat is een belangrijk punt. Als je dan de body en haar respectievelijke grootte van 57 cm in acht neemt in haar 2de levensjaar, dan is voor deze showa een grote toekomst weggelegd.

Prijs: 4850 euro.
Mogelijkheid tot een extra jaar mudpond, maar dan moet ik het tijdig weten.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Wat een enorme spetter!
Als ze van mij zou zijn, zou ik haar een aantal jaren
daar door laten modderen.

Barry on 10/03/2012 08:49

Als dit toch in je vijver zwemt......

Gr.Jack.

jack on 10/03/2012 10:30

Wat een prachtige koi
En inderdaad Luc de borstvinnen met motoguru zijn inderdaad geweldig en maken van deze Showa een topper

Jent on 10/03/2012 11:59