De tancho kwamen ook nog aan de beurt.

De tancho kwamen ook nog aan de beurt.Nadat we de koi uit de mudpond hadden gehaald, kwamen ook nog de tancho’s richting Arendonk.

Het vliegtuig was blijkbaar juist voor de grote aardbeving vertrokken, want alles verliep volgens planning, zelfs vlotter dan gewoonlijk.

Er bestaat wel niets ergers dan tancho’s ophalen op het vliegveld en ze uit de zakken halen. Alles behalve tancho zeg ik dan…de beestjes zien er dan ook niet uit. Je moet door de stress leren kijken, door de rode vlekken, en niets aan de hele koi geeft ook maar het minste gevoel van voldoening.

Je weet het, je leert ermee leven, en je verzorgt ze zo goed mogelijk, soms nog beter dan de anderen. Langs de andere kant zie je ze ook week na week opknappen en eerlijk is eerlijk, het is een machtig gevoel om een bak vol tancho te zien rondzwemmen.

De rode vlekken gaan wel weg, de stress zal verdwijnen, en wat blijft erover ? Een selectie spierwitte tancho van goede kwaliteit. Ik hoop dat ze ondertussen al wat ontstressed zijn, we zullen het dadelijk zien, want ik moet gaan vertrekken.

Geniet ondertussen nog wat van het filmpje…
De tancho serie

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Net op tijd vertrokken dus......

jack on 12/03/2011 08:49

Tja, wat een ramp zeg daar in Japan! Ik ben ook benieuwd in hoeverre kwekers hierdoor getroffen zijn. Weet jij daar iets meer van, Luc?

Brian on 12/03/2011 13:03