De tancho van Taniguchi.

De tancho van Taniguchi.Vorig jaar werd mijn aandacht gevestigd op enkele tancho van Taniguchi. Normaal zou ik er geen van mogen kiezen, maar ik drong diplomatisch aan…

Volgens Taniguchi San zouden de koi nog steeds vrouwelijk gesext zijn, met andere woorden, waren het nog steeds geen mannen.

Hier het filmpje van maart dit jaar. De 2 tancho kujaku dwong ik ook nog af, ondanks het feit dat de wil om ze te verkopen negatief stond. Dat vertaalt zich dan in prijs, daarom dat ze zo duur zijn.

De tancho waren toen om en bij de 20 cm, en op dit ogenblik zien ze er nog allemaal bijzonder goed uit met een goede gezonde groeimarge.

Er zijn geen drastische veranderingen opgetreden, daarmee bedoel ik dat er secundair hi of andere vervelende kenmerken zijn bovengekomen zoals je in het filmpje van zaterdag kan zien.

Ze zijn in principe allemaal goed, maar een keuze moet gemaakt worden. Zouden jullie het eens zijn met mijn keuze ? De tancho is ondertussen verkocht, zal meedoen op de show in Arcen, en ik denk dat je hier een mooie tancho voor de toekomst ziet openbloeien.

Zijn grootte van 28-29 cm is perfect voor de show en ik veronderstel dat ze een mooie kans maakt om een prijs in de wacht te slepen. Deze is het dan uiteindelijk geworden.

Wegens totaal geen interesse in de georganiseerde wedstrijd die ik zondag heb geactiveerd, heb ik de wedstrijd volledig stopgezet. Zonder interesse ga ik geen moeite doen om het leven interessant te maken in de koiwereld. Blijkbaar heb ik ditmaal een foutieve inschattingsfout gemaakt....

Alle betreffende nieuwsitems heb ik dan ook op offline gezet.

Reacties