De voerautomaat van Cas.

De voerautomaat van Cas.Ik heb al meerdere keer een voerautomaat uitgeprobeerd, soms vind ik ze goed, soms vallen ze me tegen.

Waar ik af en toe mee werk zijn de bandvoerautomaten van Duitse makelij. Deze zijn oersterk, gaan niet kapot en bevallen me goed. Zaterdag kreeg ik echter het bezoek van Cas, beter bekend als de Takazumi man. Cas is een beminnelijk persoon, kan het goed uitleggen, en hij kwam eventjes zijn voerautomaat bespreken.

Zoals je ziet op de foto, is het een langwerpig systeem dat het voer uit de voederbak schud of trilt als het ware. Een tijdklok bepaalt wanneer en hoelang je het voer in de bak laat "schudden". Nadeel is dat het op electriciteit werkt, en dus afhankelijk bent van een stopcontact.

Voor buiten, waar bij mij de meeste tijd wordt doorgebracht, is het dan een vervelend toestel. Nu meen ik te weten dat er onder mijn klantenkring mensen zijn die verstand hebben van zonnepaneeltje om een toestel zoals dit te bedienen, analoog aan de koicafé voederautomaten.

Indien die personen zich eventueel willen melden om zich hierin verder te verdiepen, zou het fijn zijn als ze contact zouden opnemen. Bedoeling is dus om deze voederautomaten uit te rusten met een zonnepaneeltje in combinatie met batterijen, zodat deze zonder bedrading kunnen opgehangen worden.

Volgens mij moet het voor de kenners een gemakkelijke klus zijn, en als het prijstechnisch een haalbare kaart is, heb je vermoedelijk een fijne voederautomaat. Cas was zaterdag ook aanwezig, en heeft de ganse dag de tijd genomen om zijn voederautomaat voor te stellen, logisch dat ik hem dan eventjes in het zonnetje zet.

Ik zal in de loop van de winter deze voedermachine eens proberen uit te testen, en je de resultaten meedelen. Deze voederautomaten kosten in deze uitvoering 199 euro. Ik heb ze niet in voorraad, maar moesten er mensen zijn die interesse hebben, kunnen mij altijd een mailtje sturen.

Technische omschrijving
Het principe van de Takazumi Visvoer automaat is gebaseerd op de principes van automatisch voeren in de professionele viskweek. Deze automaat heeft een volume dat groot genoeg is voor ongeveer 2,5 kg visvoer.
De Takazumi Visvoer automaat is niet transparant uitgevoerd, daardoor ontstaat binnenin geen condens en het voer blijft droog. Het ontwerp is zodanig dat het interieur geen dode hoeken kent, waarin zich voer ophoopt. De automaat loopt helemaal leeg.

De Takazumi voerautomaat wordt geleverd met een elektronische Brennenstuhl timer; een kwaliteitsinstrument met een duidelijke Nederlandstalige handleiding. De timer is met minuten precisie af te stellen. De hoeveelheid voer die doorgevoerd wordt, is behalve door middel van de timer (door het instellen van een tijdsduur) ook af te stellen met de schotel onderin het apparaat.

Reacties

3 reacties tot nog toe

Altijd leuk om andere voederautomaten te zien. Persoonlijk geef ik tot nu toe de voorkeur aan de bandvoermachine, die ik bij Luc heb besteld. Waarom? Nou omdat je hier ook andere dingen mee kan voeren dan alleen korrels. garnalen,rupsen enz enz ik weet niet of je dit ook kan voeren bij het Takazumi voederautomaat. Bij komend voordeel vind ik de eenvoud van de machine en het feit dat je geen stroom,accu en of zonnepanelen nodig hebt voor het werken van het automaat. Toch zou ik mij deze machine wel eens willen aanschouwen ik sta altijd open voor nieuwe dingen!

Arjan on 08/10/2012 11:36

Luc; Ik ben ook op zoek naar een goed voerautomaat, dus ik ben
benieuwd naar je bevindingen , het word een bandvoerautomaat
of deze.

bart v.s on 08/10/2012 16:55

Tja, Cas kan geweldig vertellen.
Heb de eer gehad er eens een uurtje bij te staan praten bij een receptie van een nieuwe koizaak een aantal jaren geleden.
Ik ben benieuwd naar de resultaten!

Raf on 08/10/2012 22:37