De volgende serie

De volgende serieVeel kohaku zul je misschien denken, en ja, daar is iets van waar.

Maar maak je niet ongerust, er staat nog genoeg in de pipeline dit jaar, en zo gauw als de tijd rijp is zullen de andere genomineerden te voorschijn komen.

Het is iets te vroeg nu moet je maar denken. Ik heb dit jaar ook enkele andere soorten in de arm genomen buiten de gosanke. Ik heb me dit jaar iets gefocused op soorten die normaal bij mij minder aan bod komen.
Zo heb ik een aantal zuivere Hariwake op de rit staan, Platinum ogon, en natuurlijk mijn reeks showa die onmisbaar zijn bij Interkoi. Het kan niet snel genoeg lente zijn.

Showa was altijd mijn ding, toch zeker in het begin, maar dat is ondertussen al drastisch veranderd. De zuiverheid van de kohaku komt boven, en wat is er mooier dan een bak vol kohaku, met daarin slechts één showa of één sanke, mooi hoor...dit word je niet makkelijk moe, kijk maar en oordeel zelf

Vandaag ga ik wel de volgende 10 kohaku voorstellen die zich lekker amuseren op 22°. dit is serie 1201021 tot en met 1201025 en dit is serie 1201026 tot en met 1201030

Misschien zit er wat voor jullie tussen.


Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Euh! wordt flink gevoederd zo te zien! kan je ons iets meer vertellen over het soort voeding dat ze krijgen?
en het is inderdaad prettig om te zien

Katia on 14/01/2012 15:15

Dag Katia, wat betreft het voeren ben ik vrij eenvoudig. Ik laat me altijd assisteren door Rini en Ben wat betreft het voer, en daar is voor hun maar 1 zaligmakend voer, en dat is frostbites. Eén nadeel, het moet in de diepvries gehouden worden, en dat mag niet altijd van de vrouwtjes.

Frostbites heeft dezelde ingrediënten als Probites, maar Probites kan het nooit halen van Frostbites omdat dit altijd vers is.

Hier is al zoveel gezegd over Frostbites en Probites, dat ik het niet ga herhalen, maar zoek maar eens in het nieuwsarchief onder frostbites, en je kan weeral de hele avond lezen.

Toevallig was de leverancier van Frostbites vandaag weer bij ons, namelijk Mike van Zijl, en die heeft me gevraagd om nog wat meer reklame te maken, dus zal ik dit nog maar eens doen. www.nedkoi.nl is zijn site, en daar vind je heel hun informatie. In België weet ik dat je het kan krijgen bij Aqua Hobby, vlak bij jullie in de buurt, en verder weet ik het niet.

Je kan het natuurlijk altijd bij mij bestellen, geen probleem. Ik verkoop Frostbites aan 150 euro/10kg voor mijn klanten, en probites aan 125 euro/10 kilo.

Frostbites is in onze ogen gewoon niet te evenaren, en de hypes van andere voeders, die ik trouwens allemaal getest heb, zegt me niets. Het voer moet echt niet van Japan komen om het goed te doen hoor. Je betaalt een hoop aan vrachtkosten die echt niet nodig zijn.

(zo goed Mike....)

luc on 14/01/2012 16:41

Ja maar Luc,
Ik ben ook een vrouwtje maar in mijne diepvries zit wel frostbites hoor,voor de visjes is niets te veel.
en ik ben ook een fan van Mike,die man vertelt zinnige dingen en je wordt gewoon happy van zijn enthousiasme als hij van Koivoeding begint te praten.
Mijn Sanketje zit dus op rozen:)= groeivijver+super enthousiaste verzorger;lekker warm; zweefalgjes,plankton en lekkere korrels :wat kan een koi zich meer wensen

Katia on 14/01/2012 18:31