Deze moet je kopen...

Deze moet je kopen...Dat vertelde ik Willy toen ik deze koi te zien had gekregen. Hij dacht dat ik een tik van de molen had gekregen, maar kijk naar het resultaat...

In 2007, op mijn eerste Japanreis, en mijn eerste ontmoeting met de Momotaro koi farm, kon ik niet wachten om goede vissen te zien. Ik had nog niet geleerd geduld te hebben, (nog niet hoor..) en bleef maar aandringen om goede koi te zien. Levensgevaarlijk zullen vele Japanreizigers zeggen, toch lekker niet. Door mijn aandringen stond Maeda San op en troonde me mee naar een groot aantal nisai showa uit de Takeda bloedlijn, een tussenstation volgens mij naar Mako. Bekijk de bloedlijn, en je herkent de Takeda showa van 90 cm op de vierde lijn van boven, die de overgang vormt naar Mako. Het moet dus volgens mij een kweek zijn van deze Showa, alhoewel ik dit niet met zekerheid durf te zeggen.

Ze waren bloedmooi, maar pffff, ontzettend duur. Nu kon ik natuurlijk niet meer terug, en in mijn eerste schuchtere onderhandelingen kwamen we tot een akkoord. Het was al een flinke hap in mijn budget, maar ik had toch wat ik wilde, en tevens 5 prachtige nisai Showa.

Ytashi was één van deze showa, terwijl de anderen ook bijna allen een plaatsje hebben gekregen, buiten eentje die nog altijd bij mij zwemt, een pure tategoi is, maar op dit ogenblik in de onze groeivijver zit om ze een extra boost te geven. Naast Ytashi en Helena zijn er ook nog Hera, die regio Hengelo zwemt, Goliath die ergens regio Helmond zwemt, en die intussen een reus moet geworden zijn, en dan is er nog eentje van richting Kortrijk gegaan, waar ik gisteren toevallig nog over gehoord heb dat deze het zo geweldig doet.

Om het mooiste van deze vis te laten zien, kan je het beste dit filmpje en dit filmpje even downloaden om de volledige kwaliteit te kunnen beoordelen. Je kan ze natuurlijk ook vinden op youtube_01 en youtube_02. Let vooral in de eerste foto's op het puntje sumi dat er op de rechterflank te wachten stond. Daar hadden we onze hoop op gesteld, want deze zou de koi gaan dragen. We werden niet teleurgesteld. Het schubje rood op de rugaanzet heeft ons niet weerhouden om ze aan te kopen, want zeg nu zelf, wat kan dat rode schubje tenietdoen aan de verschijning van deze Showaduivel ?

Ytashi zit reeds vanaf december bij ons, heeft niets van haar kwaliteiten ingeboet, is een produkt van vertrouwen, en zal binnen enkele weken naar haar uiteindelijke bestemming gaan. Ik heb nog voorzichtig gevraagd om ze mee naar de show in Apeltern te nemen, en als ik aangedrongen zou hebben, zou het nog mogelijk geweest zijn, maar de eigenaar liet me toch verstaan dat hij het niet wenselijk vond. Laat ons dit dan ook respecteren.

Ytashi is ondertussen 72 cm, komt in een vijver van 65 m³ en moet volgens ons 80-85 cm zeker halen. Bekijk deze evolutie, bekijk de huidkwaliteit en de bouw van deze koi, maar vooral, bekijk wat er nog niet te zien is....

Iedere koi is door ons gekend, bijna iedere koi heeft een historie bij ons. Wij kennen precies hun verleden, hebben hun overtocht meegemaakt, en zelfs nu nog weet ik heel veel te vertellen over iedere koi afzonderlijk. Ik durf goed beweren dat de koi bij ons geen nummer zijn, maar koi met een naam en met een persoonlijkheid, waarvan de ene uiteraard beter in de mond ligt dan de andere. Dat is waar interkoi nog altijd voor staat, en dat willen we zo houden...

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Y-tashi is echt een pracht van een koi..1 bonk kracht straalt ze uit...
Helena is inderdaad nog lang niet af...een vis voor de toekomst...
ik zou heel graag eens updates van de andere vissen zien...

Matthijs on 11/04/2010 15:02

Matthijs,
Hera is een plaatje van een koi... het soort koi dat je iedere keer weer mooi vindt, ook al zie je haar iedere dag en zou je daaraan gewend kunnen raken.
She's a beauty...

Op het hoofd was begin vorig jaar een voorzichtig puntje te zien, dat is inmiddels groter geworden en al wat meer en hopelijk gaat zich daar nu een menware ontwikkelen.

Heerlijk, zo'n koi. Mooi en toch nog steeds spannend...

Wel een goed idee, binnenkort eens foto's maken!

Noëlle on 11/04/2010 16:52

Dit is kwaliteit koi die blijft boeien, die elk jaar wat meer prijs geeft.

Waar je dus jarenlang plezier aan beleeft,hetgene wat de hobby de moeite
waard maakt.

Gr.Jack

jack on 11/04/2010 18:51