Deze wil ik toch even laten zien.

Deze wil ik toch even laten zien.Er zijn soms van die koi die je bijblijven, en die indruk op je maken...

Je voelt dat er meer inzit, en als ze dan positief evolueren, dan geeft dit een bijzonder plezierig gevoel. Opgelet, er zijn er ook die minder goed evolueren, zelfs koi waarvan je het nooit van had verwacht.

Ik weet niet of jullie het er mee eens zijn, maar deze koi blijft zich flink verbeteren, tenminste in mijn koivisie. Links zie je de koi bij aankoop, rechts de koi zoals ze nu is. Ze is enkele centimeter gegroeid, maar dat is niet het belangrijkste.

Laat me eerst en vooral zeggen dat deze foto's niet getruceerd zijn. De foto's zijn niet breder gemaakt om de koi er beter uit te laten zien. De foto's aan de rechterzijde heb ik een tweetal dagen genomen, alsook het filmpje dat ik heb gemaakt.

filmpje bij aankoop oktober 2013
filmpje van nu 10 juli 2014

Dit is een dochter van Seven Star, een oyakoi die me eigenlijk al veel plezier geschonken heeft. Meerdere afstammelingen hiervan schenken me veel voldoening. Of dit nu toeval is of niet, wie zal het zeggen, maar soms wordt je aangetrokken door oyakoi die een bepaalde indruk op je nalaten.

Nu moet je wel begrijpen dat dit geen sanke is uit het hogere gamma van Sakai FF, want die zijn gewoonlijk niet om te betalen. Neen, het is in mijn ogen een betaalbare sanke met veel progressie en waarvan je het einde van haar latijn nog niet gezien hebt.

Wat mij vooral aangenaam verrast, is de bijzondere mooie evolutie van de body. Ondanks het feit dat ze toch maar bij mij zit, een plaats waar ontwikkeling slechts 50% bedraagt of zelfs minder dan als ze thuis in haar eigen omgeving zit, waar ze kan genieten van volledige rust, is het vooral de body die me bekoort.

Het hoofd is breed geworden, terwijl het lichaam het hoofd volledig volgt tot een sigaarvormig geheel zonder inval. De mooie grote vinnen ondersteunen dit lichaam en geven de koi een bijzondere meerwaarde. Let vooral op de kracht die de body uitspuwt, en dan nog maar te zwijgen over het indrukwekkende staartgedeelte. Wat ik vooral gehoopt had, is de ontwikkeling van het sumi op het voorhoofd. Het ongeordende van het hi bij aankoop, werd door mij weggewuifd als onbelangrijk en mijn voorspelling was dan ook dat het sumi deze wanorde zou overlappen.

Net zoals ik voorspelde dat het wit van de benigoi zou verdwijnen en rood zou worden, gaat het kata sumi van deze sanke ook de wanorde van het hi overlappen bij deze sanke. Op dit moment ontstaat er zelfs een atarachi sumi patroon met een uitdagende vorm, dat een plezierige indruk op mij achterlaat. Ik hou wel van die speciallekes.

Nu zul je misschien nog steeds problemen hebben met het sumi dat verder verdeelt is op het lichaam, maar hier ga ik me ook sterk in maken, en zeggen dat dit ook nog verder zal optimaliseren. Wat krijg je dan ?

Een sanke met de potentie om jumbo te worden, een stappenpatroon dat modern en gewenst is, geflankeerd door een sumi bezetting die je je duimen en vingers laat aflikken. Als deze sanke nog groter en breder wordt, dan zal het patroon nog beter gedragen worden door de witte ondergrond, een shiroji dat er niet om liegt, want het is gewoon spierwit.

Uiteindelijk, als je de koi goed begeleid, heb je eind volgend jaar een sanke van ± 70 cm met een spierwitte body, een stappenpatroon waar iedereen verzot op is, en beschilderd met atarashi sumi van hoge kwaliteit, waarbij je een zonnebril moet opzetten, en dit voor een prijs waar je bij Sakai FF op een veiling nog geen betere tosai voor koopt.

Zo, ik heb mijn zegje gedaan, en nu mogen jullie gerust je eigen mening verkondigen...
Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

En jij steeds maar beweren dat de koi in jou vijvers er niet optimaal evolueren . Ik vind dit toch een goede evolutie hoor. En dat hèb ik al meerdere keren gezien bij jou. Komt dit door de vele waterwissel , waarschijnlijk . De koi worden met regelmaat geschept , stress zeggen ze dan .

Johan on 12/07/2014 08:44

Ik vergelijk het met de ontwikkelingen zoals bij Polleke of Martin Johan. Daar ontwikkelen ze zich nog stukken beter. Ik ben al blij dat ze "het goed doen" bij mij.

interkoi on 12/07/2014 09:04

Dat mag je niet doen, vergelijken met polleke , die praat volgens mij tegen zijn vissen :)

Johan on 12/07/2014 09:45

Massieve sanke... Heeft het super gedaan! Erg mooi gebouwde kop ook.. Dit gaat een beste worden!

Matthijs on 12/07/2014 10:44

Mede gezien haar positieve ontwikkeling tot dusver, beschouw ik deze SFF sanke als een ware uitdaging voor de toekomst. Heb daarom vandaag als grote sanke adept maar even de daad bij het woord gevoegd . . .

Bedankt voor het compliment Matthijs!

Martin on 13/07/2014 00:33

Succes ermee Martin, we zie ze nog wel terug hoop ik .

Johan on 13/07/2014 08:22

Cheapeau Martin! Updates verplicht haha!

Matthijs on 13/07/2014 10:11

Howla ik ben te laat zo te lezen ,dit word een koi die mooier gaat worden naargelang de bodyontwikkeling volgens mij .
Succes ermee Martin en ik ben blij dat jij ze gekocht hebt zo kunnen we de evolutie volgen .grtjs

paul on 13/07/2014 10:27

Super!! Ook ik ben heel blij dat deze wel zeer mooie sanke naar Martin gaat.Ik begreep echt niet waarom deze maar niet verkocht geraakte.Eerlijk gezegd had ik er ook wel een boontje voor-;).
Veel geluk ermee Martin,en ben al nieuwsgierig om ze volgend jaar eens terug te mogen zien!!

Filip on 13/07/2014 14:41