Dit is de dader.

Dit is de dader.Uit de 47 karashigoi van Takigawa die in juni arriveerden, had ik er eentje voor mezelf uitgekozen.

Ik heb steeds een zwak gehad voor karashigoi, vraag me niet waarom, maar het karakter en de eenvoud zal er wel iets mee te maken hebben. Daarom had ik uit de laatste levering van 49 karashigoi van Takigawa, een koi speciaal voor mij uitgekozen.

Het mocht echter niet baten, want de zoon van Rudy (naam vergeten) zou zo graag deze karashigoi hebben...Kun je dit dan weigeren ? Bovendien leert hij voor advokaat, en je weet nooit of je dit later nog eens kan gebruiken. Dus heb ik mijn hart maar laten spreken en heb ik deze karashigoi toch maar aan hem verkocht.

Omdat ik ze allemaal moest bowlen, om te weten te komen welke de mijne was, kon ik evengoed van de gelegenheid gebruik maken om ze allemaal te filmen en te meten. Ze zijn binnengekomen tussen de 32 en 40 cm als ik me niet vergis, en als je dan de maatvoering na 3 maanden hier bekijkt, dan mag je van een groot succes spreken zou ik zeggen.

Deze koi waren respectievelijk 47 - 49 - 50 en 52 cm. De grootste was de mijne, maar daar hadden wij hem ook voor uitgekozen. Ze hebben nog enkele maanden te gaan als het goed is, en er zullen dit jaar nog enkele centimeter bij aangebreid worden. Ik ben benieuwd welke karashigoi als eerste over de 60 cm zal gaan.

Karashigoi samen
Karashigoi Maarten
Karashigoi zoon Rudy
Karashigoi Johan
Karashigoi Matthijs

Op dit moment ben ik zelfs aan het onderhandelen om de 2 beste karashigoi aan te kopen van Takigawa. Dit is me tenminste toch beloofd. Het zullen dan vermoedelijk nisai zijn, en hopelijk al boven de 60 cm. Als het goed is weet ik hier rond 25 oktober meer van. Ik ben in ieder geval benieuwd.

De overblijvende karashigoi (6 stuks) hebben niet dezelfde omstandigheden gehad als de getoonde 4 van vandaag, en hebben het dus iets minder gedaan in groei. Niet getreurd, want ze zullen het wel inhalen, zij het wat langzamer.

Bovendien komt er nog een karashigoi uit de groeivijver op 1 oktober, en ik ben benieuwd of deze de 60 cm wel zal halen. De laatste keer dat ik haar gezien heb, was ze in ieder geval veelbelovend. Het worden weer spannende weken in het vooruitzicht....laat je koivirus niet bevriezen, want we gaan er weer met volle kracht tegenaan in het najaar....blijven opvolgen is de boodschap....

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Als je dit vergelijkt met de sardientjes van toen ze aankwamen.dat beloofd.

Johan on 15/09/2011 08:12

Als deze tosai al zo gegroeid zijn, en jij gaat de beste nisai kopen, dan ben ik wel eens benieuwd wat dat gaat zijn. Dan zouden het toch zussen moeten zijn van deze, of tenminste even oud, want deze zijn nu voortaan ook nisai, of niet ?

marc on 15/09/2011 08:46

Hier zou je wel eens gelijk in kunnen hebben Marc....goede redenering....

luc on 15/09/2011 08:59

Waar ik benieuwd naar ben,is dan het verschil tussen de beide Karashigoi.
Dat moet er zijn,Takigawa houd een deel niet voor niets een jaar extra.
Hoe gaat het verschil eruit zien:huidkwaliteit,body ontwikkeling lengte / breedte,geslacht,enz.?
Hoe goed heeft de Karashigoi uit de groeivijver het gedaan ten opzichte van de
seizoen mudpond koi?!

Gr.Jack.

jack on 15/09/2011 18:15

de dader ziet er ook erg crimineel uit...
haha... goede keuze jongen!
net 2 cm groter dan de mijne ;)

Matthijs on 15/09/2011 19:34

Luc,
Zijn deze allemaal van de serie van 49 of zit er ook een open sales vis bij?
Mijn tak16 van de open sales is echt een groeikanon. Ze is al dik over de 50cm. Ik zal haar eind september eens meten en vergelijken met je karashi uit de groeivijver.
Heeft Takigawa ook tosai kohaku's met dezelfde greoieigenschappen?

Frank on 15/09/2011 20:14

Matthijs had de jouwe nu geen ginrin schubje of zie ik dat verkeerd.Zo ja dan herken je ze steeds.

johan on 15/09/2011 20:29

Bij deze zitten geen opensales vissen bij. Deze zijn nadien aangekocht (49 stuks). De omstandigheden zijn goed, maar niet optimaal, vermits er toch regelmatig sprake is van andere vissen bijzetten en stresstoestanden. Dus algemene ontwikkeling en groei: meer dan behoorlijk.
De koi in de groeivijver is wel van de opensales. Voor zover ik het enige tijd geleden kon beoordelen, was deze toen al over de 50 cm. Mijn verwachting is dan ook dat deze dicht tegen de 60 cm zal eindigen.

@Johan: de koi van Matthijs heeft idd een ginrinschubje...

luc on 15/09/2011 21:47

Koi's om te kussen , ongelofelijk tam en een super fijn karakter.
Plus het worden nog eens kanjers van jewelste , wat wil je nog meer .

Marcel D on 15/09/2011 22:54

inderdaad een ginrin schubje... word volgens mij een beul...ookal worden ze dat volgens mij allemaal haha!

Matthijs Dankelman on 17/09/2011 22:41