Dit zou wel eens een grote kunnen worden.

Dit zou wel eens een grote kunnen worden.Tijd om even stil te staan bij deze nisai showa van Momotaro.

De vissen van de show zijn uitgerust, nog even controleren op eventuele problemen, en ze zijn weer klaar om verder te evolueren. Even een afstrijkje genomen en de koi gevoeld en bekeken, en goed bevonden.

Deze Mako Showa is er toch eentje om in je achterhoofd te bewaren. Op de foto zie je nog niet het mooie diepe sumi dat zich nu begint te ontwikkelen, maar het filmpje legt al wat van haar verborgen krachten bloot. Wat een intensiteit straalt uit deze showa, het is juist een gloeilamp die je aanknipt en begint te stralen als je deze showa boven de waterlijn brengt. De kandijkleurige kop bevestigt enkel het vermoeden dat de koi nog veel in petto heeft

Met haar 60 cm zeker niet de kleinste, en het brede en hoge staartstuk verraad dat ze serieuze groeipotentie heeft. Tel daar nog het lange hoofd, de plaatsing van de vinnen en de rugvin ondersteund door de fraaie backbone, en je ziet onmiddellijk wat voor vlees je in de kuip hebt.

Heel speciaal vind ik persoonlijk, het toch wel speciale patroon met een duidelijk onderscheid van de drie kleuren die elkaar volledig in evenwicht houden, en waarvan geen enkele kleur de andere schade berokkent.

De foto is nog van tijdens de aankoop op de veiling, maar het filmpje verraad een spannende toekomst. Mensen die een 80+ showa zoeken met de uitstraling van een sanke, maar met de kracht van een showa moeten het korte filmpje maar eens enkele malen bekijken.

Kan men hier spreken van een kindai showa ? Misschien nog iets te weinig wit, maar ver van de 50% shiroji zal het niet blijven. Voor mij mag ze het predikaat kindai showa krijgen....ze is één van mijn vele lievelingen.

Reacties

4 reacties tot nog toe

Het type Koi waar ik al tijden met een schuin oog naar kijk....
Deze koi heeft waar het om draait wat mij betreft in de hobby,toekomst!
Zeer interresant om de ontwikkeling te volgen,liefst in mijn eigen vijver...

Gr.Jack.

jack on 02/07/2012 08:09

Prachtige koi met mooi beni patroon sumi ziet er zeer sterk uit, zal een mooi menware gaan ontwikkelen.
Nisai met een lengte van 60 cm is serieus te noemen maar of ze de 80cm+ gaat halen is afhangkelijk waar ze terecht gaat komen.
Ze heeft in ieder geval een mooie toekomst voor zich.

Gr.

Gr.

Jan Visscher on 02/07/2012 12:43

Een droom koi, dat gaat een serieu beestje worden .
Samen met de Mako kohaku, mijn twee voorkeuren in heel de selectie.
Degene wie zich dit kan permiteren, die heeft dan wel een juweeltje zwemmen.

Marcel D on 02/07/2012 20:50

Nou dit is een Showa die er mag zijn
Ben benieuwd hoe deze er over een jaar of drie uitziet

Jent on 02/07/2012 21:27