Dome's Day in Japan

Dome's Day in JapanNa een verschrikkelijk korte nachtrust van een 3-tal uur, was het zover, de climax, de apotheose voor velen van ons: de ZNA show te mogen bezoeken.

Slechts een halfuurtje rijden en we waren er, dat was ook eens iets anders. Het gebouw was een "dome", de perfecte plaats voor een koishow. Licht, ruimte, veel koi en veel bowls, dat zijn de ingrediënten voor een succesvolle ZNA show. Ik heb zoveel mogelijk foto's genomen van de koi die aanwezig zijn. Wat ons opviel is dat er meer variëteiten zijn in onze landen dan in Nederland, want 80% of meer is hier van de gosanke groep, met volgens mij toch zeker 50 tot 80 jumbo koi. Hier bedoel ik dan geen koi van 75 cm, maar koi van 85 bu of tussen de 80 en 85 cm.

Ik denk dat in dit geval de foto's en de bijgevoegde filmpjes voldoende zeggen. De grote winnaar was Momotaro met een sanke van 103 cm. Plezierig ook was het feit dat mijn lievelingsshowa van Momotaro, namelijk Shiro, eerste was in variëteit. Daisuke was duidelijk in zijn nopjes.

Na de show richting Hiroshima, een autorit van bijna 4 uur. De langverwachte kennismaking met mijn Takigawa showa waar ik nog geen echte naam voor heb stond voor de deur. Ik ga haar niet bestoefen, kijk zelf maar. Takigawa San heeft zelfs aangeboden om nog langer in de mudpond te laten, want hij denkt dat ze 87-90 cm zal worden en is er zelf ook trots op. Kennen jullie haar niet ? Zoeken dan maar....ze is ondertussen sansai en juist 65 cm geworden. Takigawa was trouwens trots op zijn sanke die Supreme Champion was geworden, een hele fijne man....Ik zal nog een echte plezierige vijvervis, een maruten goshiki, niet van hoogstaande kwaliteit, maar wel een zeer goede vijvervis. Daar heb ik nog een veelbelovende showa aan toegevoegd en dit bezoek kon afgerond worden.

In het hotel kwamen we enkele bekenden tegen en het werd een gezellige avond. Morgen wordt het Yamatoya en Momotaro day. Films kan je bekijken onder de volgende links:

film-01
film-02
film-03
film-04
film-05
film-06
Showa Takigawa
film-08Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

Wederom mooie foto's, zag er ook al een heleboel op de site van Ton.
Vind de filmpjes ook erg fijn, lekker vaak bekijken..

Hopelijk vannacht een betere nachtrust, hopelijk zijn jullie er al aan begonnen. Het is immers nu al tien over twaalf daar aan die kant van de wereld...

Fijne dag morgen bij Yamatoya en Momotaro!

Groetjes,

Noëlle on 15/11/2009 16:10

Na een gesprek van 1uur en 45 minuten op skype met Luc en Ben ,moet ik zeggen dat het erg vermoeiend is voor Luc (petje af) om ons toch maar elke dag weer te laten genieten van de prachtige foto’s en heerlijke verhalen,ook de filmpjes op youtube zijn erg mooi en leuk.
Klasse dat dit gedaan word voor de koi liefhebbers thuis.
Waardering voor heel dit gebeuren kunnen wij allemaal geven door even te reageren hoe fijn we het vinden dat er elke dag weer een nieuws item is , zeker als je weet dat het een werkje van enkele uren .
Ik zou zeggen Toppie ,hou ons op de hoogte en veel plezier morgen.
Groetjes aan Rini,Ton,Brain,Joyce en Stephan.

Riny D on 15/11/2009 16:57

Mooi verslag van de show en wat een kapitale vissen,moet een prachtige ervaring zijn.Die showa van Takigawa is er ook niet minder op geworden Luc.Ik ben benieuwd wat er morgen staat te gebeuren.De grote vraag is,word de portemonnee getrokken en zo ja ,hoever gaat hij open.Veel succes toegewenst bij mijn favoriete kwekers.Ik kan niet wachten op het verslag.Veel plezier en gezelligheid toegewenst aan jullie allemaal.

marco on 15/11/2009 17:27

Vraagje:

Waarom zit in sommige vats een extra plastic folie gevouwen? Dat is niet overal, op foto 29 kun je het bijvoorbeeld heel duidelijk zien.

Zijn dat koi van een bepaalde kweker, die dat zelf heeft gedaan voor zijn koi of is er een simpeler verklaring?

Bijvoorbeeld: vat lek?

groetsels,

Noëlle on 15/11/2009 18:32

Morgen gezond verstand toegewenst allemaal.
Een dag in de snoepwinkel,als dat maar goedkomt!?

Gr.Jack

Jack on 15/11/2009 18:40

Dag Luc en iedereen,

Blijkbaar hebben jullie het weer naar jullie zin en wij ook door jullie prachtige
fotos . De showa van Takigawa is prachtig gegroeid en blijkbaar zit de qwaunie
er nog volop op .
Goede koihunt en groeten vanuit Izegem

David on 15/11/2009 19:33

Prachtige foto's en filmpjes , bedankt voor het extra werk s'nachts .
Voor ons hier kan de dag niet rap genoeg voorbij zijn .
Die drie Yamatoya kohaku's zijn geweldig mooi .
Hoop dat je wat tosai kan kopen morgen .
Veel succes en de groeten aan de groep .

Marcel on 15/11/2009 19:49

Dank jullie wel voor het beeldmatriaal wat we voorgeschoteld krijgen,zo kunnen we heerlijk meegenieten.
Ik hoop dat je plaatjes kan schieten van de vissen die afgelopen jaar bij momotaro zijn geweest.

gr en veel plezier nog patrick

patrick on 15/11/2009 20:00

Hoi Luc,Rini en Ben

Geweldig wat een foto's en filmpjes man man wat zullen jullie genieten.
Super
Ik hoop dat morgen ook weer zoveel moois brengt.
Ik ben vooral benieuwt naar mijn 3 Yamatoya's en hoe ze er op dit moment bij zwemmen.
Hou me op de hootge

Groetjes
Erik
interkoi hapert
Ook aan de rest

Erik on 15/11/2009 20:49

Schitterende reportage weerom, Luc, waarvoor niets dan erkentelijkheid op zijn plaats is. Heb zeer genoten van de vele mooie plaatjes, alsook van de filmpjes.
En alhoewel het zoals altijd vooral over koi ging, heb ik deze keer met de droge humor van Rini in filmpje nr. 5, dat ik zeker wel 10 keer na mekaar bekeken heb (kreeg er maar niet genoeg van), voorwaar de slappe lach gekregen. Sappig en droog tegelijkertijd, de manier waarop Rini (eigenlijk door jou koud gepakt bij het filmen vanuit het busje) de rit naar Hiroshima van enige nonsens commentaar voorziet. Doe hem ter zake zeker mijn complimenten!

And tomorrow is the big day! Voor velen onder ons zal het wel weer een openbaring worden.
Terloops: zou je mij zo'n mooi zwart T-shirt met daarop in het rood het logo van Momotaro (maat XL of XXL) kunnen meebrengen (desnoods tegen betaling)? Zo eentje gelijk Rini soms draagt, ik ben erop gebrand, en zou je hiervoor erg dankbaar zijn.
Veel succes bij Yamatoya en Momotaro trouwens!Martin on 16/11/2009 02:32

hallo allemaal
wat een prachtige ervaring om met een groep mensen op reis te zijn die zoveel liefde hebben voor de koi het is geweldig om het verslag elke dag te lezen en de foto's te zien,morgen een spannende dag {stephan en joyce} dan zien jullie hoe het met jullie koi gaat hele fijne dagen nog groetjes.
marian en cees

marian en cees on 16/11/2009 10:53

Luc, helemaal geweldig weer deze reportage

Geerard on 16/11/2009 19:21

Hoi,

Eindelijk eens op de site gekeken en de foto's gezien als zusje van Joyce. Ziet er allemaal erg mooi uit. Ik hoop dat jullie genieten. Joyce en Stephan mijn eerste paal is geslagen en vrijdag ga ik naar de notaris voor het passeren van de akte. Heel plezier nog.

Groetjes en kus Sasja

Sasja on 17/11/2009 14:39