Dramatische ontwikkeling in Japan.

Dramatische ontwikkeling in Japan.Iedereen zal het vermoedelijk al wel gelezen of gehoord hebben over de overstromingen in Japan. Het is natuurlijk not done om hier geen woordje uitleg over te geven.

Het dodental in Japan als gevolg van de hevige regenval en overstromingen is opgelopen tot boven de 100. Tientallen mensen worden nog vermist, melden de Japanse autoriteiten.

Door het hevige onweer en bijbehorende stortregens staan delen van het zuiden en westen van het land onder water. Op sommige plaatsen is sinds donderdag, toen het hard begon te regenen, drie keer zoveel neerslag gevallen als gemiddeld in de hele maand juli. Ook hebben delen van het land te maken met aardverschuivingen.

De stad Hiroshima lijkt het hardst getroffen te zijn door het extreme weer, en dan zitten we natuurlijk in het epicentrum van de koiwereld in het zuidelijk gedeelte van Japan.

Echt nieuws heb ik nog niet ontvangen, maar naar verluid heeft Taniguchi San verklaard dat hij ditmaal gespaard is van de ramp.

2 Jaar geleden was hijzelf nog getroffen door eenzelfde overstroming, maar dan op kleiner niveau. Wat betreft de Momotaro koifarm heb ik nog geen specifiek nieuws, maar die is schijnbaar wel getroffen.

De eerste toegevoegde foto’s lijken me van het nieuwe mannenhuis te zijn, en een aantal volgende foto’s kunnen van de mudponds zijn, maar dat is me niet helemaal duidelijk, of tenminste ik herken het niet door de ravage die is ontstaan.

Indien de eerste foto van het nieuwe mannenhuis is, dan hoop ik dat de vijvers niet overstroomd zijn, want daar zitten de oyakoi in die oh zo belangrijk zijn natuurlijk voor de koifarm.

Ik val ze op dit natuurlijk liever niet lastig met vragen over de toestand, en zal het ten gepaste tijde wel horen. Wij leven echter mee met deze dramatische ontwikkeling en het is niet aan de orde van de dag om ons nu zorgen te maken over onze eigen belangen.

We zullen ten gepaste tijde alle informatie wel ontvangen en hopen dat de schade tot een minimum is beperkt.

Uiteraard herken ik de streek en kan ik me levendig de toestand daar nu voorstellen. Het menselijk verlies is enorm, de ravage van gebouwen en infrastructuur is niet in te schatten. Ik weet dat de mensen echter bijzonder weerbaar zijn en de aangerichte schade zal op degelijke wijze overwonnen worden.

Wij leven met ze mee….Meer afbeeldingen

Reacties