Een bewogen dag met veel ups en ups.

Een bewogen dag met veel ups en ups.Nu moet ik eerlijk toegeven dat mijn pijpje uit is, maar het is een dag die ik niet makkelijk zal vergeten.

Je maakt altijd wat mee als je met mij meegaat, maar nu was het toch bijzonder, en dan heb ik het niet over de veiling. Deze duurde ietwat te lang omdat er bijna 300 vissen werden geveild, en dan begint het toch een beetje te vervelen. Je kan niet alles kopen natuurlijk, en ik moet er uitpikken wat er uit te pikken is.

Gelukkig heb ik voor de klanten goed kunnen inkopen, en de koi die gewenst waren heb ik bijna allemaal kunnen aankopen. Deze showa SH-V14-0427 is wel een dure gok. Ik was dadelijk gecharmeerd door deze showa met een bijzonder interessante body. Helaas had Narita er ook een klant voor en moest ik tegen hem opbieden, en dan moet je juist boven zijn limiet gaan...pffff.

Er waren trouwens verschillende kwekers die meededen aan de veiling. Ze kochten bovendien aardig wat koi. Het probleem echter is dat die blijkbaar zoveel geld hebben, dat het onmogelijk is om er tegenop te bieden.

Blijkbaar hebben ze hun zinnen toch gezet op de showa lijnen van Momotaro. Later die dag heeft Maeda San het een beetje uitgelegd, maar dat zal ik straks verder uitleggen. De veiling was zoals ik gedacht had. Er was veel volk, maar ook niet teveel. De Lion Queen vissen gingen echter verschrikkelijk hoog, en dat was verwacht. Kijk even naar deze verkoop van koi nr. 1 en dan weet je voldoende. Dit mag ik normaal niet laten zien...

En als je denkt dat mannen niet populair zijn, dan zou je de prijs eens moeten weten van deze mooie man. Je moet er wel meer dan 6 nulletjes bij denken. (gelukkig in yen). Ja, de mannen van Momotaro doen het hem wel. Morgen ga ik er ook nog 9 filmen en fotograferen, en ik denk niet dat je weet wat je gaat zien.

Maeda San wees voor mij nog even de betere kohaku van TM aan. Ik moest voor iemand een kohaku kopen, en dat is me ook gelukt, alleen waren deze 2 die Maeda San aanwees eventjes te duur. Toch mooi om te zien, en het is ongelooflijk hoe hij vissen selecteert. Wat een oog voor kwaliteit heeft die man...

Nog een blikje op de veilingvisjes die al verkocht werden kan geen kwaad, met vooral oog voor mijn oogappeltje dat ondertussen eigendom is geworden van Marc. Proficiat....een heerlijke showa van Red Tiger. Na een seizoen mudpond ken je ze niet meer terug, dat kan ik je garanderen.

Het mooiste van de dag moest echter nog komen. Ik moest helpen in de verkoop van enkele serieuze koi. Ik praat niet graag over klanten als het over dit soort vissen gaat, maar ik denk dat het de moeite is om te laten zien, wat de topkoi van de wereld inhouden. men zegt altijd dat Momotaro niet de bouw heeft van een Sakai. Ik wil die bewering toch wel eens ontwrichten, als men de goede Momotaro ook eens wou aanschaffen.

Het probleem voor dit soort koi is ongetwijfeld de prijs, want je wil niet weten over welke bedragen het hier gaat. Ik ga je gewoon een filmpje laten zien van het hoogst haalbare van Momotaro. Er is nog één categorie hoger misschien, maar laat ons daar maar over zwijgen. Haal even goed adem en bekijk dan dit filmpje even . Slik dan even door, en zeg dan nog eens dat Momotaro geen body hebben. Zet dit in op eender welke Europese show en je hebt altijd een Grand Champion.

Als je dan bedenkt dat je hier naar 5 jarige vissen kijkt, dan zakt je broek wel af of zie ik dat nu verkeerd ? Dit zie je in Europa niet, absoluut niet....In het tweede deel van het filmpje zie je op een bepaald moment een pracht van een sandan kohaku van ocharme 4 jaar en 83 of 84 cm....je wordt er stil van. Hij is te koop hoor ! Contacteer me maar en ik zal wel bemiddelen en ik zal nog proberen de best mogelijke deal eruit te sleuren. Nog 2 jaar verder laten groeien totdat ze hun doel qua lengte bereikt hebben, en bingo...je hebt een potentiële GC in Europa.

De showa die daarna getoond wordt is de laatste vrouwelijke koi van dezelfde bloedlijn als Lion Queen. Ook 4 jaar en 84 cm. Zowel Lion Queen als Red Tiger als deze showa komen uit de Mako showa bloedlijnen. Wil je deze ? Contacteer me maar....

Dat brengt me terug bij het verhaal waar ik het in het begin van dit nieuwsitem over had. Maeda San is zeker van zijn zaak dat hij een showa heeft gemaakt die qua body en lengte op dit moment niet te evenaren is. Hij zegt dat hij momenteel 4-5 jaar voorsprong heeft op eender welke kweker in Japan, en dat hij ondertussen aan zijn volgende stap kan gaan werken.

Dit is ook de reden waarom er zoveel kwekers de showa bloedlijnen van Momotaro momenteel aankopen. Ik was er persoonlijk bij vorig jaar, toen Dainichi 2 showa uit de Mako bloedlijn aankochten. Hier op de veiling kochten de kwekers de betere vrouwen en de betere mannen op, helaas ten koste van ons ocharme....

Maar morgen ga ik een groot aantal goede nisai voor een betaalbare prijs fotograferen en filmen. Ik ga s'morgens alle vissen van de verrassingsveiling van gisteren op de gevoelige plaat zetten. Dit zal in de loop van de namiddag gebeuren, zodat jullie tegen dat je wakker wordt meteen alles kunt opvolgen. Hou de website in de gaten en denk eraan dat je er op tijd bij bent.

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Polleke, nu heb je reden om jaloers te zijn...hahahhaa, spijtig dat je er deze trip niet bij was....

luc on 16/04/2014 19:07

Wel echt een gevalletje Momopowerrrrrrrr !
Wat een buffels....bizar.

Konishi kocht zeker een mooie man ?!

jack on 16/04/2014 19:18

Hey wauw dat zijn DE koi die we willen zien ,bedankt Luc ik heb er met volle teugen en een brok in mijn keel naar gekeken pfff schitterend .
Als je bij deze perfecte koi gestaan hebt dat vergeet je niet snel dat kan ik jullie verzekeren !!! grtjs

paul on 16/04/2014 19:21

GEWELDIG! Wat een jumbo geweld!

Remco on 16/04/2014 20:44

Echt GEWELDIG Luc!!

Nico on 16/04/2014 20:57

Machtig geweld allemaal dit weer... en goed gescoord Luc!

Matthijs on 16/04/2014 21:32

Echt wat een mooi koi heb spijt dat ik niet met je mee bent gegaan maar het rommeld in mijn hooft en dan weet je wel waar ik het over hebt.
Ben ook beniewd naar de fimpjes van vandaag.

Groet Dio

Dio on 17/04/2014 07:32

pfff, een paar van die jumbo's in de vijver en het zit vol... machtig mooie vissen. Dat eten bij Maeda san ziet er trouwens ook goed uit!

Tom on 17/04/2014 07:46

SUGOI!!!!! vooral de laatste showa!

niels on 17/04/2014 10:50

F***** H**...wat een prachtige vissen zeg....

John on 17/04/2014 12:52