Een dag om niet te vergeten.

Een dag om niet te vergeten.Als het kot gevuld is met positieve klanten, de hoofden in dezelfde richting kijken, en er met veel respect en genoegen naar prachtige vissen wordt gekeken, dan kunnen we allleen maar tevreden zijn.

Dit was één van die dagen, en die maken het koibeleven zo mooi. Er werd niet alleen naar hele goede koi gekeken, maar er werd ook verstandig over koi gepraat, waarbij iedereen wat kon leren. De regen bleef gelukkig uit, het zonnetje scheen en de dag kon niet meer stuk.

Heel plezierig was het bezoek van Markus, die ondanks het taalprobleem, blijk gaf van veel kennis over koi. Zijn zienswijze paste precies bij onze visie, en zijn kijk op koi beantwoordde op vele vlakken aan onze idealen. Ik hoop dat dit wederzijds was.

Donderdag komen er weer een hele generatie momo's binnen, waaronder nog enkele verrassingen, maar laat ik daar later op terugkomen, en laat het een verrassing blijven. Het leven moet een aaneenschakeling van ervaringen zijn, anders wordt het zo saai, nietwaar.

Ik had niet veel tijd om te filmen of te fotograferen, maar hier nog 2 filmpjes op de valreep:
sanke en kohaku
kohaku van Momotaro

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Als ik bij Interkoi op bezoek ben, is het steeds een plezier om met collega's koiliefhebbers ideeen , kennis , meningen....uit te wisselen. En daarin verschillen we soms, wat het juist zo leuk maakt om kenins te vergaren. Plus en minpunten worden vrank en vrij besproken, en je voelt duidelijk: iedereen zoekt naar het mooie van deze schitterende hobby.
Met verstomming lees ik dan sommigen hun commentaren, die enkel op basis van een filmpje of foto een rits van negatieve klanken kunnen uitbrengen. Het zal dan wel aan mijn beperkte kennis liggen, denk ik dan,maar het blijft nazinderen.
Van deze mensen moeten we allen toch wat kunnen bijleren, denk ik dan weer. Graag had ik een reportage gezien van hun vijver en kois, zodat we allen weten hoe het werkelijk moet. Is dit te regelen Luc? Misschien een bezoek in groep?

willy on 06/04/2010 19:46

Ik ga helaas niet antwoorden Willy.... Maar jou bedenkingen zijn ook mijn bedenkingen.

luc on 06/04/2010 20:05

Knappe koppen,top koi,een leerzame tweede paasdag!
Gaan we vaker doen als het even lukt.
Ben heeft nog genoeg kennis die hij graag deelt.
Kan niet wachten om de ontwikkeling van de kleine toppers te volgen!

Willy,APPLAUS voor jezelf!!
Je hebt helemaal gelijk!
Ik ben ook altijd zeer benieuwd.

Gr.Jack

jack on 06/04/2010 21:10

Aan de koiprofessoren J.H. en Jan,

Ik ga niet beweren dat jullie geen gelijk zouden hebben aangaande de beoordeling van de izumoryu sanke, want wie ben ik om dat in twijfel te trekken. Als klant van Luc louter voor wat betreft enkele budgetvisjes ken ik er persoonlijk geen kl. . . van, zou ik zeggen, en zal ik zeker moeten onderdoen voor geleerde koiprofessoren zoals jullie twee.
Maar zijn jullie al eens één keer bij Interkoi Arendonk op bezoek geweest? En voelen jullie zich dan niet aangesproken door de reactie resp. sollicitatie van Willy hierboven? Dat zou toch doodjammer zijn, jullie gaan me toch niet vertellen dat jullie koikennis enkel en alleen gebaseerd is op foto's, filmpjes en het afschuimen van kolioforums. Bij een eventueel bezoek in groep aan jullie vijvers en koi zou ik als koi-analfabeet zeker mee op de eerste rij willen staan, om op dit vlak zoveel mogelijk te leren van koigeleerden zoals jullie.

Martin on 06/04/2010 22:50

Sorry heren, de zetduivel heeft hierboven onverwacht maar gemeen toegeslagen.
Ik bedoelde natuurlijk " . . . en het afschuimen van koiforums ".

Martin on 06/04/2010 22:56