Een dag om van te genieten.

Een dag om van te genieten.Vandaag stond een ontspannende dat op het menu, met een bezoek aan Oyama San, (stond bovenaan mijn verlanglijstje), Takigawa San, Ikemoto San en Sakai San.

Naar Oyama keek ik echt naar uit, omdat hij me reeds goede koi had verkocht en in Japan zeer gekend is voor zijn HQ Showa. Oyama gebruikt voor zijn kohaku kweek de “oude” Sensuke bloedlijn, zijn Oya goi is de zus van Donguri. Op de eerste foto zie je de rechtstreekse zus van Donguri, waar nog steeds mee gekweekt wordt. Zij heeft ondertussen de gezegende leeftijd van 40 jaar en was 98 cm de laatste keer dat ze gemeten werd. Vermoedelijk is ze nu boven de meter...

We werden vriendelijk ontvangen door Oyama San, maar ondanks zijn goede ontvangst lukte het niet zo goed in de onderhandelingen. Plotsleing kwamen we toch op het goede spoor en vanaf toen vlotte het als een fluitje van een cent. We hebben hier enkele bloedmooie HQ showa's aangekocht die menigeen niet onberoerd zullen laten. De moed zat er goed in en toen reden we naar Takigawa, die een 20-tal km verder woonde. Mijn collega's hebben hier enkele nisai aangekocht, maar ik heb hier gepast. Ik heb wel een optie genomen op een kohaku van 83 cm voor een vriend van mij, maar die heb ik hier niet bij op de site gezet.

Bij Takigawa waren ook de hobbykwekers Kato en Ikemoto, en toen zij hoorden dat we eventueel nog wat doitsu showa zochten, nodigde Ikemoto ons uit om even naar hem door te rijden. Hier hebben mijn collega's een aantal tosai uitgezocht, en ik heb hier weer gepast.

Sakai SFF of Sakai Hiroshima is zowat de bekendste hier in de streek, en deze lag op de weg naar huis terug. Deze konden we natuurlijk niet links laten liggen. Op het ogenblik dat we eraan kwamen waren ze Nisai van de mudponds over aan het brengen naar de vijvers, dus moesten we op een andere dag terugkomen. Ik heb hier wel enkele zeer mooie sansai gezien en op foto gezet. Van Sakai zijn we terug naar huis gereden en we hebben allen een fijne dag gehad.

Kritiek op het bijsnijden
Ik heb in de reacties van gisteren het verwachte resultaat gelezen van het bijsnijden van de vissen en hoe het verhaal weer bijgepoetst wordt op de forums. Ik wist dat ik weer deze consternatie op gang zou brengen, maar heb bewust de foto's duidelijk op het net gezet..... niet om te laten zien hoe de koi mishandelt worden, maar dat ze op een waardige manier bijgewerkt worden, met veel respect.

Hier heb je weer hetzelfde gezeik alweer zoals bij de uitbraak van KHV bij Momotaro. Momotaro heeft het heel correct naar buiten gebracht en iedereen is op de hoogte gesteld. Al zijn koi werden geliquideerd en de klanten die benadeeld waren werden vergoed. Wat is nu het beste ? Dat je het naar buiten brengt, zodat iedereen het weet, of dat men rustig zijn mondje houdt en doet of zijn neus bloeit....?

Voor alle mensen die problemen hebben met het bijsnijden van de koi wil ik nog één ding zeggen: het gebeurt onder volledige narcose en de koi worden met liefde en respect behandelt. Ze worden niet in een afgelegen kot met een mes te lijf gegaan. En voor diegenen die denken dat het enkel hier of daar gebeurt, open je ogen of wordt volwassen

Nu ga ik slapen en ik wens jullie allemaal een goedenacht.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Een dag om van te geniet is niet corect Luc, volgens mij zijn het er al 3 dagen.
Leuk om te volgen ,volgens mij heeft Frank het ook erg naar zijn zin.
we kijken er al na uit als de koi aankomen in Aarendonk.
Geniet er van en maak nog maar heeeeeeeeeeeeel veel foto's

Riny on 23/10/2007 17:05

Inderdaad Riny het is volgens mij alleen maar genieten daar... lijkt in de verste verte niet op werken :-). En Luc maak je niet druk om al die mensen die reageren op het bijsnijden. Mensen die hun ogen daarvoor gesloten houden weten niet wat er in de wereld gebeurt. Heeft pas nog in 1 van de grotere Koi magazines een groot stuk over gestaan! Als ik het goed heb in KOI2000. Zal het vanavond even opzoeken!
Geniet maar verder, wij werken hier wel om die vissen te kunnen kopen ;-)
mvg
Ton

Ton on 23/10/2007 19:03

En daar was ik weer! Staat in de KOI van de NISHIKIGOI Vereniging Nederland, nummer 73, jaargang 13 van aug/sept 2007, bladzijde 22 t/m 27. Dus als de mensen nu opeens commentaar hebben op verschillende forums kunnen ze ook de NVN aanschrijven en daar hetzelfde commentaar neerleggen. En trouwens ik ben lid van de NVN, KOI2000 en Koi@home omdat ik van de hobby hou en daar heel veel over wil lezen! En geloof me daar leer je echt heel van!
mvg
Ton

Ton on 23/10/2007 19:41

Wooowwww very nice pictures !!
And very nice fishes.
I believe you are learning a lot of things meeting all those people.
I can see on the pictures that everything must be fantastic over there.
Enjoy every moment and bring a lot of knowledge ;-)
Hugs & Kisses
Robby, Bego, Sofia and Helena

Bego on 23/10/2007 22:13

Hoi Luc,

Tja, je hebt er altijd die commentaar moeten geven.
Zelf denk ik vaak aan het volgende: eerst geven ze commentaar dat het niet kan, en dan kijken ze 2 minuten later naar die poster of afbeelding van die mooie dames of heren en denken dan hmmm lekker ;-))))) (die in procenten meestal nog veeeel meeer zijn bijgewerkt).
Enfin, ikzelf ben ook van mening dat het niet hoeft voor mij persoonlijk.
Ik bedoel hiermee dat ik echt mijn eigen koi niet ga laten corrigeren, maar heb er geen echt groot probleem mee.
Het is ook zo dat ,mocht er iets van te zien zijn, zij zeker niet winnen op een schow, dus het gebeurt zeker wel met respect denk ik.
Maar het duid ook aan dat ze echt wel bezig zijn met het echte estetische en de zoektocht naar de perfecte koi.
Verder zo als altijd, er zijn pro en contra.

groetjes en fijne trip ginder.

Raf

Raf on 24/10/2007 08:33

Allee men ventje ziet er weer al heel happy uit ik kan op de foto wel zien dat het je daar in Japan wel bevalt.

Raymonda on 24/10/2007 14:09

aan Frank :
Hey papa ! We zien op de foto's dat je geniet van al dat moois ! Niet te veel geld uitgeven hè ;-)
We missen je !
Dikke kussen van je kindjes en vrouwke xxx

anja vanmechelen on 24/10/2007 20:53