Een dag vol verrassingen.

Een dag vol verrassingen.Ik heb er deze foto van David even opgezet voor Joyce, zodat ze haar ventje nog eens kan zien, en zo is het ook eens iets anders dan altijd naar de kop van Rini, alhoewel ik in het overzicht een prachtfoto heb zitten van Jumbo San.

Deze morgen vroeg uit de veren, want we vertrokken naar de grootmeester Sakai. We werden warm ontvangen door Sakai en zijn zoon. Na het overlijden van Sakai is de broer verkozen tot de nieuwe president van Sakai Fish Farm. We mochten komen terwijl zijzelf de dozen aan het inpakken waren voor verscheping.

Het was ons ook toegestaan naar de beste koi te gaan kijken, waar we ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt, want je komt niet zomaar telkens bij de grootmeesters terecht. Iedereen kent Sakai en iedereen weeet wat voor koi hij produceert. We hadden ook het geluk om de nisai auction koi te mogen zien, en ik kan je vertellen dat dit de moeite is. Hier moet je kijken, slikken en verdergaan.

Er werden aan aantal kohaku en Showa uitgekozen van 50 tot 60 cm. De prijs was goed, onderhandelen moest niet meer, en omdat we toch op vertrouwelijke voet staan met Sakai, kunnen we zeker zijn dat we een goede koop hebben gedaan. Bijgaande foto's geven jullie een overzicht of een impressie van de Sakai FF.

Na het eten reden we verder naar Takigawa, een beminnelijk man. Hij is bekend voor de kweek van zijn goede Go Sanke, Koromo en Goshiki. Omdat Brian een instapje meer heeft konden we naar zijn betere koi gaan zien op de heuvel. Hier zaten niet zoveel koi, maar wat we zagen deed ons toch even watertanden. Ik denk dat ik hier de beste showa heb gezien die ik tot nu toe al heb gezien, en om deze kans voorbij te laten gaan, daar was ik ook geen voorstander van. Duur, zeer duur, maar ik heb na enkele malen slikken de deal toch rondgemaakt. De showa mag nog minstens 2 jaar blijven zitten en daarna zijn we terug naar het hotel vertrokken.

Omdat het zo lekker is, zijn we nogmaals op uitdrukkellijke vraag van Rini, Koreaans gaan eten. Morgen gaan we naar Momotaro om de nieuwe bloedlijn uit de mudpond te helpen halen. Dit wordt weer een ervaring op zich....

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Nou nou Rini, was je aan het denken waar je je hengeltje kon uitgooien? En Luc... Stenen vissen zoenen.. Heb je niet gelezen dat er geen prins(es) uitkomt... :-)
Zo te zien vermaken jullie je best! Veel succes morgen bij Momotaro.. Wij zijn allen benieuwd!
mvg

Ton on 22/10/2008 19:46

Amaai, amaai, amaai, wat een dijk van een showa van Takigawa. Dit is echt een geweldige koi.
Bij al dat moois: wie moet wie onder controle houden?
Nog meer van dat de komende dagen. We gaan er heerlijk van dromen.....

willy on 22/10/2008 19:57

Bedankt hé Luc! Ik heb er echt van genoten, ik ben blij dat David nog niet veranderd is in een Japannerke.

Let wel op dat hij niet teveel centjes verdoet hé!

groetjes uit het koude Izegem

joyce on 23/10/2008 12:05

He, op afbeelding 22 mist enkel nog de sake !
Ontzettend leuke foto's en verhalen..... denk alleen kon ik maar mee!!
Alhoewel al dat moois niet echt goed is voor de portomonee.

Geniet er met volle teugen van!

Groet andre

andre on 23/10/2008 18:01

he David .
volgens mij is het op foto 6 goed dat je het net vast hebt anders was je er in gepleurt .

groetjes ben .

Ben Doorakkers on 23/10/2008 18:50