Een dankbare aankoop.

Een dankbare aankoop.Ik was er niet bij, maar de kohaku die ik van de week met opbod had aangeboden werd definitief aangekocht.

Achteraf kreeg ik een mail van de nieuwe eigenaar met de volgende woorden: Zojuist de koi bekeken. Wat een mooie vis en prettige uitleg van Ben.

Zo zie je maar dat het geen kattepis is wat ik aanbied, en bovendien kreeg ik nog volgende commentaar van Ben: Was toch een beetje een misser van ons want het is een dikke vrouw .

Maar niet getreurd, een tevreden klant heeft ook zijn waarde en ik moet nu eenmaal beslissingen nemen.

De volgende kohaku die ik aanbied is toch wel een specialleke. Ik vind hem of haar bloedmooi met een patroon dat er niet om liegt.

Een neuzeke met minstens 5 patronen is toch wel uniek te noemen en als je een kohaku wil die opvalt in de vijver, dan moet je niet verder zoeken.

Bovendien is de huidkwaliteit ook nog eens van superieure kwaliteit. Of ze groot zal worden is niet te voorspellen, maar als ik zou moeten zeggen dat het een koi van 80 cm wordt, dan moet ik passen, want dat zit er niet in.

Maar 65-70 cm is normaal altijd in de maak met voorouders zoals de vorige kohaku want het is in ieder geval een broer/zuster van de voorgaande.

Bovendien is de huidkwaliteit super de luxe en kan je alleen maar met genot kijken naar dit wondertje uit de natuur.

Dat het een volle broer of zuster is kan je uitmaken aan de codenummers want als deze 1710034 is en de voorgaande 1710022, dan weet je dat ze in oktober van 2017 zijn aangekocht.

Kweker: Taniguchi
Lengte: 45-50 cm
Leeftijd: 18 maanden
Aangekocht: oktober 2017
Filmpje maart 2018: kohaku 1710034
Geslacht: vrouwelijk gesext in maart 2018
Bloedlijn: uit Sakai ouders (zie bijlage)
Verblijfplaats: vijver 7
Te bezichtingen: op zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur of op afspraak met Ben.
Startprijs: 750 euro

Opbieden kan met een minimum van 50 euro. Wie interesse heeft, kan mij een mailtje sturen.

Meer afbeeldingen

Reacties