Een eindejaarskoppeltje.

Een eindejaarskoppeltje.Eerst en vooral het nogmaals het volgende: Ik ben vandaag NIET open, maar zal morgen openhouden voor de mensen die toch even willen komen kijken van 10.00 tot 13.00 uur.

Tenslotte wil ik nog even een koppeltje tonen, waar ik zelf nog een beetje een zwak voor heb. NIet dat ze tot het summum van mijn bestand behoren, maar gewoon een aangenaam koppel dat ik toch graag zie rondzwemmen.

Een filmpje van het duo heb ik van de week gemaakt, en vermits éénkleurige koi af en toe de boventoon vieren, vond ik het wel de moeite om deze 2 even samen in de bowl te zetten.

De karashi is ditmaal niet van Takigawa, maar van Okawa. Ik had deze gekocht op speciaal verzoek van iemand, maar deze is nadien niet afgenomen. Zonde, want deze karashi heeft toch een uitmuntende kwaliteit, en ik was blij dat ik deze op dat moment kon aankopen.

Je zult misschien enkele lichtere vlekken vinden op de zijkant, wat vermoedelijk schubjesverlies is, maar vermoedelijk of hopelijk zullen deze terug aangroeien. De bloedlijn is uit Konishi x Konishi heb ik begrepen, en de kleur is subtiel vleeskleurig, zo zou ik het noemen. De kleur is in ieder geval zeker en vast naar mijn smaak.

De ginrin soragoi heeft tijdens het transport een zwart neusje gekregen, en dat komt bij dit soort vissen wel eens meer voor. Gewoonlijk verdwijnt het na enkele maanden, en ik zie het nu al lichter worden. De gin is behoorlijk goed, en met de bouw heb ik ook geen probleem. Het zullen beiden dankbare éénkleurige koi worden, met een glinsterende uitstraling.

Alle koi hebben ondertussen de opendeurdagen goed doorstaan, alhoewel ik met één vijver serieus wat problemen heb gehad. Deze zijn echter op dit moment opgelost. Of het nu te wijten is aan stress of aan iets anders is moeilijk uit te maken, maar het is wel frapant dat de perikelen begonnen nadat de opendeurdagen plaatsgevonden hadden.

De speciale aanbiedingen tussen kerst en nieuwjaar zullen ondertussen gewoon verdergaan. Gisteren blijkbaar zonder succes. Vandaag worden er 2 vervangen. De 2 die verdwijnen zullen ook tijdelijk van het scherm verdwijnen.

VOOR ALLE DUIDELIJKHEID
Ik krijg ondertussen mails aan, waarbij men nogmaals een bod uitbrengt op de koi die voor 50% geprijsd zijn. Deze biedingen hebben geen enkele zin, en worden uit principe zeker en vast niet geaccepteerd.


Reacties