Een geweldige bibliotheek.

Een geweldige bibliotheek.Ik was me er niet van bewust toen ik mijn filmpjes en foto's ging bewaren, dat het achteraf een ongelooflijk belangrijke bibliotheek zou worden, waar ik bijna alle informatie kan vinden.

Mede door het vrij eenvoudige, maar toch effectieve systeem, kan ik bijna alle koi terugvinden die ooit aangekocht werden, en bovendien kan ik dan filmpjes laten zien van het moment van aankoop en de daarbij horende lengte van de koi. Een mooi voorbeeld hiervan is de kohaku van Taniguchi 1102078 - 15-02-2011 die 27 cm was bij aankoop.

Voor de liefhebbers die de volledige cyclus van ontwikkeling willen zien, zet ik alle filmpjes die ik ooit van deze koi heb gemaakt even in chronologische opvolging onder elkaar:
november 2011
december 2011
januari 2012
juli 2012
augustus 2012
december 2012
maart 2013
juni 2013
augustus 2013

Mooi om te zien en te volgen nietwaar ? Wat mij vooral opvalt is dat ze vooral het laatste halfjaar veel body en breedte heeft aangemaakt, ondanks de lange winter.

We zijn nu 2,5 jaar later en nu pas is deze koi verkocht 1102078 - 15-09-2013 . Wetende dat deze tosai was bij aankoop, 27 cm, en dat ze nu een sansai, of een zeer jonge yonsai is. Bij mij weten is ze pas yonsai als ze uit de mudpond zou komen in Japan, en dat is over 2 maanden bij deze koi.

Ik heb ze niet gemeten, maar als ik zeg dat ze nu 61-62 cm is, zal het niet veel gelogen zijn. Ik schat dat deze koi nog een 10-15 cm zal kunnen groeien, afhankelijk in welke omgeving ze terechtkomt, maar daar heb ik een goed gevoel bij. De vijver van Jos en Lizette is zeker niet de minste, en sinds verleden jaar is deze vijver serieus opgewaardeerd in kwaliteit van koi. Deze zal zeker niet misstaan in de collectie.

Als er dan ook nog deze beloftevolle showa van Momotaro bijkomt, dan pas mag je spreken van een formidabele upgrade. aangekocht in april 2012 heeft deze nog een hele fijne toekomst voor zich. Het is een koi die toch wel wat aanpassingsproblemen heeft gehad, maar zich ondertussen blijkbaar goed heeft hersteld. Ik ga er dan ook van uit dat ze in de loop van volgend jaar een expantionele ontwikkeling zal doormaken.

De laatste der mohikanen is ondertussen ook verhuisd. Het filmpje dateert niet van gisteren, want ik was het compleet vergeten omdat het nogal druk was. Dit filmpje is van augustus dit jaar, maar het is wel de laatste Takigawa karashigoi van een grotere reeks dit ik een tweetal jaar terug aangekocht had. Deze deed ik niet graag weg, omdat het een formidabel aangename koi was, die de hele reutemeteut meetrok, en de vijver een vrolijk aanzien gaf. Het is echter gegund aan Johnny, die hier al langer zijn zinnen op had gezet.

Het werd dus onverwacht toch nog een drukke dag, ondanks de gutsende regen, maar ik heb er veel plezier aan beleefd. Ik ga me klaarmaken voor de strijd in Japan, maar ondertussen probeer ik nog wat koi te slijten. Er zit nog heel wat moois in Arendonk, want denk nu niet dat de beste al weg zijn. Veel zit er niet meer, maar dat is alleen maar een pluspunt.

Vandaag zal ik aanwezig zijn tot 12.00 uur, dus tot dan is nog iedereen welkom.

Belangrijk bericht
Er bevinden zich nog 5 koi die zouden moeten opgehaald worden. Zie overzicht hier. Mag ik vragen aan de eigenaars om dit te doen voor 27 september. Ik vertrek op dat ogenblik naar Japan en kom 3 oktober terug. Ik dacht dat het nu een prima periode was om de koi over te zetten. De temperatuur is gemiddeld 18°, ze hebben nu nog 2 maanden om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. Het zou dus fijn zijn om het ophalen in te plannen.

Reacties