Een gouden raad.

Een gouden raad.Neem een bus Zetsudai, neem een bus Nishiki, en maak de benodigde pasta die je nodig hebt. Meng niet aan met water, maar meng met “Kien” totdat je een pasta hebt. De wonderen zijn de wereld nog niet uit...

Neem je tijd en geef je koi indien mogelijk iedere dag of enkele dagen per week pasta op deze wijze aangemaakt, en je zult verbluft zijn van de resultaten. Vergeet niet iedere maand kien toe te voegen. Jullie willen resultaat, nu, jullie krijgen resultaat, en dan nog op natuurlijke weg.

Gebruik 2 x per week de claymix van Shinji en je water zal blinken als een spiegel. Ditmaal geen verkoperspraat maar persoonlijke ondervinding.

Ik heb graag dat je zelf proefondervindelijk vaststelt dat het ook werkelijk resultaat geeft. Daarom geef ik 2 paketten uit die door mij zijn samengesteld.

Filmpje 1 - vijver 5
Filmpje 2 - vijver 5


Pakket 1
Shinji klei: 8 kg, normaalprijs 69.95 euro
Shinji kien: 10 liter, normaalprijs 175 euro
Shinji Nishiki: 1000 gram, normaalprijs 24.95
Shinji Zetsudai: 1000 gram, normaalprijs 24.95
Melkzuurbacteriën: 5 liter, , normaalprijs 49.95
Aqua Silver supreme mix: 300 gram , normaalprijs 34.95

Normaalprijs totale pakket: 379.75
Aanbiedingsprijs: 299 euro

Pakket 2
Shinji klei: 8 kg
Shinji kien: 10 liter
Shinji Nishiki: 1000 gram
Shinji Zetsudai: 1000 gram
Melkzuurbacteriën: 5 liter
Aqua Silver supreme mix: 300 gram
Shinji boek 1 De basis
Shinji boek 2 Europa en Japan

Normaalprijs: 457.75
Aanbiedingsprijs: 349 euro

Graag per mail bestellen, zodat ik de pakketten klaar kan zetten.

Nishiki
Shinji Nishiki poeder kleur een preparaat van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten dat het pigment van de nishikigoi op verantwoorde wijze laat kleuren .

Het zijn vooral de combinaties van planten en kruiden die de kleurpigmenten van de nishikigoi bestendigen. Tevens ondersteunen deze ingrediënten diverse processen die de gezondheid en vitaliteit van de nishikigoi bevorderen..

Samenstelling.
Hoogwaardige planten en vis oliën
Graan, tarwekiemen, en vismeel
Uitgebalanceerde aminozuren en natuurlijke mineralen
Ruwe proteïne min 32 %
Vetten en Ruwe oliën min 3,7 %
Koolhydraten 48 %
Ruwe as max. 5,8 %
Fosfor max. 1.1 %

Vitaminen.
B1, B2, B5, B6, B12
Vitamine D3
Vitamine K3
Vitamine A en E
Vitamine C en H ( Biotine )

Kruiden, Planten, en Spoorelementen. .
Peterselie
Brandnetel
Bieslook
Uien
Paardebloem
Jeneverbessen
Knoflook
Paprika
Astaxanthine 9 mg/kg
Cu 5,1 mg/kg
Verteerbaarheid ca 85 %

Pre mix Japanse Kruiden en Planten.
Code JPN, Tokio 14371 Iro.

Zetsudai.

Shinji Zetsudai poeder groei een preparaat van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die de nishikigoi op verantwoorde wijze laat groeien. Aminozuren, de bouwstenen voor alle eiwitten (proteïnen), ondersteunen een optimale eiwitstofwisseling waardoor de groei van de nishikigoi wordt bevorderd. De ingrediënten leveren een grote bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit van uw Koi.

Samenstelling.
Hoogwaardige planten en vis oliën
Graan, tarwekiemen, en vismeel
Uitgebalanceerde aminozuren en natuurlijke mineralen
Ruwe proteïne min 44 %
Vetten en Ruwe oliën min 11,2 %
Koolhydraten 22,7 %
Ruwe as max. 9,5 %
Fosfor max. 1.3 %

Vitaminen
B1, B2, B5, B6, B12
Vitamine D3
Vitamine K3
Vitamine A en E
Vitamine C en H ( Biotine )

Kruiden, Planten, en Spoorelementen.
Peterselie
Brandnetel
Kelp
Shinji Clay Mix
Paardebloem
Gensing
Knoflook
Cu 4,7 mg/kg
Verteerbaarheid ca 85 %

Pre mix Japanse Kruiden en Planten.
Code JPN, Tokio 14372 Iro

Reacties

18 reacties tot nog toe

Dit is nu eens de hele waarheid en niets anders dan de waarheid. ik heb het produkt ook uitgetest, en het was verwonderlijk hoe vitaal de koi werden. Ik weet dat Luc het aan verschillende mensen heeft meegegeven/verkocht, graag reactie van die mensen en hun ervaringen.

Mark on 18/08/2011 12:57

Hier idem. Kien erin gedaan, en de volgende dag waren ze veel levendiger, een plezier om te zien.

bart on 18/08/2011 13:03

Ik heb aan Paul van Shinji eens gevraagd hoe dit kan, en zijn uitleg was eenvoudig en aannemelijk. Koi hebben in hun mond enzymen waarmee ze de smaakpapillen activeren. Deze enzymen missen ze, doordat ze in Japan blijkbaar andere enzymen hebben. Door het transport missen ze dus bepaalde enzymen die door Kien opnieuw wordt toegevoegd, waardoor ze hun gemiste smaakpupillen opnieuw kunnen activeren. Tenminste zo heb ik het begrepen.

luc on 18/08/2011 13:11

Ik mis een beetje het "niet goed, geld terug" verhaal als het werkelijk risicoloos is.
Kom eens hier bij mij kijken en zie wat bijvoorbeeld de Shinji Clay doet....ongeveer nul komma nul.

egon on 18/08/2011 17:16

Je mag het zoals gezegd met Kien eens proberen Egon, is dat niet voldoende. Ik zal het jou zelfs graag gratis meegeven. Als dat niet voldoende is. Klei is en blijft klei, het zijn belangrijke mineralen voor de koi , en volgens mijn bescheiden mening, polijst het in ieder geval je water. Klei is een lange termijnpolitiek ding, waar je niet onmiddellijk resultaten van ziet. Dat kan maanden duren. Ik laat via de filmpjes zien hoe mijn koi erbij zwemmen, en ik dacht dat dit behoorlijk indrukwekkend is voor 'een handelaar'. Bovendien is misschien iedere klei goed, maar de prijs voor de klei (± 8,5 euro/kg) is competitief tegenover iedere andere klei.

Ik zou zeggen...kom de kien halen...en probeer het zelf.

Maar in ieder geval, ieder zijn mening.

luc on 18/08/2011 17:47

Luc, ik heb net een heel verhaal getypt en op "reageer" gedrukt.....krijg ik een server error....

egon on 18/08/2011 20:22

Ik heb de Kien gisteren avond in de vijver gedaan.Ik had deze avond de indruk dat ze wilder waren tijdens het voederen,er waren zelfs enkele schermutselingen voor het laatste brokje.Ik heb mijn onderzoek moeten stilleggen daar ik zelf weggespoeld werd door de regen.

johan on 18/08/2011 20:36

Bedankt voor het aanbod Luc, en ik ga er graag op in. Echter, ik kan niet oordelen over Kien want dat heb ik nooit gebruikt.

Mijn reactie gaat over de Shinji Clay. Ik heb destijds een emmer gekocht van 8kg en dus maandenlang gebruikt. Ik zag geen zichtbare verandering of verbetering van mijn water en het enige dat werd gepolijst is mijn portemonnee.

Vandaar ook dat ik sceptisch sta tegenover uitspraken dat iets gegarandeerd werkt. Als een handelaar dat tegen mij roept dan verwacht ik ook dat hij die garantie waarmaakt, dus "niet goed, geld terug" of beter nog "er wordt betaald als het inderdaad werkt".....En toen werd het ineens stil bij de meesten.

Door schade en schande wijs geworden en vele honderden (zoniet duizenden) Euro's armer. Bovendien kunnen we niet om het feit heen dat de jongens van Shinji de afgelopen jaren erg commercieel zijn geworden terwijl in eerste instantie het meer leek op ideologisch bezig zijn en de handel verwijtend dat ze zoveel "geld" verdienden aan de arme koi-hobbyisten. Ik hoor nog de uitspraak "waarom honderden Euro's uitgeven aan medicamenten terwijl het genezend kruid voor een paar Eurootjes in je keukenkastje staat...." Als ik nu hun assortiment en de prijzen zie....

Verder laat ik me niet negatief uit over je KOI, die zien er gewoon zeer goed uit!! Maar dat is al lange tijd zo en niet ineens na de bovenstaande middeltjes toch? Het is volgens mij een combinatie van de juiste elementen: filtering, voeding, afkomst van de koi, toevoegingen etc.

Daarenboven is het zo dat de omstandigheden niet overal hetzelfde zijn. Een voorbeeld is de kwaliteit van het water waarmee je ververst. Neem bijvoorbeeld het drinkwater hier. De waterwaarden schommelen sterk tussen de min/max toegestane waarden dus is niet constant.
Niet dat het water daarmee slecht is voor de gezondheid maar de elementen in het water fluctueren en daarmee naar mijn mening dus ook het effect van toevoegingen in het vijverwater.

Naar mijn bescheiden mening bestaat er dus niet iets als "one brand fits all".

Egon on 18/08/2011 20:50

gewoon overgaan op osmose water heb je al die zogenaamde middeltjes niet nodig.

Koi houden is nu eenmaal water houden

pieter on 19/08/2011 07:36

Tja, commercie, het is eigenlijk een noodzakelijk kwaad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het af en toe ook commercieel moet bekijken, het kan gewoon niet anders. Nu is er in principe niets tegen commercieel zijn, maar ik ben van oorsprong altijd TEGEN produkten geweest.

Kien is nu een produkt dat wel zichtbaar bepaalde zichtbare vruchten afwerpt, waardoor ik een heel goed gevoel heb gekregen. Ik zeg dit niet zomaar uit commercieel oogpunt, want ik heb het met liters ook gratis weggegeven in de beginperiode, en dan pas nadien publiciteit beginnen te maken.

Het gecombineerde pasta voeren geeft hetzelfde gevoel, en anarex bio blijft één van de weinige produkten die ik altijd heb gebruikt.

Ik voel me goed bij de shinji produkten, ondanks het feit dat ik het jaren geleden de boot heb afgehouden. De klei in het assortiment vind ik een noodzaak, omdat ik altijd klei, of het nu van shinji is of sakai klei of breeders secret, en ja, mijn vissen zijn er altijd goed uit...gelukkig, maar toch bedankt voor het complimentje.

luc on 19/08/2011 07:52

pieter. Toch hebben wij ook onze bedenkingen tegen osmose, maar dan op lange termijn. We zullen niet zeggen dat het niet goed is, want we hebben er geen ervaring mee. Maar we hebben wel vergeleken met anderen die wel werken met osmose, en we blijven er voorlopig bij dat onze manier nog altijd beter is.

Ik weet via andere kanalen dat jij zweert bij reversed osmose. Ik weet dat jij fanatiek aan de groei werkt, wat mooi is, maar geen absoluut streven, maar ik weet niet of je ook aan de huidkwaliteit of het kleurenpatroon werkt. Ik weet wel dat je een prachtige doitsu karashigoi hebt....eentje van bij ons...hahhaha

Reversed osmose is een uit England overgewaaid produkt. Het maakt van slecht water goed water. Maar waarom moet je van goed water, goed water maken, want wij beschikken reeds over heel goed water, in tegenstelling tot in England.

2de vraag is waarom je alles uit het water haalt, wat nuttig is voor de koi ? Dit is geen discussie, waar wij vinden dat de basisbehoeften in ons water er niet mogen uitgehaald worden.

Maar misschien ben ik niet voldoende ingelicht, en moeten we ons toch eens gaan verdiepen in de materie...

luc on 19/08/2011 07:57

hoi Luc

het enigste wat je met osose doet is het water ultra zacht maken waardoor je de zelfde omstandigheden krijgt als in de mudpound alleen dan zonder gevaren omdat je het veel beter kan sturen.
dankzij zacht water krijg je een veel betere huid kwaliteid en veel mooiere kleuren hi word veel dikker en mooier ook groeien ze veel beter.
voor wat betreft het uit halen van stoffen kun je heel kort over zijn in ons koi voer zit meer dan genoeg van die stoffen. ook zitten deze stoffen niet in het water in japan en daar groeien en bloeien de koi toch stukken beter.
koi doen het nu eenmaal stukken beter op ultra zacht water gh van 1-2 en dit is wat je krijgt met osmose water.
ik draai ook niet op puur osmose water maar op een mengsel van osmose met gewoon kraan water welke wel eerst nog een extra filtering ondergaat.

ik zit zelf nu op een tds waarde van 120-140 ppm en dit laat ik eerst zo voor de rest van dit seizoen volgend seizoen wil ik tussen de 100-120 ppm komen.
in vergelijk meeste mudpound water zit tussen de 50-100 ppm.

en dat het in engeland noodzaak is is niet helemaal waar daar word bij de koi hobbyisten het water doormiddel van actievekool gefiltert maar dat iedereen daar osmose gebruikt is niet het geval.

je moet het zien als een extra toevoeging om het maximale uit je koi tehalen en je kan een veel zwaardere bezetting in je vijver kwijt en toch nog alles er uit halen.

al blijven de genen van een koi op plaats 1 staan want wat er niet in zit kun je er ook niet uit halen.

pieter on 19/08/2011 16:51

Is die osmose een haalbare toepassing op de vijver

Johan on 20/08/2011 20:59

Hallo Pieter,

TDS waardes is een mooi onderwerp. In feite geeft het de mate van organische vervuiling aan. Mijn kraanwater is rond de 262 PPM mijn vijverwater ongeveer 274. Volgens mij prima waardes.

Reverse Osmose is natuurlijk een ander verhaal waarbij je ook vooral de PH in de gaten moet houden vanwege het gevaar van PH crash. In mijn ogen ben je dan wel erg bezig met "waterzuivering".

Egon on 23/08/2011 20:14

De Shinji klei is zeker en vast een meerwaarde in de vijver . Ik gebruik hier twee soorten klei, plus minus drie schepjes per dag, verspreid qua tijdstip, wanneer ik te veel klei in ene keer gaat mijne ochiba walsen. Als je bij het gebruik van klei geen verschil kan zien , dan is er iets mis met jou systeem . Bij droog weer gaat de waterkwaliteit direct vooruit , geen enkel blaasje boven de beluchte bottom drain, maar sissend als spa met druppeltjes die 10 cm omhoog springen . Bij hevige regenval zie je dit een beetje achteruit gaan .Wanneer ik in mijn filterhuisje kom kijk ik direct naar mijn TDS waarde.De laagste waarde hier gemeten is 160 ppm min 6 GH ( 6x18 ) is dus 160 - 108 ,komt neer op 52 ppm , zonder reverse osmose . Wanneer ik veel klei dan is mijn hoogste TDS waarde 30ppm meer , dit valt dus zeer goed mee .Wat mij betreft is klei supergoed .Bevoorbeeld bij 2 kilo zout op 1000 liter vliegt de TDS naar 2000, dit ben je niet in een,twee,drie kwijt.Nu laat ik hier het systeem op 7PH draaien,ook deze metingen zijn bij 7PH gedaan , wanneer ik het systeem laat afzakken naar 6.5PH dan gaat de GH naar 3 . Wanneer men nog lager gaat , dan is het duidelijk dat sommige koi dit niet fijn vinden en hun gedrag veranderd. In mijn ogen lullen ze teveel over PH crash , als er iets verkeerd gaat dan is het ph crash zonder verder onderzoek . Ik ben hier ver in gegaan met gh en kh waardes zelfs niet meetbaar , ph tot 6 en heb deze wel goed in de gaten gehouden uiteraard . Ik kan je zelfs zeggen dat de palingen in de kwekerijen op 4.8 ph zwemmen , ongelofelijk maar waar .4000 kg paling op 12000 liter water , dat noem ik pas vis houden.

Marcel D on 23/08/2011 23:28

Hallo Marcel, veel succes met je relaas, maar er is toch wel wat rare praat bij hoor. Je poneert een aantal stellingen maar geen inhoudelijke reactie. Wel apart dat er iets mis is met mijn systeem omdat het niet reageert op de Shinji klei....Ik daag iedereen uit om ALS er iets mis is met mijn systeem dat te verbeteren. Wel No Cure No Pay uiteraard. Misschien betaal ik zelfs wel het dubbele als ik het mis heb ;-)

In Japan hebben ze de oesterzakken naast de mudponds waarschijnlijk dus voor de fun en omdat ze graag sjouwen en niet om de PH mee te reguleren mocht het met de PH misgaan?? Dacht het niet toch zeker.

Egon on 26/08/2011 18:24

Hallo Egon, ik wil jou absoluut niet aanvallen maar het lijkt mij heel straf dat je geen verbetering ziet met klei. Heb je als eens geprobeerd om s'morgens,s'middags en s'avonds een schepje toe te dienen en dit elke dag . Ik ben heus niet de enige die een verschil ziet, vandaar mijn gedacht .Een fout van mij is wel, dat ik niet weet of jij ozon gebruikt . Dan is misschien jou water wel zo helder dat er geen verschil zichtbaar is . Ik ben zelf geen ozon fan , maar deze maken het water wel als kristal. Als het zo is dan geef ik mijn fout toe, heb geen kennis of weet hoe jou vijver is gemaakt ( slechte analyse van mijn kant ) . Ten tweede ben ik alleen maar een hobbyist, wel leergierig maar maak ook af en toe eens een fout . Wat beterft de ph toestanden hier en in Japan . Volgens mijn weten valt er hier misschien 3 a 4 cm water in een grote regenbui . Gezien de meeste koivijvers 2 meter diep zijn, valt de verdunning mee in verhouding met het watervolume ( ben zelf ook niet blij met dit regenwater, is niks positief aan voor de koi's) . Ik ken zoveel vijvers en wateren hier in de buurt met zeer zacht water en heb nog nooit ergens een ph crash gezien. Sommige vijvers met zeer slecht onderhoud en met geen enkele controle of bijsturing ( heb hier zelf ook dikwijls bij gestaan en gedacht het gaat mis ) .Zelfs de koidokter staat elk jaar versteld als hij in het voorjaar daar een check up doet .Wat ik hier zeker en vast moet bijvermelden is dat alles overal puur natuurlijk is , geen uv of ozon aanwezig .Om nu terug te komen op Japan , hier komt geen verdunning van enkele cm regenwater binnen , maar gigantische volumes komen er van de bergen af . Hou dat maar eens tegen . Het is niet meer dan logisch dat ze vele oesterschelpen in voorraad hebben . Je moet geen appels met peren vergelijken , procent gewijs is dat een veelvoud van hier , vandaar hun terechte schrik , dit zijn totale andere maatstaven . Als ik fout zit ben ik heus niet te beroerd om toe te geven , laat maar weten .

Marcel D on 27/08/2011 23:00

Hallo Marcel, goede reactie heb je geschreven! Ik weet ook niet hoe groot jouw vijver is. Je kan een indruk krijgen van mijn vijver op home.planet.nl/~doyer000
De site is al lang niet bijgewerkt en er zijn de nodige aanpassingen verricht. Ik gebruik geen ozon. Wat wel een belangrijk feit is, is dat de waterkwaliteit van het kraanwater hier fluctueert. Joop Zalm heeft dit eens voor mij uitgezocht nav een reactie die ik heb gegeven op een TDS artikel dat een andere dealer op zijn site had gezet.
Hier in het Noordelijk deel van Flevoland (ja,ja bij die onderontwikkelden volgens Jack....) zijn de omstandigheden blijkbaar anders dan in andere delen van het land. Mbt zacht water waar je over schrijft bij jullie, er is natuurlijk een verschil tussen zacht water en waterhardheid van bijna nul. En dat kan wel meehelpen aan "gevaarlijke" PH schommelingen.
Verder ben ik net zo hobbyist als jij en naar mijn bescheiden mening heeft niemand de wijsheid in pacht dus ik ook niet. Wel probeer ik het zo goed mogelijk te doen voor mijn vissen, net als jij en vele anderen waarschijnlijk. Vandaar ook dat ik ageer tegen statements die worden geponeerd als ware het "het enige juiste middel".
De afgelopen maanden heb ik een omslag gezien bij dealers; de ene keer worden bepaalde producten als "het beste" beschouwd en anderen als " troep". Wat destijds "troep" was is nu plotselinge "het beste wat je kan krijgen" en andersom. Dat vind ik hypocriet en kan niet anders dan alles te maken hebben met winstbejag.

Egon on 28/08/2011 11:07