Een gouden trio

Een gouden trioIk heb vandaag de 3 certificaten binnengekregen van de laatse veilingkoi die op 29 mei werden aangekocht.

Zoals jullie waarschijnlijk weten, zullen deze ingezet worden in de speciale Momotaro Koishow die traditioneel rond november plaats zal vinden. Dit is een groots evenement voor koigekken uit de hele wereld en de koi hier ingezet zijn van zeer hoge kwaliteit. Er worden telkens 20 Kohaku, 20 Sanke en 20 Showa door Momotaro geveild en deze worden dan op het einde van het jaar via deze show getoond. Het is mij eenmaal gelukt om de eerste prijs van de kohaku te halen, en dat was een zeer grote eer geloof me.

Verleden jaar had ik ook 3 koi op de kop kunnen tikken, (2 showa en 1 sanke) net zoals d
it jaar. Ik kan je garanderen dat dit het bijna hoogst haalbare is in de koibelevenis, een streling voor het oog en een lust om te zien. Dit jaar heb ik ook weer 3 goede koi op de kop kunnen tikken, waar ik zeer goede verwachtingen van heb. Deze zullen net zoals vorig jaar op deze show ingezet worden, maar of ze kans maken om te winnen is natuurlijk moeilijk te zeggen. Het is trouwens niet belangrijk of een koi wint of niet, het meedoen zegt al meer dan genoeg.

Wat is nu mijn voorstel. Indien je interesse hebt om een koi uit dit klasse segment aan te schaffen, geef ik de volgende voorwaarden. Je krijgt van mij de prijs voor de koi alle kosten inbegrepen tot einde dit jaar en je kan zelf beslissen of ze het in het najaar of in het voorjaar naar Arendonk komen.

Je betaald 50% bij aankoop.
Je betaald het saldo voor 1 november 2010.

Indien je een extra jaar mudpond wil overwegen, behoort dit tot de mogelijkheden. Het zijn geen goedkope koi, maar dit maakt het misschien iets makkelijker om je droom werkelijkheid te maken. Voor al diegenen die interesse hebben om dit aanbod te overwegen, stuur me een mailtje.

De sanke
Hi Showa
De neus

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Hoi Luc, ik krijg 3 keer hetzelfde filmpje te zien.

johan on 15/06/2010 08:21

Duw eens op F5 om de cache te vernieuwen van de computer, dan zal hij wel 3 verschillende filmpjes geven.

luc on 15/06/2010 10:59

Wat is jullie keuze van deze vissen ?
Ik zal het voortouw afbijten:
De neus - De sanke - Hi Showa
Maar ik heb wel een heel speciaal gevoel over de Hi Showa.

luc on 15/06/2010 11:01

Waarschijnlijk voor mij niet te betalen maar zeker erg mooie vissen.
Mijn voorkeur zou zijn:
1 De Sanke/de Hi Showa

3e de neus.

Als geld nu eens geen rol speelde dan de twee op mijn eerste plaats.

Groeten Johan Frentz

johan Frentz on 15/06/2010 13:40

1 Sanke, veelbelovend patroon, onderliggend sumi wat aan het doorkomen is en gehele verschijning. Gewoon een pracht koi!
2 De neus, qua body en huidkwaliteit zit er weinig tot geen verschil tussen deze koi. En daar ik toch iets heb met neusjes (zie mijn website) heeft deze mijn voorkeur
3 Hi showa iets te donker naar mijn smaak.

Wat mij opvalt aan de koi van de meiveiling t.o.v. die van vorig jaar is dat ze kleiner zijn dan die van 2009...

Ton on 15/06/2010 13:54

Ton,ben het helemaal met je eens !
Alleen mischien minder fan van neusjes,bij deze maakt het de vis!

Gr.Jack

jack on 15/06/2010 19:16

De hi showa kan nu iets te donker zijn, maar mijn gevoel zegt me dat deze bij het ouder, groter en breder worden, enkele spierwitte vlakken op de juiste plaatsen gaat laten zien, en dat is waar ik op gok. Om van te watertanden dan. Ze zal wel niet zo groot worden als de neus, tenminste, als je de bouw van de neus bekijkt, dan wordt je eventjes stilletjes....ik toch.

luc on 15/06/2010 20:53