Een hoogdag voor Polleke.

Een hoogdag voor Polleke.Ik denk dat er weinig mensen zijn die zo genieten van hun koi als Polleke.

Toegegeven, zijn naam komt tegenwoordige regelmatig voor in de nieuwsitems, maar dat is toeval, en is ook te wijten aan zijn aankopen tijdens de winter.

Gisteren was het een zonnige dag en hij besloot de koi te komen ophalen. Zijn temperatuur bedroeg hetzelfde als de temperatuur bij mij, en thuis zitten ze altijd beter dan in Arendonk. Het mooie aan deze hoogdag is ook dat zijn vrouw had toegezegd om de koi samen met Polleke in de vijver te zetten en dat is al een heuglijk feit.

Vrouwen kunnen zowel een steunende als een storende faktor zijn in het koigebeuren. Er zijn echtparen waarbij de vrouw volledig achter de man staat en de hobby volledig ondersteunen, maar er zijn ook andere gevallen bekend. Feit is, dat als iemand op het punt staat om een koi te kopen, maar hij nog eventjes moet bellen, wat hij dan op een afstandje sereen doet, dat de koop gewoonlijk niet doorgaat. Dit is alleen maar een vaststelling zonder meer.

Polleke is echter trots op zijn koi, en ook op het feit dat zijn vrouw hem volledig ondersteunt. Ik ken haar naam niet, maar ik wil ze toch even via deze weg mijn welgemeende sympathie betuigen. Ik heb "hun" oogappels dan ook even gemeten en op film gezet. Hij hoopt ze boven de 80 cm te krijgen, want Polleke houdt van grote koi. Ik zet ze hier even op een rijtje:

Mannelijke sanke SA-V12-1118
Kindai showa 1211011
Gigantische showa SH-V12-1119

De kindai showa was van de opensales, de andere twee werden op de veiling aangekocht in november 2012. Na 4 maanden in mijn quarantaine bakken zijn ze nog enkele cm gegroeid, en nu zijn ze klaar om hun body wat aan te scherpen. Ik ben blij voor Polleke, want ik weet hoeveel plezier hij heeft in het koigebeuren. Tijdens het overzetten in de vijver, werden mij nog wat foto's bezorgd, en daar ben ik blij mee.

Ik heb gisteren nog een hoop werk verzet om een buitenvijver in orde te krijgen. Ik ben genoodzaakt om een vijver op te warmen naar 15° om de vissen die de mensen nog niet kunnen ophalen wegens te warm, een plaatsje te geven. Het opstarten en het onderhoudt van de vijver gebeurd met een nieuwe combinatie van produkten de ik in samenwerking met een goede klant van mij voortaan ga toepassen.

Ik weet hoeveel kennis en ervaring hij heeft met koi. Het is altijd een plezier om met mensen te praten die over echte kennis beschikken, er niet mee willen "stoefen", maar wel weten wat ze zeggen. Ik stel er dan ook veel prijs op om zijn kennis over te brengen naar Interkoi. Je bent nooit te oud om te leren. Ik zal later over deze toepassing meer info geven.

Tevens heb ik een aantal vissen na hun winterperiode gecontroleerd, want ik zag hier en daar een kleine beschadiging, en dat moest ik even controleren. Deze bowl met kohaku geeft toch wel een indrukwekkend gezicht, waar ik best trots op ben.

De meesten zijn tosai van verleden jaar, en als ik zeg dat ze netjes ontwikkeld zijn, kan je me dan bijtreden ? Het zijn koi die dit jaar hun weg moeten vinden naar een nieuwe klant. Benieuwd of dit zal lukken. De meeste zijn van Hoshikin, en enkele nog van Torazo. Ze zijn ± 50 cm. Was ik vroeger een fanatieke showa fan, dan is dit het bewijs dat tijden veranderen.

De kleine showa werden allemaal gefilmd en gefotografeerd. Dit filmpje is een overzicht van de showa die binnenkort ook moeten opgehaald worden.

Meer afbeeldingen

Reacties

15 reacties tot nog toe

Hoi Polleke, nou het "voorjaar" kan voor jou niet beter beginnen. zodra je kap eraf gaat kun je direct van je nieuwe aanwinsten genieten.

zorg er maar goed voor en succes met het grootbrengen van deze mooie koi.

stephan on 22/03/2013 07:48

Hey dat ben ik ;) ,Ja als je 3x koi koopt dan sta je toch even in de belangstelling .Nu zal het wel veel rustiger worden ten huize polleke maar ik kan wel elke dag genieten van de koi .Ze doen het vanaf de 1e moment goed in de vijver en kwamen zelfs al kijken voor voer waarbij ze aan de planten trokken met een gezicht van wat is dat nauw weer haha.
Het klopt ook dat mijn vrouwtje mee wou helpen met het uitpakken/overzetten van de koi dat was zeer aangenaam en het was zelfs eventjes stil hihi.
Er kan ook weinig gebeuren als ze zouden springen want de overkapping ligt er nog op ,dan is het koude weer toch nog voor iets goed pff .De nieuwe koi die kwamen wel even wat happen maar er heeft er nog geen 1 gesprongen .
Hierbij mag er ook weer wel eens gezegdtdtd worden dat de koi bij interkoi er zeer goed bij zitten en dus ook gretig eten en hun afweersysteem op pijl houden .
Je weet het natuurlijk nooit wat er kan/zal gebeuren met een nieuwe koi erbij in je eigen bestand maar hier heb ik geen schrik van .
grtjs en nu ga ik eerst weer even naar de koi kijken dat begrijpen jullie wel he .

paul on 22/03/2013 07:52

Hey bedankt stephan,ik zal het proberen .grtjs

paul on 22/03/2013 08:02

Geniet ervan Paul !
Over een tijdje zorg jij wel voor een up-date aangaande de verdere
ontwikkeling van de deze Koi.

Gr.Jack.

jack on 22/03/2013 10:18

Go Polle ! :)

Jeroen on 22/03/2013 12:45

Mooie aanwinsten! Dat word genieten ... als de lente nu eens door zet.

Arjan on 22/03/2013 13:03

Ja hoor Arjan ik ben ook helemaal klaar voor de warme zwoele lente .

paul on 22/03/2013 14:56

prachtige aanwinsten polleke verwen ze maar goed he

rudy on 22/03/2013 15:27

Ja rudi dat weet je he ,het is zoals bij jou alles voor de koi .grtjs

paul on 22/03/2013 16:56

Knappe Koi . En dit jaar nog aankopen ?

Johan on 22/03/2013 20:32

Oeps mijn computer viel uit toen ik nog aan het typen was. Wat ik nog wou vragen aan Paul : ben je nog nooit bij de Koi in het water gevallen , je hangt er zo dicht bij .

Johan on 22/03/2013 20:39

Haha johan die reactie heb ik al vaker gehad ,altijd die kale kop boven de bowl in de weg van de camera straks kruipt hij erbij ;) .
Het is altijd een mooi gezicht ook he de koi in een bowl/meetbak ,dan ben ik niet meer te houden en wil ik de opkomende en onderliggende sumi kleur van dichtbij bekijken .Ik kijk al helemaal anders naar de koi nu en kan het meer en meer apricieren dat koi zo duur zijn en dat zijn gewoonlijk de betere ook verdikke he haha.grtjs

paul on 22/03/2013 20:54

Nou Paul dit is een mooie anvulling op je koi bestand
De bowl met Kohaku's zijn mooie vissen
Hier zie je maar weer wat voor kwaliteit in Arendonk rond zwemt

Jent on 22/03/2013 20:57

Hey jent het is zelfs meer dan een aanvulling ,het maakt de vijver echt rijkelijker en dan zijn het nog de kleinste dus na 2 jaar zal het er hopelijk heel anders eruitzien .
Ja en die kohaku njam njam en ik begrijp niet dat die grootste (sandan) nog niet verkocht is he !Het is niet wat je NU koopt maar de potentie voor de toekomst en dat vergeten veel mensen wel eens .grtjs

paul on 23/03/2013 07:12

Ow ik bedoel de 4 staps kohaku natuurlijk ,foutje .

paul on 23/03/2013 07:13