Een mooi filmpje gevonden.

Een mooi filmpje gevonden.Op mijn zoektocht naar enkele potentiële nieuwsitems kwam ik een filmpje tegen van de 52ste Nogyo-sai Nishikigoi Show.

Je kan het filmpje hier bekijken. Het duurt ongeveer 21 minuten en werden gemaakt door Harald bachman. Buiten de GC geeft het ook een indruk van de aanwezige vissen op deze show. Altijd interessant om even te bekijken tijdens deze ongezellige winterdagen.

De koi die mij geweldig opvalt is de jumbo goshiki met het sympathieke neusje, helemaal op het einde van de film. Opvallend ook is het grote aantal goshiki dat momenteel gekweekt wordt. het schijnt een koi te zijn die "furore" maakt, ofwel hoog gewaardeerd blijkt te worden.

Wat je wel heel goed kan beoordelen op dit filmpje is de kwaliteit van de Grand Champion. Let hier vooral op de body en de huidkwaliteit van de koi, maar heb ook aandacht voor het sachi, de odome en alle andere punten die belangrijk zijn bij de beoordeling.

Reacties

6 reacties tot nog toe

Super! Enorme koi, Kdenk dat de koi niet zo heel groot is , maar wel een enorme body. Goshiki, niet echt mijn ding Luc...
Super kohaku's wat me opvalt...

kurt on 06/11/2012 14:01

Wat een super koi die hier allemaal de revue passeren, en niet in het minst de kohaku's. Prachtig gewoon, met dank aan Harald!
Dit filmpje toont aan dat we onze vooringenomenheid m.b.t. Momotaro en Sakai FF go-sanke moeten laten varen, maar tegen wie zeg ik het?
De goesting bekruipt mij trouwens om op termijn zo'n loepzuivere goshiki aan de haak te slaan.
We weten niet wat we missen, 'geïndoctrineerd' als wij zijn van go-sanke.

Martin on 06/11/2012 22:46

@Martin, ik weet heel goed wat ik mis.
Betaalbare top Sanke!
En als het dat wat anders moest worden: Ai- Goromo.
Maar net als jouw Goshiki,loepzuivere exemplaren komen bijna niet naar de Benelux. Laat staan dat ze te betalen zijn en loepzuiver blijven in ons water.

Gr.Jack.

jack on 07/11/2012 16:58

Hoi Jack, je zegt een waarheid als een klok...maar "betaalbaar" dat kan, maar daarbij "top sanke" dat wordt wat moeilijker...

Persoonlijk zie ik doodgraag een mooie goshiki of een mooi koromo, maar durf ze niet kopen. Ik ga echter wel eens zien bij Taniguchi want die schijnt hele goede goshiki te hebben. Als ik er eentjes vind breng ik deze mee. En ook ben ik benieuwd naar de enige goshiki die ik bij Kanno heb gekocht, 1204004. Hier ben ik heel benieuwd naar...

luc on 07/11/2012 17:49

Moeilijk te verkopen denk ik, zeker een goede duurdere .

johan on 07/11/2012 20:19

De 1204004 ...weer eens even goed bekeken. Je zou toch denken gewoon Kohaku als je snel kijkt. Heel benieuwd hoe deze ontwikkeld!
Nog vrouwelijk ook.
Kanno is wel een van de betere Goshiki kwekers op dit moment.

Gr.Jack.

jack on 08/11/2012 20:34