Een mooi verhaal.

Een mooi verhaal.Onze zoektocht in november 2009 bracht ons bij deze prachtige sanke van Yamamatsu, een droomkoi.

Pff, wat hadden we die graag aangekocht, maar we waren er blijkbaar op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats. Wat moet je hierbij verstaan ? Soms kom je op de goede moment, en is de prijs helemaal anders gevormd dan anders. Het is moeilijk uit te leggen, en nog veel minder te begrijpen, maar het is zo.

Wij konden haar in ieder geval niet kopen, ondanks het feit dat we ze fantastisch vonden. Ik heb ze trouwens nog op film staan als nisai. Bekijk dit filmpje van weleer., en zo zie je hoe belangrijk de uitgebreide bibliotheek van Interkoi wel is. Ook kan je dit nieuwsitem nog eens nalezen.

2 jaar nadien kwamen we Floor en Mireille tegen, van floors koishop, 2 begeesterde koiliefhebbers met het hart op de goede plaats, en die vertelden me over hun aankoop van een sanke bij Yamamatsu. Hun omschrijving deed bij mij al vlug een belletjes rinkelen, en als ze dan nog een foto van hun sanke lieten zien, was mij het wel duidelijk dat zij de nieuwe eigenaars waren van dit geweldig prijsbeestje.

Zij waren er wel op de juiste moment en op de juiste plaats. Als je nu ziet hoe de sanke als yonsai is geëvolueerd, dan moet je toch wel eens slikken, want ze is gewoon fantastisch mooi geworden. Bekijk het filmpje, en geniet zelf met volle teugen.

Met een gezonde portie jalouzie heb ik het filmpje al meermaals bekeken, en telkens bekruipt me een gevoel van intens plezier als ik deze sanke zie. Ze is nu 70 cm werd me verteld, en zal ze mee gaan doen aan de Nogyosai show. Ik hoop dat ze de pannen van het dak wint.

Ik gun het Floor en Mireille van harte, en ik hoop dat ze ooit hier mee kan doen in de shows, en liefst dat ze 85 cm zal zijn om de titel van Grand Champion binnen te halen. Ik wens ze er in ieder geval veel plezier mee, en wens ze het allerbeste met een geweldige vis die zijn weerga niet kent.

Op het betreffende nieuwsitem werd ik trouwens nog eens geconfronteerd met de oyakoi van Yamamatsu, en vooral met de showa oyakoi (zie foto). Aan wie doet deze oyakoi je denken als je ons lilliputterke ziet ?

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

G.C in wording,wat een fantastisch mooie Sanke!
Naar dat filmpje kan je blijven kijken.

Gr.Jack.

jack on 17/10/2011 18:33

"Op de juiste moment en op de juiste plaats", tegen wie zeg je het Luc? Doodjammer alleen maar dat deze super sanke niet naar Arendonk komt, want anders had ik het wel geweten!
Is het toegestaan om bij de concullega (Floors Koishop) te gaan aankloppen voor een babbeltje, Luc??? Ik neem aan van wel, want anders zou je met dit nieuwsitem niet gekomen zijn.

@ Jack,
G.C. in wording? Ik zou niet anders wensen, maar toch nog even (lees: enkele jaren) afwachten, vermits ze thans nog maar 70 cm is. Alhoewel, ik zou het Floor en Mireille (en eventueel mij zelf) wel van harte gunnen. Vrees echter dat ook zij het in de toekomst zal moeten afleggen tegen het SFF geweld!

Martin on 17/10/2011 21:43

@Martin... waarom met Floor gaan praten als er in Japan van Luc nog een prachtige sanke zit... zelfde kweker en naar mijn mening met meer uitstraling... 1011047 en ook deze gaat straks ruim over de 80 cm.!

Ton on 18/10/2011 07:51

Ja Ton, daar heb je hoogst waarschijnlijk ook gelijk in.
Maar verblind door de schoonheid van de sanke van Floor was ik dat (als grote sanke liefhebber) even uit het oog verloren. Vandaar mijn tussenkomst, die overigens niet heel ernstig bedoeld was (wat tussen de regels wel te lezen was).
Trouwens, even abstractie gemaakt van de 1011047, wat dan te denken van de godan sanke SA-V9-1063, die inmiddels naar het schijnt ook heel goed ontwikkeld is tot yonsai? Helaas is deze destijds heel snel verkocht geworden aan een nobele onbekende . . . voor zover ik van Luc begrepen heb.

Martin on 18/10/2011 15:31

Ik ben misschien niet zo snel maar ik verneem zojuist dat Almere gaat stoppen. Het lijkt me wel logisch als dat hier ook terug te vinden zou zijn als dit overal al te lezen is.....

Stefke on 18/10/2011 15:55

Ik ben benieuwd wanneer deze schoonheid naar de zaak van Floor en Mireille komt
Dan zal ik zeker gaan kijken want het is tenslotte maar 5 minuten bij mij vandaan.

Jent on 18/10/2011 19:04

Ik snap jou reactie niet goed Stefke. Wat heeft dit nu met de sanke te maken. Bovendien heeft Interkoi Almere toch zelf alles op zijn website gezet, waarom moet Luc dit hier ook nog eens expliciet vermelden.

jan on 18/10/2011 19:13

Om de simpele reden dat het hier een interkoi vestiging betreft?

Stefke on 19/10/2011 11:21

stuur dan toch een rechtstreekse mail naar Luc, want ik zie het verband niet tussen deze sanke en jou opmerking.

jan on 20/10/2011 09:34