Een perfecte 2-daagse.

Een perfecte 2-daagse.Als alle zondagen waren zoals gisteren, dan zouden we eraan denken om iedere zondag open te houden....

Ik moet dan wel van het kastje naar de muur lopen om alles in orde te houden, maar toch zie ik dat de mensen zich goed vermaken.

Telkens als er een koi gebowld wordt, hoor je toch weer de "ooohs" en de "waaws" die getuigen dat het toch steeds een belevenis is om een koi van hoge kwaliteit te bowlen. Ik geniet er in ieder geval nog steeds van.

Vooral de kindai showa die volgende week richting Rotterdam vertrekt, deed vele monden openvallen. Wat een body, wat een huidkwaliteit, dit is toch waar we met zijn allen van genieten, nietwaar...

Wat mijzelf veel bewondering ontlokte buiten de kindai Showa, waren de 2 Sandan Kohaku van Matsue. Wat zijn deze vrouwkens gegroeid en verbeterd...dit belooft voor de toekomst. Als je dan nog beschikt over de onderbouwde kennis van twee echte koiliefhebbers, Ben en Rini, dan is het hek helemaal van de dam. Het is een voorrecht om met deze 2 koiliefhebbers te mogen samenwerken. Ik vraag me dikwijls af, waar ik dit aan verdiend heb.

Meerdere mensen kwamen zich ook een beeld vormen van de filtersystemen die bij ons gebruikt zijn, want er zijn een groot aantal mensen die bezig zijn zelf een vijver aan te leggen. Wij staan ze graag te woord hierover.

Als afsluiting van deze heerlijke dag, vertrokken 2 van mijn echte topfavorieten richting Hengelo. Een zalige showa van Momotaro die alles in huis heeft om een hele grote te worden, en een sanke van Momotaro die op dit ogenblik niet aan het verwachtingspratroon voldoet, maar waar ik alle vertrouwen in heb dat zij voor veel verrassingen kan zorgen....dus tategoi in de werkelijke zin van het woord.

Wij kunnen alleem maar zeggen, bedankt mensen voor deze geslaagde dag.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Goedemorgen!

Gisteren was ook voor ons een topdag. Het is ècht genieten, van de koi, van de mensen, de gezelligheid.

Beide koi zwemmen inmiddels goed met de anderen mee. Wij gaan ons best doen om te proberen deze koi zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen!

Ik ben wel verschrikkelijk trots, dat deze prachtkoi nu bij ons zwemmen. Ik was al bijna niet bij mijn vijver weg te slaan, maar eigenlijk wil ik nu liever niet naar mijn werk ;-) Ik wil gewoon de hele dag blijven zitten waar ik nu zit, naast de vijver...

Groet,

Noëlle on 25/08/2008 08:40

En die koi met dat bloemenpatroon, wat een beauty. Die valt telkens meteen op. Is die ook verkocht Luc, of zwemt die nog bij je rond ?

Claudia on 25/08/2008 10:11

Die zwemt gelukkig nog steeds bij mij rond Claudia. Dit wordt een pracht van een Jumbo, want hij groeit positief. Deze koi valt ook altijd meteen op als je in de vijver kijkt. Karakter is toppie....zwemt rustig rond, eet wat van de kantjes...kan je echt van genieten. Wij hopen dat we hem boven de 75 cm kunnen krijgen. Haar naam trouwens is "den Appel" of "Appeltje". Vraag me niet waarom, maar hij doet me aan een appelboom denken.

luc on 25/08/2008 10:13

Ziet er weer gezellig uit! Toch nog een sanke erbij Noelle? :-) Veel plezier met je aanwinsten... En ik begrijp wat je bedoelt met bij je vijver blijven zitten.... maar ja werken moet af en toe anders moeten we andere hobby zoeken ;-)

Ton on 25/08/2008 20:01