Een showa van Sakai.

Een showa van Sakai.Toen ik van de week enkele koi ging bowlen bij een klant, kwam ik ook deze showa tegen.

Ditmaal kwam ze niet van bij mij, maar werd aangekocht bij Ronald Nijs van aqua-hobby.be. Hij kwam uit het gewone segment, zeg maar voor een meer betaalbare prijs.

Een filmpje van de showa is volgens mij altijd meegenomen en zegt toch iets meer dan een foto.

Ik weet niet precies hoe oud deze showa is, maar als ik een schatting moet maken, kan ik enkel gissen, en afgaande op de informatie die ik heb, zou deze om en bij de 7-8 jaar moeten zijn. Het blijft een dankbare koi om te zien en om in je vijver te hebben rondzwemmen. Ze kan niet mee met de grotere kleppers die nu de vijver bevolken, maar qua uitstraling zijn er voldoende mensen die hier gelukkig mee zouden zijn.

Een mooie vraag die Ronald aan mijn klant stelde, vind ik toch gepast om hier even neer te zetten. Ik ken niet de juiste bewoordingen die gebruikt werden maar de vraag kwam neer op het volgende: "hoe is het met mijn showa ? Is het verschil in prijs tussen de showa die je van mij kocht en de duurdere koi die je van interkoi kocht, het verschil in prijs waard ?"

Dit is een doordenkertje en men moet er even over nadenken om hier een gepast antwoord op te geven. Ten eerste moet je zelf bepalen hoeveel je uit moet geven aan een koi, dat is sowieso het belangrijkste.

Het antwoord dat mijn klant echter gaf, was dat de koi goed was ontwikkeld, maar toch gelemiteerd bleef in groei, en dat de ontwikkeling eigenlijk gestopt was. De showa was 70 cm, mooi, maar daar blijft het ook bij. 70 cm is een mooie lengte, maar als je je zinnen hebt gezet op koi van 80+ dan wordt je droom niet vervult.

Bovendien kan je je de vraag stellen, hoeveel van dit soort koi men moet aankopen om een resultaat zoals deze te krijgen ? Ik vond het in ieder geval een mooie showa om te laten zien, en ondanks haar "kleine maat" (maar groot genoeg hoor) heeft ze toch een goede uitstraling en heeft ze alles in huis om je vijver nog lang te sieren en de eigenaar nog veel plezier te geven.

Reacties

3 reacties tot nog toe

Een erg prettige vis om naar te kijken!

Arjan on 06/07/2013 08:09

70cm maar toch zeer imposant! Ik houd hier wel van... Dat deze dan "maar" 70cm is is voor mij geen enkel probleem!

Matthijs on 07/07/2013 00:27

Een mooie klassieke showa, met evenwichtige body, heel goede huidkwaliteit, fel beni en gitzwart sumi, dat mag zeker gezegd worden, maar blijkbaar ook eentje met een relatief beperkt groeipotentieel.
Ik ken persoonlijk de eigenaar van deze showa, en deze heeft mij verteld dat de koi intussen 6 jaar oud is (niet 7 à 8 jaar zoals door Luc ingeschat) en hoeveel deze als nisai destijds maar gekost heeft.
Een lengte van 70 cm op die leeftijd is dan voor een showa uit het goedkopere segment van SFF, met die positieve kenmerken, dan toch nog een meevaller dacht ik, en wie weet zit er de komende jaren nog een beetje extra groei in.
Te oordelen naar de algemene ontwikkeling tot dusver, in mijn ogen wel een koi met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Aan de eigenaar nog veel geluk en plezier ermee gewenst voor de komende jaren.

Martin on 10/07/2013 13:58