Een tategoi die nog betaalbaar is.

Een tategoi die nog betaalbaar is.Reeds 3 jaar zwemt deze tategoi rond bij Interkoi.

Ik krijg ze niet verkocht, terwijl echte klasse toch zou moeten gewaardeerd worden. Nu kwamen er weer enkele wonderbaarlijke pluspuntjes aan het licht tijdens de controle van de groeivijver gisteren. (waarover morgen meer). Bekijk het filmpje

De groei…. niet fenomenaal. Moet dit dan ? Neen, voor ons moet dit niet. Er moet wel vooruitgang in zitten, maar ze is nu 5 jaar en ze is van 48 naar 67 cm gegaan in deze periode, die niet altijd optimaal was voor haar. Bij een dealer zitten is geen luxe verblijfplaats. Dit wil zeggen, slechts 6,5 cm in per jaar. Als je er nu nog 4 jaar bijteld, dan is 80 cm toch een ideaal beeld zou ik zeggen.

Als deze tategoi 80 cm is in deze conditie, dan mag je toch van een succes spreken denk ik, want dan is ze nog maar 9 jaar. Ondertussen hebben we ook ontdekt dat ze op de neus het eerste sumi puntje heeft ontwikkeld. Opvolgen is de boodschap, want dit zou wel eens het startschot kunnen betekenen voor een echte menware. Laat het ons hopen, want dat zou op deze koi een echte meerwaarde zijn.

Tevens waren we heel gelukkig met het kiwa en sashi dat consequent beter wordt, en voor ons blijft het een tategoi. Als we dan bedenken dat we dit soort koi op dit moment gewoon niet aangekocht kunnen krijgen in Japan, dan is deze spotgoedkoop. Ze blijft nog een 3-tal maanden in de groeivijver zitten, en laten we hopen dat de evolutie positief blijft.

Wie je de prijs wil weten van deze koi? 4750 euro.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Persoonlijk heb ik nooit begrepen dat deze showa nog niet verkocht is.Ze is van de shiro showa-takeda bloedlijn en een volle zus van onze Y-Tashi.
Y-Tashi is momenteel een 80 cm, vol van body en je ziet ze nog constant evolueren.
Zet deze zus in een vijver en inderdaad, binnen een paar jaar weet je niet wat je ziet. Het zijn daarbij zeer aangename kois, onbevreesd en altijd het baasje in het oog houden voor een snabbeltje.
Ook qua prijs heeft Luc volmondig gelijk; voor het dubbel van de prijs van nu komt deze waarschijnlijk niet meer uit Japan.

willy on 26/01/2011 09:05

Snap ik ook niet, vind het echt een pracht van een beest!
Patroon spreekt me erg aan.
Jammer dat het niet de prijsklasse is waarin ik kan en (vooral) mag kijken.

Maar weet zeker dat deze koi snel een eigenaar zal vinden die het er wel voor over heeft.
Want zoals eerder gezegd is deze koi zijn prijs meer dan waard

Barrykoi on 26/01/2011 16:06

Ah Helena... zusje van Hera...

Had ik 't gekund, dan had Luc dit item niet hoeven plaatsen... Voor Helena heb ik altijd al een zwak, Hera was destijds wat verder ontwikkeld en daarom viel de keuze op Hera. Maar beide hadden toen (en nu nog steeds) een toekomst voor zich. Bij Hera ontwikkelt zich ook pas sinds vorig jaar sumi op de neus. Er komen steeds stipjes bij en ik heb al de opmerking gehad: 'mooie showa, jammer van de shimmi...' En dan denk ik: 'wacht maar...

Het mooiste van deze twee koidames vind ik nog steeds hun oogopslag & hun karakter. Ze zijn zo lief. Ik weet dat veel lezers nu de ogen ten hemel opslaan, maar er is gewoon geen andere omschrijving. Ze zijn kalm, rustig, bedachtzaam. Ze kennen je. Volgen je met hun ogen, kijken je recht aan. Zeer welopgevoede dames als het gaat om eten. Ze graaien niet, maar nuttigen met zekere en beschaafde gretigheid hun voer.

Hera en Helena en volgens mij ook drie andere zussen hebben eigenlijk alles wat je in een koi zoekt. prachtige body en patroon, heerlijk karakter.

Betoverend, dat zijn ze. En wie wil zich nu niet laten betoveren?

Noëlle on 26/01/2011 17:21

Wat kan je het mooi zeggen Noëlle. De koi is al dadelijk meer waard. Het was inderdaad een geweldig quintet.

luc on 26/01/2011 18:19


Probleem voor mij is dat ik absoluut menware op een showa wil hebben.
Je kan zoveel goede punten noemen, menware staat voor mij op de 1 e plaats bij een showa. Brengt ook direct het probleem om de juiste te vinden. Wat ik dan ook een waanzinnige verschijning vind is de Dainishi Showa van ons Martin. Het spinneweb op de kop geeft mij kippevel, vervolgens heeft de beste man ook nog de Takigawa showa met ook een prachtige kop tekening. Luc, ik hoop dat er volgend jaar een menware aftekent en we spreken elkaar weer, als een ander de gok niet durft te wagen. Ik vind het een prachtige showa maar mis net waar het bij mij omdraait.

marco on 26/01/2011 20:57

Hey Marco, bedankt voor de mooie complimenten aangaande de twee genoemde showa die momenteel in Arendonk zwemmen. Ben er ook heel blij mee!
En wat Helena betreft, weet dat ik een jaar geleden op het punt heb gestaan om haar te kopen, vooral wegens haar (verwachte) koptekening . . . en omdat ik absoluut ook zo'n shiro showa wou hebben.
Moest ik intussen niet een andere weg zijn ingeslagen, dan zou ik wel weten wat ik zou doen. Juist ja, mij in elk geval zo'n zeldzame shiro showa als Helena uit het veel besproken quintet aanschaffen, want dergelijke kans zal zich niet zo vaak meer voordoen. Een gok wagen dus, ik vind dat daar niks mis mee is.

Martin on 27/01/2011 01:20