Een tijdje weg geweest, maar ik ben terug...

Een tijdje weg geweest, maar ik ben terug...Na een kleine pitstop van een week zijn de batterijen weer opgeladen en kunnen we er weer met volle moed tegenaan.

s' Morgens eerst alles nagekeken, en alles was schijnbaar in orde, buiten mijn grote tancho die helemaal rood doorlopen was. Ik denk, wat is hier toch aan de hand...rood gestresst en 1 kg afgevallen...Tja, niet moeilijk met 10 mannekes in een bak, het moet een serieuze orgie zijn geweest...

Ik was blij dat ik de nodige rust heb gehad, want ik kreeg vandaag heel wat bezoek, waaronder het charmante bezoek van de bezielers van K3, en dat is altijd de voorbode van een goede middag, en dit ondanks het slechte weer.

Een sanke van Ben's Bakje was klaar om naar huis te gaan. Op 22 cm binnengekomen op 22 april, had ze nu de gezegende lengte van 31 cm bereikt, al met al een prachtig resultaat. Van deze serie zijn er nog slechts 3 koi over, allemaal showa. We konden het niet laten om nog even Little Lucy te showen....wat een prachtige kohaku toch. Met haar 34 cm de grootste groeier en een kohaku met een geweldige uitstraling.

Daarna was het de beurt aan de benigoi van Mark, maar daar heb ik door de drukte helaas geen foto's van kunnen maken. Geen probleem, want Mark vertoont zich niet graag op de foto...

De Asagi van Yoozen (Conias) die het geweldig goed had gedaan, werd vandaag opgehaald door Eric en verhuist richting Bergeijk. Deze lichte asagi is goed geëvolueerd. Ze was een 8-tal cm. gegroeid en zal nog serieus doorgroeien. De moeder was inderdaad dik over de meter, en deze 2-jarige dochter was nu ook al over de 60 cm.

Tenslotte moest ik afscheid nemen van Hera, een showa van Momotaro. Deze was al lang in Arendonk en heb ik altijd gekoesterd. Zij kwam nog uit de selectie die Maeda van Momotaro speciaal voor mij gemaakt had. Het sumi was van voortreffelijke kwaliteit, en de koi was nu 62 cm gemeten, de body was enorm zoals je op de foto kunt zien, en nee hoor, deze foto's zijn niet bewerkt. Ze heeft ongeveer 19 maanden bij mij gezeten, en dat doet toch wel iets om er nu afscheid van te nemen.

Voila, mijn eerste nieuwsitem staat er weer op.....de laatste foto's zijn er van het nieuwe hondje van Ben en Riny, waarvan ik de naam maar weer eens vergeten ben. Het is een bruine Jack Russel...lief hoor als ze zo klein zijn.Meer afbeeldingen

Reacties

14 reacties tot nog toe

We zijn goed thuisgekomen en na de nodige gewenning zwemt Hera nu net in de vijver!

Ze is mooi, vele malen mooier dan welke foto dan ook kan uitbeelden.

Genieten dit...

Groet,

Noëlle on 18/07/2009 18:47

Inderdaad een prachtige showa, Noëlle, maar dat wisten we al een tijdje hé!
Hopelijk heb je er heel veel geluk mee, rekening houdend met wat voorafging, en kan je er nog vele jaren volop van genieten. Het is je van harte gegund.

Martin on 18/07/2009 19:06

Proficiat noëlle.

Net als Martin schrijft het is je van harte gegund .
Niet vele koi is het gegeven om uit te groeien naar een kampioen,maar dit is er eentje hoor.
Bij deze ook een groot compliment voor interkoi Arendonk ,de gerijpte bakken en de 100% verzorging werpt hier ook duidelijk zijn vruchten af .
Ook de andere koi die vertrokken spraken tot de verbeelding want de huidkwaliteit was bij allen toegenomen, en dat zie je in de handel toch niet dikwijls.Moet ik er wel bij vertellen dat ook nergens op bezuinigd word,ze krijgen hoogwaardig voer aangevuld met alle soorten vers natuurlijk voer .
ook word er gespeeld met de aanwezige natuurlijke algen . Zelfs hoogwaardige klei word regelmatig toegediend .dit is dan ook de enige manier om koi te laten verbeteren .In alle andere gevallen zullen de koi alleen maar achteruit gaan .
Het hondje van Riny heet Gizmo

groetjes Ben.

Ben en Riny on 18/07/2009 19:37

Hoi Luc/Ben/Rini

Ik heb vandaag de Sanke in quarantaine geplaats in ga haar over twee weken in de natuurvijver plaatsen om te kijken of ik ook zo,n groei kan behalen als jullie ik ben benieuwt
Ze komt dan in een vijver van 55m3 met nog 2 tossai en 4 nissai ik denk dat ik na een paar maanden een mooi resultaat moet kunnen behalen

Groetjes Erik
Interkoi Hapert

Erik van Lint on 18/07/2009 20:54

@Noelle Geniet er maar lekker van! Jullie verdienen dat wel na alle ellende!
@ Ben en Riny Wat een poeppie die kleine! En gefeliciteerd met jullie aankoop :-)
@ Luc Heb je wel nog genoten van je weekje vrij! Lekker uitwaaien op het strand! Is af en toe toch ook wel fijn.

Vanavond is er eindelijk water in de vijver gegaan... Morgenochtend even kijken of alles goed gaat en als dat zo is dan gaan we de eerste vissen klaar maken om over te zetten... Foto's morgen op mijn site :-)
Zoals het er nu naar uitziet zal de bezetting als volgt worden: Showa van Dainishi, showa van Momotaro, Sanke van Momotaro, Shiro van Omosako en Ginrin Hi Utsuri. De sanke en de showa zwemmen nu nog in Arendonk maar komen snel naar Almere!
Groeten uit een donker Almere :-)

Ton on 18/07/2009 23:45

@Luc: een tijdje weg geweest, maar nu weer nadrukkelijk aanwezig; zo kennen we jou natuurlijk. Die week aan zee heeft je kennelijk goed gedaan, te oordelen naar het enthousiasme dat afdruipt van je nieuwsitem.

@Ton: ben je niet wat ongeduldig? Moet die nieuwe vijver dan niet eerst wat rijpen, vooraleer er nieuwe visjes in te zetten? Of heb ik iets gemist van het hele verhaal?
In elk geval veel succes toegewenst met de nieuwe tosaivijver. De volgende stap is dat je een heuse kweker wordt, een ware aanwinst voor onze contreien . . . !

Martin on 19/07/2009 00:16

Hai Martin, je hebt inderdaad wat gemist..;-) als je op www.almere.interkoi.eu onder het nieuws gaat kijken zie je hoe ik het ga doen... Alles is ingedraaid en water uit grote vijver.. beetje kant en klaar... en kweken gaat niet gebeuren maar opkweken wel.. Wordt dan Ton's bakkie :-)

Ton on 19/07/2009 00:26

Prachtige showa Noelle en wat een body .
Wel heel goed verzorgt in die 19 maanden .
Veel plezier ermee .

Marcel on 19/07/2009 10:31

Tjonge,wat is die prachtig Noelle,echt mijn showa.Als je die nu eens op een 75 cm weet te krijgen wat toch moet lukken minimaal ,dan heb je toch wat zwemmen hoor.
Doe je best en veel plezier ermee.

marco on 19/07/2009 14:44

Damn, zo'n showa wil ik ook wel, en Little Lucy zie ik ook wel zitten. 't Is alleen een kwestie van sterk te zijn en geen koi meer aan te kopen vooraleer volgend jaar de nieuwe, 4x grotere vijver er staat :)
Een aparte kleur voor een Jack Russel, maar toch een mooi ding ! Je mag hem/haar de groeten doen van "mijn" Gizmo, een Cavalier King Charles Spaniel ;)

Jeroen on 19/07/2009 20:19

@ Jeroen
Hoeveel liter gaat hij worden ?
Dat is een serieuze metamorfose .

Marcel on 19/07/2009 22:41

Dit is een volle zuster. Iets kleiner gebleven, maar kwalitatief volgens mij even goed. Ze verliest op dit ogenblik sumi, maar dit komt door het water bij mij....Als ik ze terug binnen zet wordt ze pikzwart.

luc on 19/07/2009 23:03

Marcel, het zal een vijver worden waarvan het "zwemgedeelte" 30 kuub zal bevatten, hoeveel er in het plantengedeelte zit heb ik niet uitgerekend. Nu bezit ik een vijvertje van 6250L met 6 koi.
Knappe zuster ;)

Jeroen on 20/07/2009 09:25

@Ben... jammer....

Ton on 20/07/2009 14:00