Een tussendoortje

Een tussendoortjeVerslag van Riny en Ans ditmaal, als tussendoortje, zodat ik eventjes ontlast wordt. Straks volgt mijn verslag, van deze informatierijke dag.

De dag begon al goed, Ben verscheen hedenmorgen in zijn nieuwe japanse house-pak. Na zich te hebben omgekleed konden we op pad voor een goed ontbijt. Voor mensen die nog nooit in japan zijn geweest net als wij(riny en ans) de warme en koude koffie kun je in supermarkt kopen in een blikje. Het eten wordt ter plekke verwarmd als je wilt. Dat is nou eens service.

We zijn daarna op pad gegaan om het boek van Rini Groothuis te bezorgen bij Yamamatsu. En tevens foto's en een filmpje te maken met uitleg door de heer Toshiaki Saki zelf, over de sublieme sanke die gisteren door interkoi is aangekocht. Na een kort bezoek bij Otzuka, hebben we onze weg vervolgd naar de Gebroeders Danichi. Daar werden net de koi binnengebracht die geoogst zijn uit de mudpond.

Er werd door ons een zeer mooie showa en shiro gespot. Op dat moment was er geen tijd om hier op in te gaan. We hebben toen een aantal foto's gemaakt van het bedrijf en zijn verder gereden naar Isa. Daar waren op dat moment de chinezen de bakken aan het leegkopen( volgens mij hebben ze de lotto gewonnen,hihi)

Daarom zijn we maar gaan eten in een Japans fastfood restaurant. De curry met rijst is zeker een aanrader. Op de terugweg naar Isa zijn we eerst langs Danichi gereden om naar de showa en de shiro te kijken en of de aankoop zou lukken.
De showa en de shiro werden gebowld en we vielen stijl achterover van de schoonheid van de beide koi. Na lang beraad zagen we handschudden en blijde gezichten en de rest kun je wel raden.

We hebben onze weg vervolgd naar Isa en in de bus hadden we veel plezier met het zingen van liedjes met Ben en het luisteren naar zijn moppen. Ton helaas geen Hole in the mountain. hihi. Brian is wel erg nieuwsgierig naar wat wij zingen en waarom we lachen. Misschien word het tijd dat hij nederlands gaat leren. Bij Isa nog naar nissai gekeken en toen terug naar nagaoka gereden, met een voldaan gevoel hebben we weer genoten van de dag.

Groetjes Riny en Ans

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Geloof me... Die gaten komen vanzelf :-)
Ben benieuwd naar de foto's van vooral de shiro!

Ton on 20/10/2010 15:27

wat een beauty van een shiro helemaal mijn smaak.
kan niet wachten op een filmpje.

theo on 20/10/2010 16:19

Luc, die shiro, gewoon een plaatje. Ik kan zo wel zien dat hier een serieus prijskaartje aan verbonden is, maar geef de prijs aub eens door. Dit is een kans in a lifetime. Anders zet je de prijzen er toch ook op ?

John on 20/10/2010 16:26

Dag John. Geef me even de tijd om alles op een rijtje te zetten. Het gaat hier niet over knikkers, en ik moet toch wel even kunnen tellen om me niet te vergissen. Er is trouwens verschrikkellijk veel interesse in de shiro, maar dat zul je al wel begrepen hebben....

luc on 20/10/2010 16:28

Zo aan het zien vermaken jullie je wel. geniet ervan maar dit gaat wel lukken. bijzonder he dat je warme dranken uit de automaat kan halen dit is ook nog goed bijgebleven

veel plezier nog en tot snel!

gr. Stephan

stephan on 20/10/2010 19:45

Dag Dames,

Jullie hebben wel lol zo te zien. Hoe is de reis vandaag gegaan? Houten achterwerk, stramme benen en stijve rug of valt het mee?

Heb regelmatig aan jullie gedacht daar!

Groet van een hardwerkende

Noëlle on 21/10/2010 11:56

Alvast twee prachtige en gezonde koi te zien op die eerste foto, waauw . . .
Op de verschillende beoordelingscriteria (body shape, huidkwaliteit, kleurenpatroon en algemene uitstraling) in mijn ogen weinig of niets aan te merken (al ben ik geen jurylid). En bovenal: garantee female!
Die aan de rechterkant op de foto lijkt zelfs avances te maken en haar charmes extra in de weegschaal te werpen. Wie weet, zou ze misschien uit de hand willen komen eten, of zou ze nog andere bedoelingen hebben ???

(EEN EN AL GRAPJE NATUURLIJK)

Martin on 21/10/2010 14:40