Een tweede kans

Een tweede kansWaarom zeg ik dit ? Wel het volgende...gisteren werd de optie van de, "in onze ogen", wonderbaarlijk goede kohaku van Matsue, niet gelicht.

Met andere woorden, deze komt nu terug vrij. Als er nu enkele koi zijn die bij ons een grote indruk hebben achtergelaten, dan zijn het toch de koi van Matsue, en vooral de showa en de sandan kohaku.

Ik wou deze kohaku persoonlijk hebben, omdat ik haar zelf zo bewonderswaardig mooi vond. Normaal ga ik voor de wat onorthodoxe patronen op een goede body, maar hier ben ik volledig overstag gegaan voor een zuivere sandan kohaku op een goede body en met een onuitgesproken toekomst. Bekijk dit filmpje aandachtig en zeg nu zelf.

Huidkwaliteit was zeldzaam mooi, met de kandijkleurige kop zoals het hoort bij dit soort koi. Het beni geeft de juiste toets weer, overal egaal maar vooral met de juiste intensiteit en glans, zo zien wij het graag. De bouw laat alle kenmerken vrij om een flinke jumbo koi te worden als ze op de juiste plaats terechtkomt, solide, stevig, goed geproportioneerd, met sterke vinnen aan de borst en een sterke staartpartij.

Het kiwa is goed te noemen, het sashi niet te breed, vrij zacht overal gelijkwaardig, zodat het volgens mij zeker zal verdwijnen binnen enkele jaren als het shiroji zal opdikken. De aflijning op het hoofd hoeft geen nadere uitleg. Een perfecte snit, juist boven de ogen zou ik zeggen. Vergelijk ook het hoofd van de sandan met het hoofd van Miko, de kohaku waar Matsue zijn naam mee gemaakt heeft, en dat hij zo liefdevol verhaalt op de bijgevoegde foto...

Kortom, er is weinig af te keuren aan deze Sandan Kohaku. Ik zou en moest deze sandan te pakken krijgen, en heb er ontzettend veel moeite voor gedaan om deze tegen een "betaalbare" prijs van eigenaar te laten veranderen. Het is me gelukt, en ik was ook blij dat er onmiddellijk een kandidaat koper was.

Deze heeft ondertussen afgehaakt, wat natuurlijk spijtig is, (vooral voor hem). Dat geeft mij echter altijd een speciale boost om deze op zo kort mogelijke termijn te verkopen. Iedereen ziet dat dit wel een koi is uit de hogere regionen. Ik ga hier echter een haalbaar prijskaartje aan hangen, waar prijs/kwaliteit verhouding zeker van toepassing is. Moest je interesse hebben, geef me een seintje en ik breng je op de hoogte. Ze is nu 59 cm, nisai en bloedmooi.
Gegarandeerd dat ze na de quarantaine periode nog extra 3 cm is gegroeid...

Ik was trouwens zeer gecharmeerd van de Matsue koi. Ik was er enkele jaren geleden ook eens geweest, maar toen kon ik mijn ding niet doen, maar nu ben ik toch overstag gegaan. Zijn installaties zijn picobello in orde, en zijn ontvangst was meer dan goed. Bekijk ook even de bijzonder fraaie Showa van hem, en kijk er even een jaartje doorheen, als dat geen bullebak wordt met een bijzonder patroon....?

Op bijgaande foto's, laat Matsue nog zijn oyakoi zien, maar daarover later meer.

Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Dat is nu spijtig dat ik hier geen reacties op krijg van de mensen die zo Matsue betrokken zijn ....(wel enkele telefoontjes...)

luc on 17/11/2011 17:52

heb er maar één woord voor prachtige kohaku van matsue

rudy on 17/11/2011 18:34

Deze koi zal zeker zijn plaatsje wel krijgen luc... kan niet anders als je deze kolos nu al ziet! Mischien dat de mensen afwachten tot deze kohaku in Arendonk is? Ik weet de kostprijs niet, maar deze koi is dubbel en dik zijn geld(euro) waard. Terloops, ik vindt dat u een prachtige collectie bijeen hebt vezameld in Japan. Jammer dat de koper heeft afgezegt voor deze koi.

kurt on 17/11/2011 18:46

Hele mooie Kohaku met een patroon dat ons wel aanspreekt hier.
Matsue lijkt wel een kweker te zijn waarvan we wel ooit iets willen hebben rondzwemmen.

Egon on 17/11/2011 20:25

een fantastische kohaku
heb er ook 2 zwemmen wel 2 male's maar toch super om te zien
op foto 4 staan volgens mij ook 2 hele mooie sanke's
en zo te zien allemaal super mooie exemplaren

gerrit on 17/11/2011 21:09

Heerlijke kohaku's heeft Matsue , stevige body en flinke vinnen erop .
Hier hou ik van, dat karper gevoel gaat nooit meer weg , zo'n paling van 1.10 meter wil ik niet eens voor niks.
Zijn verblijft oogt zeer netjes en naar mijn gevoel tip top in orde .
Bij het bezien van de filmkes met tosai, jongens wat zijn die levendig .
Deze man is zeer goed bezig, chapeau voor dat japannerke .
De grootheid zit niet in de lengte .

Marcel D on 17/11/2011 22:22

Prachtige kohaku van Matsue alleen komt de body op mij niet helemaal over maar dit zal wel een uitmuntende kohaku gaan worden!

Henk on 18/11/2011 11:51

Die body is in onze ogen juist perfect Henk. Wat miszie jij eraan ?

luc on 18/11/2011 18:24

Dit is echt een klasbak en geheel naar mijn smaak echter ik heb mijn aankopen wel weer gedaan dit jaar.. Ben nu maar gewone hobbyist weer :-)
@Henk ondanks de lengte is deze koi pas 1,5 jaar en dat moet je natuurlijk niet vergeten.. Body komt hier echt wel goed en is voor deze leeftijd ook in mijn ogen perfect!

Ton on 18/11/2011 18:53