Een veelbelovend begin van het nieuwe jaar.

Een veelbelovend begin van het nieuwe jaar.Ik wist dat er nogal wat mensen zouden komen, maar het was een toch een drukte van jewelste.

Het was in ieder geval een prettige dag met veel koiplezier en zo mag het van mij altijd zijn. Er werden wel ontzettend veel koi verkocht, en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Ik moet wel zeggen dat de koi er ook allemaal geweldig uitzagen, en ben er zelf trots op.

Vooral de doitsu karashigoi deed mijn hart sneller kloppen, en niet van mij alleen hoor. Wat was deze vooruitgegaan....Ik had er 2 gekocht enkele maanden terug, waarvan eentje met een perfect schubbenpatroon om je vingers bij af te likken, en deze, die een minder fraai schubbenpatroon had, maar oh wat een body. Wij hebben er bewust voor gekozen om voor de body te gaan, maar wat een resultaat. We hebben haar niet gemeten, maar als je weet dat de bowl 80 cm is, Ben er met de meter er 62-64 cm van maakte, dan maak ik me sterk dat ze binnen enkele maanden 70 cm zal zijn... Een filmpje ? Natuurlijk, klik hier voor het filmpje. Ik denk dat Pieter hier nog veel plezier aan zal beleven.

Er werden gisteren meerdere koi gebowld, waarvan je een klein overzichtje krijgt in het fotoverslag. Wel was ik gedwongen om een afstrijkje te nemen van de koi uit Japan, vermits deze vermoedelijk een probleempje hadden. Na onderzoek bleek het wat huid-en kieuwwormen te zijn, waarvoor ik ze dan ook heb moeten behandelen met Flubenol. Dit was de eerste keer dat ik de koi die uit Japan gekomen zijn heb moeten behandelen.

Ik heb wel van de gelegenheid gebruik gemaakt om de koi van Patrick (en zijn vrouw natuurlijk) en van Gerrit te bowlen en hiervan ook een filmpje te maken:

Showa uit 42-reeks van Patrick, gekocht als tosai begin dit jaar van ± 30 cm, nu een mooie 52 cm en met veel toekomstperspectief. De lens van de camera was ondertussen toch wel wat aangeslagen, dus hou daar wat rekening mee.

De showa van Gerrit. Deze werd verleden jaar in november aangekocht op de veiling, en als ik me niet vergis was deze koi toen 18 cm, nu schat ik hem zo rond de 46-48 cm.

Daarnaast werden er nog verschillende koi gebowld ditmaal, want de verkoop moet natuurlijk ook door kunnen gaan. Eén van de hoogtepunten was toch wel de sandan kohaku van Momotaro voor mij. Waarom ? Dit is de eerste koi die ik aangekocht heb op een veiling van Momotaro, is in het voorjaar naar Arendonk gekomen als Sansa, heeft onmiddellijk problemen gekregen en heb ik in quarantaine moeten zetten, maar is er weer helemaal bovenop en werd vandaag met beschadigingen die zo goed als verdwenen zijn verkocht naar Frankrijk, Bergerac (Bordeau) om precies te zijn. Met al zijn foutjes een geweldige vijvervis deze Sandan Kohaku. Het blijft spijtig van zijn hi dat koromo achtige verschijnselen vertoont, maar ze blijft een imposante verschijning.

Het was een hoogdag deze zaterdag, en zo mogen er nog komen. Vanaf nu weer iedere zaterdag open vanaf 11.00 uur, en zoals altijd is iedereen welkom.

Zo zou ik weliswaar de promotie van vandaag bijna vergeten, maar niet hoor. Ik ga hier weer een andere draai aan geven. Om 13.00 uur precies zal ik 5 koi in promotie plaatsen, en deze laat ik welgeteld tot 14.00 uur op de site staan. Deze moeten in deze tijdspanne aangekocht worden of de promotie is verlopen. Ik garandeer je dat deze vissen, goed en gezond zijn, en dat de foto absoluut niet meer weergeeft hoe de koi er op dit moment uitzien. Ze zijn ondertussen serieus gegroeid, zowel in lengte als in breedte. Valt de koi je tegen, dan mag je het geld besteden voor een andere aankoop.

Denk eraan: 13.00 uur precies, the place to be: Interkoi

Bij toeval krijg ik de link toegespeeld van Pieter die de Doitsu Karashigoi heeft gekocht. Hij heeft er toch en plezierig filmpje van gemaakt. Hier moet ik me eens verder in verdiepen: Bekijk Pieter zijn interpretatie hier. Mooi gedaan en nu zul je er ook snel een aantal bezoekers bijkrijgen vandaag....

Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

Ja Luc, wrijft het er nog maar eens in :(

johan on 03/01/2010 09:59

Dag Luc,rini en ben

Ik ben bizonder blij met de showa,zij heeft al een echte imposante body,beter als op de foto's.
Verder bedankt voor het beeld matriaal de koffie en de erwtensoep.
Het was een gezellige middag.

Rini bedankt voor de beoordeling vd shiro,een hele geruststelling.

gr patrick

patrick on 03/01/2010 10:02

Beoordeling shiro ? Mogen wij dit ook weten....

jan on 03/01/2010 10:30

Sorry jan tuurlijk,een shiro van mijn had een steeds terug keerende rode plek op zijn body.Ik heb rini daarvan een paar foto;s gemailt en hij heeft daar zijn oordeel over gegeven.

gr patrick

patrick on 03/01/2010 11:11

hoi marcel ,
Goede keuze de 63 had al bijna een tel.naar luc gedaan om de kohaku erbij te nemen maar je was me net voor.
Veel plezier met deze kohaku erg mooie koi.
Rob.

rob on 03/01/2010 14:13

Het was een lange rit maar zeer zekers de moeite waard mooie vissen heb je luc!!!

pieter on 03/01/2010 18:16

Wat is morgen de aktie of promotie Luc?
Rob.

rob on 03/01/2010 19:00

welke promotie wil je Rob ?

luc on 03/01/2010 19:02

De showa yonsai 65 cm 704101.
Rob.

rob on 03/01/2010 19:04

nog een hint hoeveel de prijs moet zijn, want ik zit al onder de inkoopprijs.

luc on 03/01/2010 19:06

Zeg het maar Luc je weet als de prijs goed is voor mij dan is die verkocht.
Rob.

rob on 03/01/2010 19:11

Of heb je zelf iets anders in gedachte als promotie je weet de show must go on.

rob on 03/01/2010 19:33